Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2023 14:13 - ЗА "СТОКХОЛМСКИЯ СИНДРОМ" И ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ
Автор: bosia Категория: История   
Прочетен: 2673 Коментари: 7 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ТАМ, КЪДЕТО РАЗУМЪТ И ИСТИНАТА ОТСЪСТВУВАТ СЕ НАСТАНЯВА ПСИХИАТРИЯТА

България все повече заприлича на психиатрия.
Тези, които зарязаха семействата си и здравия разум и отидоха да "пазят" идиотския паметник на собствените си душмани много ми приличат на Вуте, който стои пред клетката на жирафа в зоопарка и ясно и високо казва:
"-Такова животно нема!"
Истинската българска история не ги интересува. Интересува ги единствено кремълският тотален фалшификат, който се представя за българска история. Това не е обикновен "Стокхолмски синдром". Това е много по-тежко психиатрично заболяване придружено с невероятна агресия и отказ от знания и разум придружен с култ към насилието, мародерството и пиянството.
Те живеят в измислен свят, който е разделен на две противоположни зони. Ако не си с Кремъл, значи си фашист. Не си дават сметка дори за това, че националсоциализмът и фашизмът са различни понятия. Забравят, че и Мусолини и Хитлер са били социалисти и са създадени фактически от плана на психомата Владимир Улянов през 1918 г. чрез т. нар. план "Гроза"/на бълг. "Буря". Вероятно са чували или дори прочели книгите на Виктор Суворов и Игор Бунич на тази тема, в които с документи се доказва кой и с каква цел въоръжи Германия след Първата световна война чрез тайните клаузи на германско-съветската конференция през 1922 г. в предградието на Генуа Рапалло.

Договорът е подписан по време на Конференцията в Генуа от Георги Чичерин, външен министър на РСФСР, и неговият германски колега Валтер Ратенау.

На 5 ноември в Берлин към договора е подписано допълнително разширено споразумение, с което се урегулират отношенията на Германия с контролираните от Русия бъдещи съветски републики – Украинска ССР, Белоруска ССР, Грузинска ССР, Азербайджанска ССР, Арменска ССР и Далекоизточната република.

Със секретен анекс към договора от 29 юли се предвижда Германия да обучава свои военни части на територията на Съветския съюз, в нарушение на Версайския договор.
 

      Руският план за унищожение на България, записан от руския историк и дипломат Сергей Татишчев в неговата книга ""Из прошлого русской дипломатии"" от 1890г., страница 503.
ЗАБРАНЕНИ ИСТИНИ, писани от руснаци, разкриващи изцяло руската антибългарска политика, която на 3 март вкупом медии, политици и ""българи"" ЗАБРАВЯТ. Липсата на историческа памет е последица от държавната политиката на фалшивия руски ""освободител"". Тя ""убива"" бавно и безвъзвратно България и българите.
Отделно признанията на Сергей Татишчев от 1890г. потвърждават със задна дата изводите на българския революционери историк Георги Раковски от 1861г. за руската ""УБИЙСТВЕНА"" политика спрямо българите.
Планът, формулиран през 1890г. се изпълнява и днес. Фалшификацията на българската история в удобен за Москва дух, особено след преврата на 9.09.1944г, но и досега, е факт и е важен свързващ елемент от този план.

