Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2015 14:08 - ПРЕСТЪПНИКЪТ-МИНИСТЪР МИНА НА ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2453 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


ПРЕСТЪПНИКЪТ МОСКОВСКИ-УБИЕЦ НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ-МИНА НА ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ

 

Вчера и днес по НТВ показаха муцуната на директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов. По телевизията той заяви, че са открити 5 изпитващи от ДАЙ-Кюстендил и ДАЙ-Стара Загора, които са продали 35 изпита на „курсисти” за водачи на леки коли. Изловените са незабавно уволнени, защото са отбелязвали с точки, чертички и вдлъбнат отпечатък на буквата „Х” правилните отговори на листовките.

Самият Цветанов беше изгонен от работа по същите тези причини, когато беше директор на ДАЙ-Плевен. Близката му Цецка Цачева го назначи за директор на „ИНЖСТРОЙ”-Плевен. Когато си постави трътката отново на стола на председателя на Народното събрание, тя побърза да го върне на паричния поток от продажба на книжки и прибирането на най-различни противозаконни „такси” като „Такса спокойствие” и „Такса абонамент”. Но вече като директор на „Автомобилна администрация”. В качеството си на такъв той е на пряко подчинение на друг един престъпник-министър Ивайло Московски. Същият този Московски, който регулярно избива български граждани по улиците и пътищата като следствие от продажбата на изпити и книжки за водачи на МПС, които са неграмотни, полуграмотни или нямат качества да карат кола.

На 12.12.2014 г. изпратих запитване до същия този убиец, Московски, в което го питам защо държи на работа 15 изпитващи, които са уличени категорично, че са продавали изпити, след като са белязали с точки, чертички и вдлъбнат отпечатък на буквата „Х” правилните отговори. При това те са продали изпити на 190 кандидати за водачи. Включително и на водачи на тежки превозни средства, камиони, автобуси и машини със специално предназначение. Отговори ми неговият подчинен директор на ИА „Автомобилна администрация” Димитър Ганев. В отговора Ганев „…няма достатъчно данни за извършени нарушения и престъпления…”. Веднага назначик кучето си Чико за диектор на моята администрация и Чико отговори на министъра-убиец за какво става дума.

Изключително съм любопитен как така сега се признава за нарушения и престъпления, а тогава-не. Прочее, тези 15 изпитващи все още „работят” безпрепятствено в ДАЙ-София.

Впоследствие на Московски бяха зададени по този повод въпроси от депутата Велизар Енчев. Убиецът Московски излъга като дърт циганин поне два пъти.

Първата лъжа беше, че нямало достатъчно доказателства, макар в доклада на главния секретар Войновски и останалите членове на комисията по категоричен начин да е доказано че доказателствата са безспорни.

Втората лъжа беше, че инж. Иво Кръстев не е назначен като изпитващ, защото „…не бил предложен от директора си за изпитващ…” Опровергах го и за тази лъжа. Въпреки това Кръстев не е назначен и досега. Той е човекът, който 4 пъти бе уволняван и след това възстановяван от съда, защото изнесе още през 2010 г. документи и доказателства за тежката корупция в министерството, вследствие на което се избиват български граждани по пътищата и улиците на страната.

Можете да се убедите в това.

Публикувам отново моя постинг от декември миналата година и отговора от министерството.

 

 

ДО МИНИСТЪРА НА МТИТС

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

г. ИВАЙЛО МОСКОВСКИ

 

копие:

ДО КОМИСИЯТА ПО МОБИЛНОСТ И ТРАНСПОРТ

НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ - на Ваш САР/2014/ 02415

 

 

                                                                          П   И   Т   А   Н   Е

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж. к. Борово, бл.231, тел. 0888 408 623

 

 

ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

На 14.08.2014 г. главният секретар на ИА „Автомобилна администрация” при МТИТС Дамян Войновски подписва заповед №11-01-71-56 до регионалните директори на агенцията. В тази заповед се забранява на директорите и техните подчинени да правят всакакви изявления в медиите, освен съгласувани с изпълнителния директор на агенцията. В случай на участие на служител в медийна изява, трябва да бъде уведомен незабавно изпълнителния директор.

