Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2023 12:00 - АРИИ, МИЗИ, ТРАКИ, БЪЛГАРИ - ЕДИН НАРОД
Автор: panazea Категория: Видео   
Прочетен: 4648 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ОТ ПРЕДИ 10 000 ГОДИНИ, ЖИВЯЛ В ЦАРСТВОТО НА РАЗУМА, КЪДЕТО Е "СЪЗДАДЕН НАЙ-ПРЕКРАСНИЯТ И БЛАГОРОДЕН РОД МЕЖДУ ХОРАТА",

според древните египетски жреци

 

ЦАРСТВОТО НА РАЗУМА

image света има много царства. Но Царството на разума е само едно. То се е намирало край голямото сладководно езеро, в страна наречена Ария. Дълго време този легендарен народ имал цветущо съществуване, бил е един от най-могъщите в древността и е създал най-древната цивилизация на Европа. Но трагична съдба го сполетяла, когато Черноморският потоп преди 7580 години е залял чудно красивите му градове и плодородните му земи и го принудила да се засели в чужди обиталища. През хилядолетията е преживял падения и възходи, преодолял е трагични събития, но още от първите дни на произхода си, при дългите си преселения и когато се завръща в древната си свята родина Дунавска България през 680 година и днес винаги с гордост се нарича Бълг-Арин!

.

image

  Карта на древната Ария  където нашите далечни предци арии, мизи-траки-българи, свързани от наследствените си вечни гени, близкия си език, расов вид и традиции, са живели заедно от време на халколитната епоха, живеят като един народ  и днес в "Страната Ария, която по-късно е наречена Тракия" - както пише за нейното име бащата на историята Херодот, Стефан Византийски, Йорданес, Страбон, Планий и други автори. Там, където от Боговете е

"СЪЗДАДЕН НАЙ-ПРЕКРАСНИЯТ И БЛАГОРОДЕН РОД МЕЖДУ ХОРАТА".

 

Сведение за този род ни дават най-просветените египетски жреци  в "Разказа на стария Критий" към Солон - гръцки  политик, писател и философ, един от Тридесетте тирани, ок. 460 в Атина , † 403 г. пр. Хр.) В Този достоверен летопис, ще се убедите, че се отнася за древните арии, мизи-траки, пелазги-българи, живяли според египетските жреци преди 9000 години по днешните българскиземи и   част от Балканите.   . image На снимката: Критий и неговите приятели. Изт. Музея в Атина   . Ето "Разказът на стария Критий" .

“Има в Египет голем град наречен Саис. За жителите му основателка на града е богинята по египетски на име Нейт. а по елински Атина. Те са много приятелски разположени към атиняните и твърдят, че по някакъв начин са роднини с тях. Когато Солон отишъл  там, му оказали извънредно големи почести Когато започнал да разпитва за старите работи най-сведущият от жреците казал: “Солоне, Солоне, вие гърците сте вечно деца. няма грък старец.“ Като го чул, Солон рекъл: “Какво разбираш под това?“ “Млади сте  по душа всички, защото нямате никаква представа, получена от древни предания. нито побеляло от времето знание.

А причината за това е следната: каквото сме чули да се е случило при вас, тук или на друго място като особено славно и значително, всичко от край време стои записано в храмовете ни и споменът за него е запазен. А у вас и у другите народи всякога, когато се случва нещо да бъде уредено и запазено за нуждите на държавите им, то  като някаква болест ви връхлита небесният потоп и оставя от вас живи само неграмотните и невежите, така че вие отново ставате млади като новородени и не знаете нищо от това, което се е случило в древни времена и тук и у вас. Вие помните един потоп на Земята, а са се случили много други беди преди него и добри дела, това също не знаете.

Във вашите древни земи е бил създаден най-прекрасният и благороден род между хората, от който произлизате и ти и целият ви днешен град, понеже се е запазило малко от тяхното семе. Но това е останало неизвестно за вас, понеже оцелелите са измрели, без да запазят гласа си чрез писмеността.

