Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 10:15 - ЕДНА МЕТАФОРА ПО ПОВОД УТРЕШНИЯ МИ РОЖДЕН ДЕН
Автор: bosia Категория: Забавление   
Прочетен: 2101 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

МЕЖДУ ДВАМА РАЗБОЙНИЦИ СЪМ РАЗПНАТ

Днес  е 3 май. На днешния ден е роден един от най-големите политически демагози, тарикати и хитреци. Негово е любимото определение на комунистите „Целта оправдава средствата”. Комунистите я перифразираха с термина „По целесъобразност”. Ето какво отговаря на въпроса кое е по-добре-владетелят да бъде обичан  или да всява страх. "Някои отговарят, че е желателно едновременно и едното, и другото. И тъй като тези качества са несъвместими, ако се наложи да се избира, трябва да се предпочете да внушава страх."

Макиавели е любимият пример за българските доморасли политици. Те смятат, че интригата, лъжата, шикалкавенето и напрестанния контрол над несъгласните е истинска политика. Всичко останало е „Вятър работа”.

„…Карл Маркс е роден на 5 май 1818 г. в Трир, Германия, в дом на улица Брюкергасе. Баща му Хайнрих Маркс, роден като Хершел Леви, е син на равина Маркс Леви. В Голямата френска енциклопедия от 1900 г. е записано, че произхожда от фамилията Мурдехай (Mordechais). Бабата на Карл Маркс е полска еврейка, която също произхожда от равинско семейство. Баща му, по професия адвокат и съветник в съда на Трир, през 1817 г. се покръства и приема протестантската вяра. Майката на Карл Хенриета, унгарска еврейка, възпрепятствана от родителите си, се покръства едва след тяхната смърт през 1825 г. Карл, брат му и сестрите му биват покръстени през 1824 г. Отчасти покръстването е направено от страх пред антисемитски изстъпления.

На 17-годишна възраст през октомври 1835 г. Маркс заминава за университета в Бон. Въпреки че има желание да учи философия и литература, баща му настоява за право, тъй като има много по-голяма практическа стойност. Когато става на 18 години, Карл Маркс успява да избегне военната служба поради слаби гърди. В Бон той се присъединява към Клуба на поетите, група, състояща се от политически радикали, които по това време са следени от полицията. Той също така се присъединява към Клуба на посетителите на механи (Landsmannschaft der Treveraner), общество на консуматорите на алкохол, като при това за известно време става съпредседател на клуба.

В началото на февруари 1845 г. Маркс пристига в Брюксел (където идва и Енгелс)[9]. Двамата написват съвместната работа „Немската идеология“[10], в която правят критика на Хегел. През пролетта на 1847 г. Карл Маркс и Фридрих Енгелс се присъединяват към тайното пропагандистко общество, международната организация „Съюз на честните“[11] (по-късно преобразуван в „Съюз на комунистите“), организиран от немските емигранти. По поръчение на това общество те съставят програма на комунистическата организация, знаменитият „Манифест на комунистическата партия[12], публикуван на 21 февруари 1848 г. в Лондон…”

Тук е редно да добавя, че има още една организация, която е създадена със същото име. Тя се нарича „Съюз на честните” /”Societe d,onoratto”/, позната още като „Cosa nostra” /Коза ностра”. Интересното е, че и двете са конспиративни, престъпни и невероятно жестоки. Явно, генетичният материал и при двете е сходен и дори еднакъв.

„…През годините Сицилианската мафия е използвала различни наименования като „Почетното общество“. Мафиотите са познати като „мъже на честта“ или „мъже на уважението“.

Организацията Коза Ностра (в превод: „наша работа“) е наричана и сицилианската мафия, е създадена на остров Сицилия в средата на XIX век и се е запазила до ден днешен.

Основният метод на действие на престъпната организация е изнудване и рекет. В нея са събрани различни престъпни групи, които имат общ ръководен орган и поотделно се наричат „фамилии“. Всяка фамилия има територия, над която упражнява контрол, след което се отчита на ръководството…”

Виждате ли пълно покритие  с това, което става у нас през последните 70 години.

Сега ще ви издам една малка лична информация.

Аз съм роден на 4 май и ако се събудя утре сутринта, ще бъда на 65 години за пръв път. И ще се чувствам като Иисус разпнат между двамата разбойници.

Това последното го приемете като метафора.




Гласувай:
6



1. andrei - Честит Рожден ден наборе!
03.05.2016 11:23
Желая Ти здраве и успех в начинанията!Често си мисля за едно мое предложение преди години:дали не е време да определим един ден в годината,на който да прокълнем публично и поименно всички национални предатели и душмани на българският народ!
цитирай
2. bosia - до Андрей
03.05.2016 12:24
Не един ден в годината, наборе. Трябва да го правим всеки ден!
цитирай
3. apostapostoloff - Българските политици не са
03.05.2016 15:49
дорасли за Макиавели. Той е непонятен за пилешките им мозъци.

А пък самоукият "икономист" Маркс, си е останал дилетант, защото така и не е разбрал, че светът се контролира и управлява от финансовите пазари.
цитирай
4. ktt2000 - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
03.05.2016 18:16
Пожелавам ти преди всичко здраве и много енергия,за да продължаваш да громиш некадърните и арогантни т.н "партийни елити"и сътворяваните от тях безобразия!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11719914
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031