Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2022 07:05 - НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ОКОНЧАТЕЛНО ЗАКРИ САТИРИЧНИЯ ТЕАТЪР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1591 Коментари: 10 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВСИЧКИ НИЕ ЖИВЕЕМ И УЧАСТВАМЕ В ПИЕСАТА "БАЙ ГАНЮ , БАБА ЯГА, ВУТЕ, ГЕЛЕ, БАБА ГИЦКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ"

Вече осмо десетилетие България се е превърнала в една театрална сцена, в която се играе една пиеса, изключително многопланова, и се е превърнала в един невероятен сериал. Основната сцена се оказа не театрална, а циркова и се нарича "Народно събрание".
От трагедията "Съветската армия "освобождава" България" неусетно преминахме към трагикомедията "Бай Ганю". Сценаристите са много и във времето се изредиха десетки къде по-талантливи, къде съвсем бездарни руски, американски и европейски представители. В момента основни сценаристи са две трътлести дърти маймуни-Елеонора Митрофанова и Херо Мустафа. Активно им помага и една значително по-млада и дребнодупеста мераклийка-Урсула фон дер Лайен. Имаме си и наш, роден клакьор-Северна Македония.
С ролята на Бай Ганю изключително успешно се справя селският тарикат Пуйко Борисов. Около него са Баба Яга, изпълнявана от Дрисислава Афанасиевна, Мунчо-изпълняван от Иван ГеЙшев, Баба Гицка-Корнелия Нинова, Вуте-Тома Биков, Настрадин ходжа-Мустафа Карадайъ, Чапаев-Костя Копейкин, Петка-Гумен Гадев, пардон, Румен Радев, мисирките Пижо и Пенда, телякът на "Бай Ганю в банята" Емил Кошлуков и прочие, и прочие.
Зрители сме всички ние, които ежемесечно си купуваме билети от НАП.
Време е да закрием Сатиричния театър, но искам да ви питам нещо:
Харесва ли ви този спектакъл?
Не е ли време да сменим пиесата?