Друг доклад отново от Дамян Войновски, Николай Вълков и Славка Андреева с № 11-01-779/01.10.2014 съобщава, че при проверка по заповед на зам. изпълнителния директор на агенцията Йордан Арабаджиев са открити множество нарушения при теоретичния изпит за придобиване на документ за водач на МПС или повишаване на квалификацията.  Провеждането на жребия е възложено на началника на сектор „ВАД” Бойко Нинов. Без негова писмена заповед „жребий” са организирали следните служители:

Георги Петров Младенов

Георги Здравков

Установени са нарушения при изпитите на:

Емил Михайлов

Венцислав Георгиев

Георги Георгиев

Атанас Ташков

При проверка на тестовете са открити множество символи в квадратчетата с верните отговори. Изпитите са проведени от:

Георги П. Младенов

Зефир Цветков

Петър Младенов

Георги Здравков

Данчо Драганов

Стефан Николов

Марин Колев

Тони Ангелов

Георги Генчев

Иван Цеков

Николай Стоилов

Георги Р. Младенов

Накрая в доклада се препоръчва на всички тези служители да се потърси дисциплинарна отговорност.

На 27.11.2013 г. в Народното събрание вие, в качеството си на депутат задавате въпрос на тогавашния министър на МТИТС. В него има въпрос дали изп. директор на агенцията Д. Ганев не е част от корупционната схема за издаване на документи за водачи на МПС и защо от участващите 19 изпитващи, уличени в корупция, 15 от тях продължават да провеждат изпити за водачи на МПС.

Прочитайки тези и още десетки други документи си създадох цялостна картина на корупционната схема в агенцията и министерството.

И тя никак не е добра!

Нито в основата, нито на върха на тази пирамида има воля и желание за борба с корупцията. Нещо повече. Възникват свързани въпроси, на които е редно да ми отговорите.

1.       По какви причини съществува забрана на служителите в агенцията и по места да не създават контакти в публичната среда? На какво основание се отнемат конституционни права на работещите в агенцията? Не е ли това противозаконен опит да се прикриват тежки престъпления, които водят до още по-тежки престъпления на тези водачи на пътя и по улиците? Оставяйки в сила тази противоконституционна забрана вие на практика играете ролята на чадър над тези престъпления. Ще продължите ли срока на забраната и с какви аргументи?

2.       На 27.11.2013 г. вие внасяте питане в Народното събрание към тогавашния министър на МТИТС Папазов, в което задавате въпроса за изпълнителния директор на Агенцията Димитър Ганев, свързвайки го в проект за законодателни промени, които подпомагат корупцията. Същият е все още изпълнителен директор и при вас. Как ще обясните това? Как ще обясните, че във втората част на запитването си задавате въпроса за 15 от 19-те уличени в корупция изпитвачи. Питате в питането си, защо все още работят в Агенцията. А те продължават да работят и при вас. Защо? Защо като опозиция говорите едно, а като министър вършите друго? Те все още работят там. Там работи все още и тяхната шефка Славка Андреева. Как оценявате това? Не смятате ли да предприемете дисциплинарни мерки към изпитващите и тякната началничка?

3.       Вие станахте министър при първото правителство  на ГЕРБ благодарение на изгонването на Александър Цветков от министерското кресло след сигнал на служителя Иво Кръстев. Изоген беше и Кичев-заместник на Цветков.  Изгонени бяха изпълнителния директор Симеон Арнаудов и неговите заместници Димитър Ганев и Анастас Тодоров. На следващата година бяха арестувани изпълнителният директор Божков и още 11 служители на агенцията. Всичко това стана с активната позиция на 6 правителства на страни от ЕС, което е удар върху авторитета на България. Вие, обаче, уволнихте два пъти Кръстев, защото подавал сигнали за корупция. Подаването на сигнали за корупция според вас достатъчно основание ли е да бъде уволнен един служител? Той спечили всичките 3 дела за уволнението си във ВАС. Интересно ми е да знам дали смятате, че след като е бил възстановен първия път от ВАС след второто и третото уволнение ВАС ще постанови друго решение? Не смятате ли това за,меко казано, наивно? Защо вече 5 години на него не се разрешава да изпитва, въпреки че има най-висок ценз за това?

4.       Преди около два месеца беше унищожен архивът на Агенцията. Първият път успях да го спася, но след това, в грубо нарушение на закона, беше напълно унищожен. Той съдържаше документи, доказващи престъпления и нарушения при издаване на свидетелства за водачи на МПС и тежки административни нарушения при провеждане на теоретични и практически изпити. Това се нарича унищожаване на веществени доказателства и е наказуемо. Смятате ли да предприемете административни мерки и предаването на прокурор на това деяние? Не се ли случи това поради писмото от комисията по мобилност и транспорт при ЕК, в което се казваше, че може да бъде извършена цялостна проверка”?

