Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2013 17:28 - ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ СТУДИЯТА ЗА ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3176 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Във връзка с коментарите по повод постинга ми за възпроизводството явно трябва да направя някои уточнения.
Аз не разглеждам този проблем на етническа основа, а на общонационална. Размножаването на циганите не е на база изсмукмане на държавния бюджет. Това, че те се възползват от това не означава, че трябва да бъдат контролирани и забранявани. Просто трябва да се мисли не на парче, а в смисъла на стратегията за възпроизводство. Тогава логиката на стратегията ще работи добре и ефективно. Циганите се размножават по друга логика. Всяка малка група хора, която се страхува да не изчезне или да бъде претопена интуитивно се възпроизвежда. Липсата на държавна политика в това отношение ги кара да се смятат за застрашени като духовност и култура и оцеляват като се организират в гета и създават социални групи със своя култура, свои закони и свои институции. Има два начина за интеграцията им. Едната е имперската, като се възприема тяхната култура и бита им като част от имперската. Другият начин е чрез интеграцията им в обществото, институциите и законодателството. Сепарирането им никога няма да доведе до интеграция, защото е точно обратен процес. Силови решения изобщо няма да решат този процес, а само ще го задълбочи. Достатъчно е да си спомним и проучим т. нар. Възродителен процес".
Проблемът за възпроизводството е свързан с възраждане на българското село и децентрализация на градовете. Мога уверено да ви кажа, че стоителството и поддръжката на малките населени места е значително по-евтина и лесна реализация. Ако продължаваме урбанизирането за сметка на селата /доколкото са останали/ скоро ще трябва да се строи метро и в други големи български градове. След приключването на българското село ще започне източването на по-малките градове. Със същите пари могат да се възстановят китните български села, да се ремонтират пътищата и да се създаде добра инфраструктура. От една страна земята ще бъде обработвана много по-качествено и интензивно, а от друга-ще се разтоварят градовете. Това означава повишаване на семейния стандарт, качеството на живота и обществените социални придобивки. Но това означава и възстановяване на връзката със земята и природата. Това означава един нов-стар манталитет, привързан с реалностите и здравите културни и битови традиции на относително по-малките и по-затворени общества. Това обособяване на част от българското общество, обаче, не го накъсва, а го прави по- разнообразно и побогато. Трябва да се създадат условия за обратния процес от началото на 50-те години. Сега третото поколение граждани, потомци на примамените в града пролетарии не знаят, че яйцето започва от едни зрънца и пиле, а после в корема на кокошката се създава яйцето и минава през същото кокоше дупе, откъдето минават и курешките. Днешните деца в голяма степен смятат, че яйцата се произвеждат във фабриката за яйца. Такъв човек можеш много по-лесно да га манипулираш и да го накараш да приема митовете и политическите послания за реалност. Точно по тези причини политиците от цял свят не го правят.
Друга полза от по-затворените селски общности е, че те прецизно, но и по-лесно могат да интегрират циганите и други етноси.
Сега трябва да намерим подходящи проекти да върнем хората по техните родни места и да им създадем условия за бизнес, повишаване на квалификацията, информация и условия за възпроизводство и достоен живот.
Другото е от Лукаваго.




Гласувай:
6



1. thewisdom - Как ще ги върнете хората, като ги ...
09.06.2013 17:40
Как ще ги върнете хората ,като ги прогонихте и създадохте феодали,взехте им земята и препитанието,създадохте монополи ,които внасят всичко,защото е по лесно от производството!Аз не съм видял комунистическа креатура която да мисли за българите!Тази напаст е като ято скакалци!Понеже правиш глупава пропааганда да ти обясня ,че мангалите никъде не са интегрирани ,в никоя държава ! А това ,че емигрират в страните от които са дошли на Балканите трябва глупавите комунета да използват и насърчават ,а те отново ще работят срещу българите!
цитирай
2. bosia - До горния псевдоним, т.е. аноним
09.06.2013 18:51
Типична реакция на лайнар. Ако нямаш име, значи нямаш и личност
цитирай
3. thewisdom - Типична реакция на олигофрен. . . ...
15.06.2013 13:34
Типична реакция на олигофрен...комунетата и техните креатури ги надушвам през няколко линка.Такива прости статии са вървежни само за "Огьоньок".Да се представям на олигофрени ми е последна грижа и ми е много нечистоплътно да общувам с подобни като тебе...а теб те зная много отдавна от времето на "Бирхалето" как слухтеше!бляк
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11817297
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930