Намирайки се на пътя към мечтания Константинопол и Проливите, Руската империя е трябвало да прегази или най-малкото да подчини България на своята политика, но нашите славни предци до 1917г. очевидно не са желаели да бъдат подчинявани. Напротив, борели са се за истинска свобода, независимост и национално обединение. Така интересите на Руската империя и на България се сблъскват остро и непримиримо. Понеже се съпротивляваме българите сме обявени за ""изменници"", ""предатели"" и "" неблагодарници"", ""виновни"", че следваме своите интереси. Затова трябва да бъдем наказани и да последваме съдбата на Полша, разделена и унищожена в края на XVIII век. Руският дипломат С.Татишчев по този повод пише:
“...След като се убедим в предателството и измяната на българите, ние трябва да се отнасяме с тях като с ВРАГОВЕ, без да се утешаваме с мнимите различия между настроението на народа и неговите водачи, тъй като в политиката всеки народ отговаря за своето правителство. Всичко, което Русия направи за България, трябва да бъде развалено. Целта на нашите усилия трябва да бъде не ""целокупна"" България, а подялбата даже на сегашното княжество между съседите му: румъни, сърби и гърци, с изключение на широката полоса по дължината на Черно море, която Русия може да поиска да остави за себе си.”...
По-нататък той развива тезата, че България, както Полша, трябвало да бъде изтрита от лицето на земята за назидание на всички други ""племена"", населяващи Изтока.
Източник - Татищев, Сергей Спиридонович (1846-1906). Из прошлого русской дипломатии : Ист. исслед. и полемич. ст. / [Соч.] С.С. Татищева. - Санкт-Петербург: А.С. Суворин, 1890г.
Планът е вкаран в употреба, чрез действия традиционно в две направления:
1. Спрямо лица и политици, разбрали тези истини, които се елиминират, отстраняват и дори физически ликвидират - Васил Левски, Захари Стоянов, Стефан Стамболов, Димитър Петков,
2. Спрямо българския народ, който се разединява като му се внушава чрез мощна пропаганда измамата за ""дядо Иван"" и Русия като негов ""приятел"", ""покровител"" и ""освободител"", с което се създават руските слуги агенти, нарекли се ""русофили"", наречени от старите българи ""РУБЛАДЖИИ"".
Всеки Българин, който не се е поддал на тази пропаганда се заклеймява като ""русофоб"", сиреч потенциален ""враг на народа"", ""небългарин"" и разбира се ""продажник"", продал се на ""злите сили"" на Запада.
Чрез русофилите, голяма част от които минават на хранилка и пряко финансиране на руското правителство се отслабват силите и най-важното разбива се единението на българите, чиито земи периодично или се обезбългаряват чрез провокирани преселения на предприемчиви и трудолюбиви българи извън тях и чрез заселване на небългари в тях, или се разпродават периодично и подаряват на всички съседи - Сърбия, Гърция, Румъния, Османската Турция.
Русия пази за себе си ""широката полоса по дължината на Черно море"", обявена видно от текста още през 1890г. за нейна зона на интереси.
Епизоди от изпълнението на този план след неговото осветляване през 1890г. виждаме в следните събития:
1. Свалянето от власт на Стефан Стамболов през 1894г. чрез тайна сделка с княз Фердинанд
2. Убийството на Стефан Стамболов през 1895г. от платени руски агенти, наемни убийци
3. Признанието на княз Фердинанд през 1896г. и обвързването му с руската политика, което с малки прекъсвания продължава чак до 1913г.
4. Тайните военно-политически споразумения с Русия от 1902г. и 1908г., за които казионната историография общо взето не говори, понеже подчиняват българската държавна власт на имперските интереси на Русия.
5. Междусъюзническата война от лятото на 1913г., когато има най-сериозен опит ""планът Татишчев"" да се изпълни буквално точка по точка чрез русофилския заговор на ""съюзниците разбойници"" Сърбия и Гърция. Изпълнението на плана е ускорено, понеже с победите на Българската армия над турците в Балканската война има опасност да рухне статуквото на Балканите и особено в близост до Цариград и Проливите в ущърб на Русия, а и България дава много сериозна заявка за национално обединение.
Победите на Българската армия при Калиманци и Кресна в Македония ад сърби, черногорци и гърци, спасяват България от пълно унищожение, но България е ""победена без да бъде бита"" от противобългарския съюз, зад който стои с цялата си мощ руската дипломация и лично император Николай II.
6. Унищожението през 1913г. на българските екзархийски институции в Тракия и Македония с един замах чрез поголовното изтребление от православните сърби и гърци и мюсюлманите турци на стотици хиляди българи в Македония и Тракия, за радост на руските дипломати, които виждат изпълнени старите планове на граф Николай Игнатиев за ограничаване на диоцеза на бълггарската църква и преместване на нейното седалище извън Цариград.
7. Насъскването на Румъния срещу България по време на Балканската война и нейната интервенция от лятото на 1913г. в Южна Добруджа и Северна България. Интервенция, довела до заграбване на Южна Добруджа - втори руски подарък за Румъния за наша сметка след откъсването чрез граф Николай Игнатиев на Северна Добруджа в Сан Стефано на 3.03.1878г.
8. Букурещкият договор-диктат от 1913г., чиято главна цел е да не допусне националното българско обединение, явяващо се трайна пречка за руския поход към Цариград и Проливите.
За да се гарантират за в бъдеще руските интереси, се изгражда обръча около България на враждебни съседи с общи интереси, грабители на български земи. Така България се държи дипломатически изолирана, слаба и покорна под постоянна заплаха. Тя няма друг изход освен съюз с противниците на Русия и Антантата, за да разбие балканския блок под егидата на Русия срещу себе си.
Затова изборът на България да се намеси в Първата световна война през 1915г. на страната на Германия е спасителният, както между впрочем правилно отбелязва тогава митрополит Методий Кусев.
9. Изборът на България през 1915г. още повече ожесточава Русия, която ни обявява война. Следва агресията на Русия срещу България по време на Първата световна война през 1916-1918г. и войната по суша, въздух и вода, на два фронта в Македония и Добруджа, когато България е спасена отново от своята армия, разгромила руските войски и очертала границите на обединеното Отечество, признато в Брест- Литовск на 3.03.1918г.
Това погребва окончателно плана от 1890г., но болшевишка Русия след 1917г. му дава нова сила и продължава борбата си за неговото изпълнение, в следващите десетилетия при други условия, като пуска в действие и ново силно ""оръжие"" - изкуственото създаване на нови нации на Балканите само за сметка на българите - ""македонска"", ""тракийска"", ""добруджанска"" и т. н.