Гласувай:
4



1. blagoalex - Агента на ГРУ Румен Радев и агента Буда Бойко Яшаров Борисов танцуват казачок
18.07.2022 12:23
Докато Червената Московска Мафия в Съветският юдомасонски концентрационен лагер България върти чекръка на измамите с цел да печели време и да подготви следващите измами и схеми на отказ от правосъдие срещу престъпниците откраднали над един трилион евро от ВАС драги българи. Измамите че нещо се прави срещу престъпниците Иван Стоименов Гешев и неговият мафиотски предшественик Сотир Стефанов Цацаров - юдомасон ( кога стана маймуна и кога му почервеня ***) е абсолютна лъжа. Много повече не без известният мафиот от " ДБ" една от партиите създадена от ДС и КГБ , доказан агент на ДС Христо Иванов и естествено КГБ прокара в т.н. Народно Събрание - сборище от престъпници решение да се закрие създадената Национална следствена служба с основната цел да се изпратят делата за доказаните престъпници Баневи и другите от висок ранг крадци на стотици милиарди евро включително и на мафиота Бойко Яшаров ( методиев) Борисов , бившите министри на финансите Дяков, Горанов, дебелата Берта - Теменужка Петкова. ' недосегаемите' на които обвиняеми агента на ДС Иван Гешев унищожи документите доказващи кражба над 5 милиарда лева от ДДС и т. н. в провинциални структури на Българска Прокуратура и от там чрез вече договорени и избрани магистрати - съдии и прокурори да се прекратят наказателните дела срещу тях и по този начин бившият министър на правосъдието на РБ агента на ДС Христо Иванов след като получи стотици милиони евро от престъпниците направи тази престъпна схема за тяхното оневиняване и лиши българският народ от над един трилион евро крадени пари от ВАС драги Българи.
цитирай
2. blagoalex - Прокурора Иван Стоименов Гешев / Сотир Стефанов Цацаров /
18.07.2022 12:26
Незаконосъобразните действия на Прокуратурата на Република България и нейните структури в случаите на осъждане на убиеца, терорист и престъпник Бойко Методиев Борисов се състой в нарушения на функциите на прокурора Иван Стоименов Гешев / Сотир Стефнов Цацаров/ определени в член 46 ал. 2, т. 1 от НПК съгласно който прокурора ръководи резследването и осъществява постоянен надзор за законосъобразното му своевременно провеждане , като наблюдаващ прокурор, на който са предоставени всички доказателства и мотиви посочени от служителите от МВР. Главния Прокурор на РБ Иван Стоименов Гешев и прокурора на Мафията Сотир Стефанов Цацаров отказват да изпълнява функциите си на прокурор, като едновременно нареждат на другите прокурори от СГП и т.н. да не изпълняват задълженията си. Поради това всички прокурори замесени в умишлен отказ да изпълняват функциите си подлежат на наказателно преследване, тъй като извършват престъпления от общ характер. Незаконосъобразните действия на Прокуратурата на Република България и нейните структури се състой в нарушения на функциите на прокурора от Иван Стоименов Гешев и неговият предшественик Сотир Стефанов Цацаров определени в член 145 ал. 1, т. 1, т. 2, т. 3 , т. 4 , т. 5 , и точка 6 - да прилагат предвидените от закона мерки при наличие на данни , че може да бъде извършено престъпление от общ характер или друго закононарушение от Закона за Съдебната Власт ( ЗСВ) за които са предоставени всички доказателства и мотиви описани от органиите на МВР. Прокурора Иван Стоименов Гешев / Сотир Стефанов Цацаров и техните подчинени отказват да изпълнява функциите си на прокурор и поради това подлежат на наказателно преследване.
Незаконосъобразните действия на Прокуратурата на Република България и нейните структури се състой в нарушения на функциите на прокурорите определени в член 46 ал. 2, т. 3 от НПК съгласно, които функции прокурорите, като главния прокурора Иван Стоимено Гешев и реципрочно Сотир Стефанов Цацаров преди това инструктират прокурорите да не участват в съдебното производство, като държавен обвинител срещу Бойко Методиев Борисов въз основа на документи представени от МВР за неговата престъпна дейност не само в кражба на стотици милиарди левове , създаване на организирана престъпност на всички нива на държавната власт и убийства лично организирани от него и по този начин прокурорите в РБ отказва да изпълняват функциите си, като държавен обвинител и поради подлежат на наказателно преследване за престъпления от общ характер с особенно опасни за националната сигурност на РБ последици , които лицата Бойко Методиев Борисов и всички останали лица свързани с него са нанесли вреди на Република България за трилиони евро.
Поради това Министерство на Правосъдието на РБ и Министерство на Вътрешните работи , както и Министерство на отбраната и други държавни агенции като ДАНС, ГДБОБ и други са длъжни да арестуват и подведат под наказателна отговорност всички досегашни главни прокурори на РБ и техните заместници в това число и магистрати , и да бъдат моментално отстранени от длъжност.
цитирай
3. kolevdobri - Имаш ли предложение, как да избираме лидерите си?
18.07.2022 12:41
Моето предложение е чрез пряк електронен вот, перманентно, по всяко време на годината, като на всеки 3 месеца в сайта на ЦИК се прави така наречения нетен вот. Гласовете "за" за човек, кандидатстващ за определена висока длъжност, да са повече от гласовете "против". По същия начин са избирали Перикъл 16 пъти в Атина. С тази разлика, че Перикъл е избиран за срок от 1 година. Аз предлагам на всеки 3 месеца да се прави изчисления на гласовете "за" и тези "против". Ти какво предлагаш? Интересно ми е да знам. Добре - кръгла маса. А ЛИДЕРИТЕ КАК ДА ГИ ИЗБИРАМЕ? Изброил си много имена. Съгласен съм, че нито един от тях не става. Какво да правим?
цитирай
4. bosia - Преки избори
18.07.2022 13:52
Преки избори и парламентарно държава са за общество, което е стабилизирало ценности и има здрав разум.
Това става с течение на доста поколения.
Ние сме на прекалено начлна фаза за съставяне на солидно общество.
Лошото е, че нямаме и армия, за да се изчистим от боклука у нас!
цитирай
5. kolevdobri - За да стабилизираме ценностната си система...
18.07.2022 15:50
bosia написа:
Преки избори и парламентарно държава са за общество, което е стабилизирало ценности и има здрав разум.
Това става с течение на доста поколения.
Ние сме на прекалено начлна фаза за съставяне на солидно общество.
Лошото е, че нямаме и армия, за да се изчистим от боклука у нас!

