Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2022 15:10 - ДВА ВЪПРОСА ДО БПЦ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1235 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО БПЦ СЕ СПОТАЙВА КАТО ШУШУМИГА?

Вече повече от месец една, уж православна, държава нападна друга.
Редно ли е БПЦ да вземе отношение по това, че се избиват невинни християни?
Да не говорим, че Киев е получил не само православието, но и църковните книги, както и сред първите патриарси личат много известни български религиозни дейци като митрополит Михаил Българина-първи киевски глава на православната църква-988-992 г, Киприян-1375-1406 ., Григорий Цамблак-1415-1419 г. Исидор-1436-1441 г., Григорий II Българина, Нектарий, Филотей и т. н.
Въпреки това БПЦ си трае и не взима отношение по въпроса с избиването на невинни цивилни християни на територията на Украйна.
В Украйна живеят и християни-католици. По този повод папата незабавно взе отношение и ги защити. Но нашият патриарх и Св. синод мишкуват и си траят. А това, което правят руските войски е достойно за анатемосване!
В същото време катедралната църква на БПЦ носи името на един особен човек, който е роден и починал като мюсюлманин, като междувременно Александър Невски е бил и католик и православен и е бил васал на татарската орда.
Докога ще мълчите, нечестивци!



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Босий, знаем се
05.04.2022 16:57
Твоята русофобия е патологична. А руските врагове са ангели
Не знаеш ли какво прави нацисткото "православие" в Украина, повлияна от придошлите от запад католици?
цитирай
2. zlika - Другарю,
05.04.2022 17:46
Вие сте абсолютно недостоен да общувате по какъвто и да е начин със Светия Синод!
цитирай
3. kossef - 2. zlika , Светият Ру-синод...
05.04.2022 18:14
Светият ру-синод общува доста странно... Общувайки с батето си русия Синод, реши да не общува с православните си побратими във Всеправославния събор на о. Крит. По височайща препоръка като към васал, не като към /по-малък/ брат... В него са много мълчаливи исихасти и дълбокосмирени изпълнители волята на Батюшката. Зависими са от досиета не само ДС, но и КГБ...
цитирай
4. zlika - Другарю kossef,
05.04.2022 23:42
kossef написа:
реши да не общува с православните си побратими във Всеправославния събор на о. Крит.

ако бяхте християнин, щяхте да знаете какво означава този отказ и да паднете на очи пред образа на Спасителя и да му благодарите за нашия Патриарх.

Но не сте,както и този безумец, който си позволява да храчи по Светия Синод с последната дума в драсканицата му. Крадеца вика "дръжте крадеца"!
цитирай
5. kossef - 4. zlika,
07.04.2022 09:41
знам какво означаваше отказът от участието на БПЦ в събора на о. Крит. Българската патриаршия се представлява от бивши ДС лицемери-теисти и техни протежета. Тоест от неверници. Вярващи в прагматизма на облагодетелстването в зависимост от поста, административния, оттам до достъпа до материални блага, които да преразпределят. Далеч от "... насъщния хляб, насъщно необходимото." Така, де, нека ти припомня: БПЦ първа не одобри точка от проекта за дневен ред с несъгласие в текста, отнасящ се за католическата и протестанските църкви към които следваше, по този дневен ред, да се обсъди сближаване, християнска взаимопоносомост, действия за преодоляване на антагонизма... Под предлог, облечен демагогски в канонизъм, че е недопустимо инославните християнски "организации" да се именуват църкви, тъй като Църквата е една и канонична е православната вяра. Другите християнски сдружения са "отклонения" от православието и следва да се приемат като ерес. Такова бе писмото на инженера-епископ ловеЧки митрополит Гавриил до Светия българо-руски Синод който пръв се изяви за непреодолим радетел за права вяра. И събратята му во Христа архиереи дуОвници се вслушаха...
За да не бъда излишно многословен с не толкова популярната витиевата църковна терминология, ще заключа: Големият брат рус-Синод "даде" възможност на по-малкия си брат да се изяви пред света с инициатива да не участва в събора с еретици. Като му нареди, де, да слушка - заради ДС-КГБ досиетата на много по-голямата част от членовете му...
Ето как под предлог, че ще се "оцапат" в отношения и съслужение по време на събора с еретици, нашите "чисти" архиереи изолираха Църквата ни от останалия християнски свят. Само четири от поместните православни не участваха, като пръв инициатор за неучастие се именува нашата. И доби прозвище на васална на Руската православна, която в днешно време благослови руските воини за победа в настоящата руско-украинска война... Ееех!- мам... му, сложна е тя, не е за разправяне...
цитирай
6. kolevdobri - Църквата е мафия.
08.04.2022 20:47
Какво толкова се карате. Църквата е мафия и толкова. Източна, западна, много важно. Гледат си имотите, не работят, дебелеят, продават свещи, правят пари от раждане и смърт. Добре си живеят. Не им пука за стадото, защото не ги виждам да ходят при стадото. Те чакат стадото да дойде при тях, че да го ощавят. Нищо духовно не е останало в тези хора. Ако им вземеш имотите, сградите, иконите, свещите, атрибутите...дали някой ще ги припознае за духовни водачи? Много удобно църквата се крие зад мухлясали канони и се крие от действителността. Идеално прикритие са си намерили, за да не работят.
цитирай
7. kossef - 6. kolevdobri, ще направя уточнение...
11.04.2022 09:35
Правя разлика между Църква, глава на която е Христос и системна църква/църкви, на която/които подлидери христови /в нашия български случай/ са ДС/КГБ "архиереи"... "Мухлясалите канони", които споменаваш, обаче, не са основание за отдалечаване от истинската религия, от която системните църкви са вековно отдалечени в маф-съюз със светската власт... Дъъълга тема... Поздрави от мен, Колев.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11819616
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930