Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2022 13:50 - СТРОИТЕЛСТВОТО И РЕМОНТИТЕ НА ПЪТИЩАТА СА ЧАСТ ОТ МОДЕЛА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 566 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

СТРОИТЕЛСТВОТО И РЕМОНТИТЕ НА ПЪТИЩАТА СА ЧАСТ ОТ МОДЕЛА


Работещите впътностроителните фирми излязоха на протести, подтиквани от собствениците и притискани от бившите управляващи.
Няма да коментирам "аргументите" които изтъкват.Няма да коментирам и тези, които мълчаливо или гласно подкрепят протестиращите.
Ще кажа само, че начинът на подписване на договорите, приемните протоколи за качеството на "новопостроените" и "ремонтирани" пътища във всяка една нормална държава, например Германия, щяха да са достатъчни тези, които са подписали договорите и са приели с подписите си пътищата като годни  щяха да бъдат отдавна в затвора.В този смисъл криминално проявеното лице Пуйко Борисов щеше да има достъп до телевизионни мисирки едиствено с подписа на затворническите власти.
За да ви убедя, че съм прав ще предложа на управляващите да направят един експеримент.
Нека определят равни отсечки за строеж на нови пътища или генерелаен ремонт при эедни и същи условия на терена на еднаа българска и една немска фирма. В рамките само на 2-3 години ще се забележи огромнта разлика в качеството на построеното от едната и другата фирми.
И сега в Германия ремонти на основата на пътищата в Германия става минимум  на 20 !!! години и само най-горния, изтриващ се пласт от асфалт, се подменя.. У нас това става почти непрекъснато.
Преди повече от 25 години предложих на тогавашния кмет на София Стефан Софиянски
немската технология за строеж на пътища и улици "Ренолит" с гаранция, че поне 20 години няма да прави основни ремонти, а само, на няколко години, ще подменя най-горния, изтриващ се слой. Приведох му като пример шосето Пловдив-Пазарджик, строено в края на 30-те години от германците. Повече от 30 години там основен ремонт не беше правен, но въпреки това шосето беше в отлично състояние.През това време всички пътища, строени от държавата НРБ бяха многократно ремонтирани.
Той ме погледна и разбиращо ми каза, че ако направи това още на първото кьоше, след като си тръгне от работа ще бъде застрелян.С това съвсем заслужено получи една хубава псувня от моя страна.
Нека накарат един икономист да изчисли какви ще бъдат разходите за строежа по двете технологии-българската и немската и ще видите, че немската ще излезе в пъти по-евтина!
И ако искаме да си оправим държавата не трябва да ремонтираме този идиотски посткомунистически модел, наречен план "Голгота" и сътворен от подчинените на Андропов през 1983 г., а да го сменим с нов, реалистичен и здрав модел, който не се нуждае от непрекъснати ремонти.
Да се ремонтира успешно порочен модел е все едно да се ремонтира сифилиса!




Гласувай:
1



1. blagoalex - Президента Румен Радев агент на КГБ ...
28.07.2022 17:53
Президента Румен Радев агент на КГБ да си взима каскета и да си отива в Москва, заедно с цялата московска юдомасонска червена мафия. Българският народ иска : 1. Пълна забрана на всички политически партии- БКП- БСП, ГЕРБ, СДС, ДБ, ДПС, ПП, ИТН, Атака, ВМРО, Воля, Освобождение - Погребване и т.н. 2. Всички лица който да били членове на тези комунистически организации наречени партии да се регистрират като агенти на Червената Московска Мафия- КГБ , и другите свързани с тях и никога те и техните деца и внуци да не се доближават до изборните урни в България. 3. Всички политически партии- БКП- БСП, ГЕРБ, СДС, ДБ, ДПС, ПП, ИТН, Атака, ВМРО, Воля, Освобождение - Погребване и т.н. да върнат парите които се взели от бюджета на държавата т.е. парите на данъкоплатците от 1944 г. до днес. 4. Всички лица членове на престъпни организации създадени от т.н. политически партии да върнат крадените от бюджета на България или чрез различни видове крупни измами над един трилион долара и допълнително един трилион долара щети , и един трилион долара за пропуснати ползи от 1944 г. до днес 28.07.2022 г. 5. Всички лица от комунистически произход извършили убийства на български граждани да бъдат подведени под наказателна отговорност за тероризъм и геноцид на българският народ, като Бойко Методиев ( Яшаров) Борисов, прокурорите Н. Филчев, Сотир Стефанов Цацаров, Иван Стоименов Гешев, висаджията Младенов назначен от от Червената Мафия за министър на МВР на РБ и отговорен за извършване на убийството на зам . прокурора Васил Микова и за неговото прикриване като самоубийство, внучката на влашкият циганин Тодор Живков ( Сафир Яшаров Маруцин) Евгения( Жени) Живкова за това че същата е съдействала на масовият убиец Т.Ж. който и оставя в наследство над 100 милиарда долара в злато, валута и имоти , които тя ги използва за създаване на терористични организации , като ГЕРБ водени от Бойко Яшаров Борисов с цел терор и геноцид на българското население, и всички останали комунистически терористи чийто имена ще бъдат публикувани. Българският народ никога повече няма да допусне комунистическите престъпници и убийци да управляват България и да съсипват живота на нашите деца и внуци завинаги и да ги оставят без родина. Ще си вземем Родината Българя от ръцете на Червената Мафия сега и завинаги!!!
цитирай
2. vladtepes - За пътищата
29.07.2022 11:06
Не е точно така - в България има доста отвратителни глинести почви, които отхвърлят пътната настилка. В Германия са много малко, в Русия са още повече отколкото в България. Също в България и Русия има повече преходи на температурата през нулата в годината отколкото в Германия и затова пътищата неизбежно се разрушават.
цитирай
3. kolevdobri - Със сигурност, корупционният елемент е много силен.
02.08.2022 14:06
Преди седмица хърватите направиха един мост, с който на практика се заобикалят онези 6 километра босненски бряг. Мостът е дълъг 2.4 км. Цената му, заедно с цялата принадлежаща инфраструктура по двата бряга, струва 520 милиона евра. Мостът е строен от китайска фирма, от китайски работници. Другите участници в търга са италианска и турска фирма. Как си мислите, КОГА В БЪЛГАРИЯ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ? ВСЪЩНОСТ, ПОЗНАЙТЕ, КОЛКО ЩЕ СТРУВА ТОВА ДА СЕ ПОСТРОИ В БГ. СЪС СИГУРНОСТ, НЯМА ДА Е 520 МИЛИОНА ЕВРО. Китайците построиха път в Руанда, за който дадоха 30 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ. Знаете, това е екватор и всеки ден вали. Влага, "тънка" почва, една червена кал е...
цитирай
4. vladtepes - За Руанда
03.08.2022 13:19
Всъщност в Руанда температурите са умерени заради голямата надморска височина, амплитудите са малки, валежите не са много повече от България поради подветрено разположение и има три месеца сух сезон. Реално условията за пътно строителство са по-добри от България.
цитирай
5. kolevdobri - За влагата сте прав...
08.08.2022 21:54
vladtepes написа:
Всъщност в Руанда температурите са умерени заради голямата надморска височина, амплитудите са малки, валежите не са много повече от България поради подветрено разположение и има три месеца сух сезон. Реално условията за пътно строителство са по-добри от България.

...но почвата, както се изрази мой познат ходил там, е червенопръстница. Както и да е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11817791
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930