През 1938 в московския държавен университет се "ражда" нов факултет-Македонска филология! Предфижда се и създаването в бъдеще на Тракийска, Мизийска и Добруджанска филологии, но войната попречва на това.

Накрая
Не бих се учудил ако тези, които са при МОЧА отидат в шведското посолство и поискат по право шведско граждансство поради заболяването си "Стокхолмски синдром"!



 




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - как те не мързя
10.08.2023 14:27
да изпишеш толко редове за нищо.
Начи Хитлер не е похитител, а Сталин е.
Ако не бяхме воювали клед 9-ти, можеше да я няма България, както е искал Чърчил. Ма пука ти на тебе. Ти не си българин.
цитирай
2. bosia - ДО ГОРНОТО
10.08.2023 15:26
Надявам се скоро да напишеш автобиографична книга и в нея да опишеш как си правил свирки на кремълските задници.
цитирай
3. andrei - Няма спор по фактите,за които пишеш!
10.08.2023 15:31
И днес управниците на РФ ни наричат предатели,сякаш ние родихме Горбачов и неговата "Перестройка"!Крадеца вика;дръжте крадеца-в случая лъжеца от РФ!Бедата е в това,че нашият народ съчувствува на руският народ,и не го индентифицира с неговите управници,както ние с нашите...Няма спор,че от резултата на Руско-Турската война,на картата на Европа се появи отново България...и толкоз!От този ден нататък,както и по друг повод съм казвал;силните на деня диктуват и налагат своята политика на по-слабите държави-за съжаление такава е логиката и генезисът на политиката!Средствата с които се постигат целите на СИЛНИТЕ е разнообразен и не лицеприятен!Със здраве...Разбирам болката ти,която е и моя,но трудно могат да се променят събития,в които сме въвлечени...
цитирай
4. attila - КOMУНИСТA Няма Майка и Баща, Род и Родина, Той е КOПЕЛЕ и Ражда КOПЕЛЕТА !
10.08.2023 17:23

ДА СЕ ЗНАЕ !

КOПЕЛEТА са в БКП, KУРВИTЕ са в МВР, ПEДEPАСТИТE в ДAHС/ДС !

КOMУНИСТИТЕ Взеха Bлacта и Парите с КРЪВ не с Избори и ще ги Дадат Само с КРЪВ !

И3БИВАЙТЕ Членове на БКП, МВР, ДАНС/ДС и Семействата им за да Няма Руски ГOВНА !

МОЧА Окупатор ще го Правим КРЕМАТОРИУМ за Kомунисти, Mилиционери и Техните Пoтомства !

Спасението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво !

Член на ДС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на БКП - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на МВР - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Член на ДАНС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото !

Комуниста няма Майка и Баща, Род и Родина.

Комуниста е Интернационалист тоест Копеле и Ражда Копелета.

Комунисти, Деца на Комунисти, Внуци на Комунисти-САМО ДО СТЕНАТА !

Милиционери, Деца на Милиционери, Внуци на Милиционери-САМО ПОД ЗЕМЯТА !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.c f/c o m m u n i s m.h t m l
цитирай
5. morskipesni - Паметникът на съветската армия ЩЕ ОСТАНЕ,
10.08.2023 19:12
но ще бъде преименуван: "На героите освободители от фашизма"
цитирай
6. bosia - до горното
11.08.2023 09:00
Трябва да допълниш изречението си
На героите освободители от фашизма, които са и неговите създатели!
цитирай
7. alexdim - Първата световна
11.08.2023 18:13
Русия е нашият най-голям и коварен враг от Освобождението, но прочитът Ви за Първата световна война е погрешен. Никой не ни е тикал никъде, сами се набълбукахме.
Какво щеше да стане ако българската армия си беше върнала Одрин по време на Дарданелската операция на англичаните по начина, по който Турция го направи през Междусъюзническата? Не сме имали държавници да оценят какъв златен шанс ни предоставя историята. Какво щеше да е геостратегическото значение и цена на България с излаза на Беломорието и близостта до проливите? Дали щяха да ни оставят в лапите на Сталин години по-късно?
Съвсем правилно ни наказаха в Ной за удължаването с няколко години на бруталната война заради гламавото ни мислене и действия, дадоха стратегически най-важните български земи на гърците, които се доказаха като надеждни съюзници, а при следващия голям конфликт ни ставиха да ни закачат на комунистическия ченгел.
Ум царува, и робува и патки пасе.
И досега ни бъзкат с Македонията и ние рипаме ли, рипаме. Гламав народ, даже не може да разбере защо го бият.
Дядо ми обичаше да казва за някой много глупав човек, че и от тояга не разбира.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11835022
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930