5.       Има ли, според вас, схема за продажба на изпити и свидетелства за водачи на МПС в ИА „Автомобилна администрация”? Ако има такава каква е ролята на министъра в нея? Висши служители в Агенцията твърдят, че министърът не е на върха на пирамидата и от него „нищо не зависи”. Как ще коментирате това?

6.       Чували ли сте термините „Данък спокойствие” за транспортните фирми и „Такса абонамент” за служители в агенцията? При ареста на директора на „Автомобилна администрация” гр. Велико Търново Петър Петров той каза пред камерите, че е взел Администрацията „на лизинг”. От кого и при какви условия е сторил това? Кой получава парите от „Лизинга” и къде отиват после те”. Досега са арестувани директорите на областите Стара Загора, Пазарджик, В. Търново, Плевен и Хасково. Но в централата на агенцията наказания и арести няма. Как ще обясните това?

7.       В Агенцията работи тъщата на гл. секретар на МВР Пенкова и кумеца му Владимир Колев. Назначена е и жената на приятеля му ., който по-късно бе убит при изключително непрофесионалната полицейска акция в Лясковец. Как ще коментирате тези назначения?

 

Подобна е ситуацията и в останалите три транспортни администрации. Днес прочетох и писмото на Ганчо Каменарски до вас относно безобразията в ГВА. За скандалите в БДЖ и ЖПинфраструктура да не говоря. Цялото министерство е в насипно състояние, а престъпленията и нарушенията са норма, а не изключение.

 

ГОСПОДИН МОСКОВСКИ,

 

Не знам каква е политическата ви подготовка. Не знам нищо и за ценностната ви система. Съдя за вас само от документите с които разполагам.

Ще ви дам една препоръка.

Тази работа не е за вас. Тя е за човек с организационни, експертни, интелектуални и морални качества. Човек със силна воля и висока гражданска отговорност.

Потърсете разумно решение както за себе си, така и за България.

 

 

Приложения:

1.       Доклад до Йордан Арабаджиев изх. № 11-01-779/01.10.2013 г. уличаващ служители на Агенцият в корупция при провеждане на изпити

2.       Въпрос на Ивайло Московски на парламентарен контрол до министър Папазов на 27.11.2013 г.

 

 

 

12.12.2014 г.

София                                                                                                Подпис:

                                                                                                                            /Н. Колев-Босия/
Гласувай:
31. kelchev - ОТГОВОРИ,НА ТВОЯ ОТГОВОР...
14.06.2015 14:03
lyubomircholakov - Откога "Русия днес" ...
07.06 22:09
[quote=bosia]Откога "Русия днес" стана "една...
1. "RT" е една от най-популярните медии, откакто нейните клипове заеха челните места по гледане в You tube.
2. Думите на Путин означават много неща, също както думите на Ленин и Сталин. Всяка дума на всеки човек означава много неща. Още повече на хора, от които зависи ходът на историята, независимо от нашето мнение за тях.
3. Няма нужда да копнеете чак толкова, защото веднага ви обяснявам един от многото случаи на доброволно присъединяване към Руската империя - Грузия се моли 14 пъти да бъде приета в състава на империята пред опасността да бъде завладяна от Турция. За разлика от унищожените североамерикански индианци (унищожени от същите САЩ, пред които се прекланяте), в Русия всички етноси и народности са се запазили.
4. Разпадането на Съветската империя беше по чисто идеологически причини, в резултат на информационна война. Само не ми казвайте, че ако всички ние тогава знаехме, че правата на мнозинствата, в името на които е избухнала т. нар. "велика френска революция", ще бъдат заменени с "права на малцинствата", а сексуалните перверзии ще бъдат обявени за нещо нормално и защитата им - за приоритет в американската външна политика, щяхме да подскачаме по площадите през 90-те години с крясъци "Демокрация!". Впрочем, примерът на Китай показва ясно, че не е имало икономически причини за рухването на Съветската империя.
5. Колкото до стандарта на живот на Запад - все още е по-добър. Ключовият израз тук е "все още".Но предполагам, че не сте излизали скоро в Западна Европа, за да се полюбувате на шариатските патрули и на имигрантските квартали, в които полицията се страхува да влезе. Западът умира чисто физически, демографски, просто защото западняците не желаят да раждат и отглеждат деца - и ще бъдат заменени от африканци и азиатци, и то в рамките на този век. Бихте ли обяснили Вие защо едно такова благополучно, според Вашите измерения, общество се самоубива?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 10642769
Постинги: 3825
Коментари: 10503
Гласове: 6943
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728