Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2015 14:29 - ПЯСЪЧНАТА КЪЩУРКА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2340 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БЪЛГАРИЯ БЪРЗО ИЗПАДА В АГРЕСИВНО БЕЗУМИЕ

„Кучето кога полудей, на дирекя на джамията пикай!-пише в книгата си „Видрица” поп Минчо Кънчев от Арабаджиево, старозагорско в края на 19 век.

Това става у нас сега. Всевъзможни психопати овладяха медийното пространство и като магарето в притчата за цар Соломон огласят пространството с магарешкия си рев.

Главният престъпник, пардон, прокурор, например непрекъснато се явява по телевизиите и чучуниже глупости, лъжи и безумия. Най-голямата смешка е, че прокуратурата била „независима”. Това момче не е ли чело история? Не е ли чувало за „Народен съд” и „Народен обвинител”? За каква независимост дудне? Да не би той, самият, да е избран от независими хора? Като контрааргумент на това, че прокуратурата работи лошо той обяснява, че в Брюксел не са му казали, че работи лошо.

Откога Главният престъпник, пардон, прокурор се отчита пред Брюксел? Нали твърди, че е независим? По стар комунистически навик той има вътрешна необходимост да се отчита пред по-силния. Едно време само пред Кремъл, а сега и пред Брюксел и Вашингтон. Изключително пошла и непрофесионална реплика.

Изпълнителната власт, макар и формално, се отчита в Парламента. А съдебната власт се отчита единствено пред себе си. Какво дири Главният престъпник, пардон, прокурор, във ВСС? А председателите на върховните съдилища?Те или са действащи магистрати, или са членове на контролен орган. И защо прокурорите определят съдиите, а съдиите прокурорите? Ако прокурор има факти за престъпление, извършено от съдия той има прекрасната възможност да образува прокурорска преписка и да даде на съд съдия, извършил престъпление. Ако съдия узнае за престъпление на прокурор-нека го осъди. Защо трябва да се събират заедно действащи магистрати и да превръщат ВСС в Женски пазар?

Вчера един, ужким бизнесмен, показа, че фамилията му основателно е такава, защото показва точно що за човече е. Става дума за Кирил Домусчиев, който освен бизнесмен и собственик на футболен отбор е и председател на КРИБ. Същият този Домус нарече едно момче-журналист трикратно „олигофрен” и дори го блъсна по рамото да си ходи. Естествено е от селяндура, когато забогатее, да стане парвеню, но това не му дава право да нарушава както Наказателния кодекс, така и обществения морал. Друг е въпроса, че колегите на момчето не реагираха незабавно и не показаха на самозабравилият се Грухчо какво означава журналист и как се пърди в джамия. Но не бива да се пренебрегва факта, че Домусчиев су опита да се държи точно като едно друго парвеню, което по непрозрачни причини е премиер на тази бързо остаряваща, дементираща и оглупяваща общност. Просто Борисов стана модел на подражание и това е най-бързият начин за един нормален човек да се хване за главата и да търти към „Терминал 2”.

Друг пример.

В предаването на Кулезич се събраха две устати застаряващи каки и изиграха читалищната пиеса Пепелянка срещу усойница”. Резултатът е равен. И двете показаха рептилния си произход.

В Македония става това, което става у нас по места. Нарича се местен феодализъм. Те затва и не трябва да имат президент и премиер. Кметски наместник и общински секретар са им достатъчни. Както и ние не трябва да избираме парламент, президент и министри. Един общински кмет ще е по-убедителен. А дали да бъдем община към ЕС или към СССР няма особено значение. А може да си изберем и губернатор на пряко подчинение на Вашингтон. Така или иначе у нас не могат да се взимат разумни и качествени решения. Агресивното безумие на управниците и обществото не допускат това.

България се оказа една пясъчна къщурка. Където и да я докоснеш тя се разсипва при докосване. И в този пясък някои ще потънат, но не искам да казвам кой, защото всички знаят кой е КОЙ!!!

Въпрос на близко време.





Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Работата е там, че от
17.05.2015 14:35
кучешки лай, времето не се разваля. Никой не бръсне медиите за слива. Намери се най- сетне един Домусчиев да им каже, че са олигофрени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11824208
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930