...трябва да имаме система за свободен избор, която да включва назначаване и уволняване на високи длъжностни позиции в оперативен порядък. Няма как да очакваме, първо да изграждаме ценностна система и след това да се учим как и кого да избираме. Самата ценностна система се формира от правата, които упражняваме като Суверен. Представи си случай, в който ти имаш наистина впечатляващо участие - разкриването на престъпна схема за продажба на свидетелства за правоуправление на МПС. Ако имахме такава система, каквато аз предлагам, след като ти си открил някаква нередност и не си получил удовлетворение от своите усилия, тоест, системата си прави каквото си знае и не се интересува от твоето мнение, тогава можеш да влезеш в сайта на ЦИК, подсайт Министерство на транспорта, подсайт, пътна агенция и да гласуваш против шефа на агенцията или против министъра на транспорта. Аз, тъй като вярвам на твоите разкрития, ще направя същото. Приятели и познати ще подкрепят инициативата. Нека да видим в края 3 месечния период, дали гласовете "против" са повече от гласовете "за", и ако са, нека шефът на агенцията и министърът да си ходят. Да идват следващите в списъка. Тогава никой няма да пренебрегва това, което си направил. Тогава тези хора ще служат на нас, а не на господарите си от някоя политическа партия. Нали разбираш какъв заряд има това право, ако можем да си го извоюваме. Ето това е перманентна пряка демокрация. Да имаш възможност да наградиш или да накажеш оперативните мениджъри, които си назначил на тези постове, в качеството си на СУВЕРЕН.
цитирай
6. kolevdobri - В такъв случай не ти трябват никакви кръгли...
18.07.2022 15:57
...или правоъгълни маси. Не го разбирай като заяждане. Ние с теб нямаме никакви други различия, нито по икономическата политика, нито по ролята и мястото на администрацията, народното събрание, премахване на институцията "велико народно събрание", промяна или премахване на конституцията и т.н. Единственото различие в нашите виждания са затова, как да се направи реформата. Ти казваш - кръгла маса, подобно на това, което направиха поляците, а аз казвам - перманентна пряка демокрация, във вида първо без промяна на законите и конституцията, чрез система за гласуване, направена на сайта на МС, при който МС няма законово задължение да се съобрази с мнението на Суверена, но нека това да е първа стъпка в посока на перманентната пряка демокрация. Трябва само да получим уверение от политически субект, че стои зад тази идея и че ще я реализира, след като получи нашият вот. Нека да тръгнем от нещо малко или нещо, което лесно може да се направи и е евтино като процес. Нека във връзка с важните назначения в тази държава, Суверенът да се произнесе чрез вот на сайта на МС или на ЦИК, има различни версии на този проект. Нека ние утвърдим министрите и техните заместници, премиерът и вицепремиерите, ръководителите на агенции и комисии. Нека да си извоюваме първо това право, а не да се чувстваме като на петела човката, образно казано, тоест едно нищо, че даже и ГОЛЯМО. Нека не сме зрители, а участници в управлението на държавата. Нека ако някой иска да изгони някой от важен пост, нека ни пита, дали сме съгласни или не. Простички неща.
цитирай
7. kolevdobri - Това е просто като механизъм за изпълнение.
18.07.2022 16:00
Още повече, че е евтин проект. Този проект една ИТ българска фирма може да го направи и безплатно, само заради имиджа, който ще получи в замяна. Необходимо е да се закупи само сървърно пространство и системата да се поддържа от няколко администратора и софтуеристи.
цитирай
8. bosia - направи историческа справка
18.07.2022 17:42
Направи историческа справка за Швейцария и ще разбереш колко поколения им е струвало, за да стигнат до пряката демокрация. Тм няма нито русофили, нито американофили, нито германофили. Там има патриотизъм и здрав разум.
У нас тези неща сега ги няма и скоро няма да ги има.
Трябва много работа, драги!
цитирай
9. kolevdobri - Ако така разсъждаваме, за никъде сме...
25.07.2022 12:24
bosia написа:
Направи историческа справка за Швейцария и ще разбереш колко поколения им е струвало, за да стигнат до пряката демокрация. Тм няма нито русофили, нито американофили, нито германофили. Там има патриотизъм и здрав разум.
У нас тези неща сега ги няма и скоро няма да ги има.
Трябва много работа, драги!



цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11823980
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930