Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2014 15:06 - АЛО-О-О, мОСКОВСКИ! ВСЕКИ ДЕН ЗАГИВАТ НЕВИННИ!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3799 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 23.12.2014 15:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

УЖАСЪТ ПО ПЪТИЩАТА ПРОДЪЛЖАВА
Вчера внесох в МТИТС поредното писмо, което помествам по-долу. То отново е свързанос ИА "Автомобилна администрация". Точно от подготовката на шофьорите зависи както техния, така и нашия живот. Въпросът не е само в продажбата на книжки на неграмотници. Това е само част от проблема.
Самата подготовка на водачите на МПС е на много ниско ниво. Това се вижда от документите, с които разполагам.
За година у нас се убиват около 1 000 български граждани, а 13-14 000 са ранени и инвалидизирани. Като се изчислят медицинските интервенции и непроизведената продукция от ранените, инвалидизираните и избитите се получава колосална сума. Да не говоримза психологическите травми и мъката по убитите.
През последните дни този факт умишлено се пренасочва към КАТ, несъобразената скорост, лошото състояние на МПС и пътищата и алкохола. Днес три млади момчета от Смолян загинаха, а четвърто беше ранено.
Не се говори нищо за подготовката на водачите и корупцията при издаване на документи за водачи на МПС.
Затова отново тревожа министъра на ТИТС. На предишното писмо ми отговори заместника му Антон Гинев.
Този път се надявам да ми отговори той. Докато все още е министър.



ДО МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА,
ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ
И СЪОБЩЕНИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ


ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА КОМИСИЯ
ПО ТРАНСПОРТ, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ
И СЪОБЩЕНИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ



                                                 
                                                            З  А  Я  В  Л  Е  Н  И  Е

От Николай Ганчев Колев-Босия, София, ж.к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

 

ГОСПОДА,

На 19.11.2014г. изпратих заявление по ЗДОИ до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, да ми бъдат предоставени докладите от проверките в министерството, извършени по сигнали на г-н Иво Кръстев.  

На 12.12.2014г. бях информиран от зам.-министъра на МТИТС Антон Гинев, че желаете да ви бъде уточнен срока за който да получа желаните от мен документи.

На 16.07.2010г. с писмо № 20.И-29 лично министър-председателят на Р. България г-н Бойко Борисов разпорежда по сигнал на служителя от ДАИ – София Иво Кръстев да бъде разследван министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, неговият заместник Камен Кичев и ръководството на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за съмнение в организиране на корупционна практика за продажба на шофьорски книжки на неграмотни кандидат водачи на моторни превозни средства и на граждани на трети страни, постоянно пребиваващи в страни от Европейския съюз. В сигнала на Кръстев са споменати имената на Карачобан Ахмед, турски гражданин /кюрд/ постоянно пребиваващ във Ф.Р.Германия и Наджатин Неджетов, български гражданин  – и за двамата прокуратурата в Р. България заключава: „Слабо грамотни неможещи да пишат на български език.“  

Бившият министър на транспорта Цветков, зам.-министър Кичев и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията са уведомили с доклади министър-председателя Бойко Борисов, Прокуратурата и Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 41-то Народно събрание на Р. България за извършените проверки от Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

1.  Желая да ми бъдат предоставени на хартиен носител копия на саморъчно попълнените от Неджатин и Карачобан  общо 4 /четири/броя заявления за явяване на теоретичен и практически изпити пред ДАИ – София, 8-те /осемте / броя изпитни тестове, които тези две лица саморъчно са попълнили на вътрешен изпит и на изпит пред ДАИ – София, като и 4-те /четирите/ броя контролни карти, които двете лица саморъчно са попълнили на практически вътрешен изпит и на практически изпит пред ДАИ – София. Желая да ми бъдат предоставени копия на дипломите им за придобито образование, с които двете лица са кандидатствали за придобиване на свидетелства за управление на МПС в Р.България.

2.  Желая да ми бъдат предоставени на електронен носител всички доклади от извършени проверки в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и изпратени до Президента на Р.България, до Министерски съвет, до Народното събрание на Р.България, до МВР, до Прокуратурата в Р. България от началото на 2010г. до края на 2014г. по сигнали на инспектора от ДАИ-София Иво Кръстев. 

 3.  Желая да ми бъде предоставен на хартиен носител сигналът на държавния служител от ДАИ до бившия министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и до Главния прокурор Сотир Цацаров, за който сигнал бившият министър на транспорта Папазов съобщи в предаването „Здравей, България“, излъчено по Нова телевизия на 20.08.2013г., че именно по този сигнал е разследван и арестуван на 13.08.2013г.бившият изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Валентин Божков и още 11 държавни служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

4. Желая да ми бъде предоставена конкретната бройка на анулираните свидетелства за управление на МПС от КАТ и ИА“АА“, за водачи които са придобили свидетелства за управление на МПС с фалшиви дипломи за завършено образование за периода: началото на 2010г. до края на 2014г.





22.12.2014 г.

София                                                                                                          Подпис:

                                                                                                                                      Н. Колев-Босия





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pepikomentatora - .
23.12.2014 16:32
Нали народът е беден. Откъде толкова много МПС-та?
цитирай
2. bosia - До горния коментатор
23.12.2014 16:42
Този въпрос си го задай когато те закарат в Пирогов, недай Боже, след като те блъснат на пешеходна пътека.
цитирай
3. pepikomentatora - И без да ме блъснат си го задавам.
23.12.2014 17:38
bosia написа:
Този въпрос си го задай когато те закарат в Пирогов, недай Боже, след като те блъснат на пешеходна пътека.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740185
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031