Действително, Солоне, някога, преди най-големия унищожителен потоп, сегашният град Атина е бил най-добър във военното дело, във всичко е бил изключително добре устроен със закони. Разказва се, че в него са били извършени най-прекрасни дела и че е имал най-добрата държавна уредба от всички, за които сме чували под небето".
.
Като чул това, Солон много се учудил и настоятелно помолил жреците да му разкажат всичко най-точно и поред.
‘"Няма да откажа и ще разкажа заради теб и вашите съграждани, а най-вече заради богинята, която го е получила като Божи дар, отгледала е и е възпитала най-напред вашия град. В нашите  свещени писмена е написано числото 8000 години, вашите дела от най-хубавите. са от отпреди 9000 години, 
Ти ще намериш тук много примери за тогавашните закони. Най-напред е поставено съсловието на жреците, отделено настрани от останалите, след това съсловието на занаятчиите, скотовъдците, ловците и земеделците. Всеки е упражнявал собствения си занаят, без някой да му се бърка. За воините е предписано от закона да не се грижат за нищо друго, а само за отнасящото се до войната.  А пък относно умствените области ти вероятно виждаш, каква грижа е проявил тукашният закон още от самото начало за организирането им, като божествени знания, създали всички потребно за човека - от гадателското изкуство и медицината и всички други науки.
Следователно богинята всъщност е създала цялата тази подредба първо у вас, когато ви е заселила на мястото. където сте били създадени, избирайки го с оглед на умереността на сезоните, за да направи хората най-умни. 
Богинята Нейт, вие й казвате Атина, избрала и заселила най-напред това място, понеже щяло да създаде хора най-приличащи на нея. И така вие сте заживели там под ръководството на закони като нашите и дори още много по-добри, превъзхождащи всички хора във всички видове добродетел, както подхожда на потомци и възпитаници на богове".(Из "История на Атлантида" глава 2, стр. 15 и 16) . Този разказ се нуждаеот осъвреминяване, защото  първите протогръцки племена, наречени ахейци и данайци са пристигнали от Африка на гръцките полуострови между края на третото и първата половина на второто хилядолетие преди новата ера, когато различни предгръцки народи вече живеят там и са усвоили земеделието още от седмото хилядолетие пр.н.е. Имали са висока култура и първите им артефакти датират от 6800 г.пр.н.ера и Дж. Ритър.
imageащата на историята Херодот обяснява, че древните атиняни са пелазги по произход (Доп. НУ- на старогръцки поради липсата на буквите Б и Ъ в азбуката им и според лингвинистите ще рече бълазги). А елините от незначително племе се превръщат във влиятелен народ, когато са асимилирали много други етноси и когаи се обединяват с пеласгите. [3] I-57, VII-95, VIII- 44 [ -3] I-57, VII-95, VIII- 44.  

Страбон в своята "Георграфия" добавя, че в далечното минало цяла Атика е била тракийска [4] VII. 7.1. И "Когато Данай взел властта той прокарал закон, с който в цяла Гърция всички, наричани в миналото пеласги, трябвало да получат името данайци." [4]VIII -6-9.  

Според египетските жреци град Атина е създадена 1000 години преди град Саис в Египет и възникването на Атина е посочено преди 9000 години. Според точни исторически данни гръцките племена - елините пристигат от Африка на Балканите преди около 4000 години. Те се установяват в селищата на трако-пеласгите и започват да ги изтласкват на север. "По времето, когато пеласгите владеели страната, която сега се нарича Елада, предишните атиняни били пеласги" - казва Херодот.

А създателят на единството на атинската държава Тезей (1259/1258 пр.н.е.) според Плутарх бръснел косата си, като оставял само една част ** както правели мизите, [7] стр. 10. Херодот се запознава с тях, когато е в Египет и твърди, че там мизите помнели старите си селища, бръснели косата си като оставяли един кичур.(Това е тъй наречената "кика" на древните българи=траки). 

.

image

Легендарният герой Тезей побеждава Минотавъра в тяло човек и глава на бик. Снимка: Гръцки митове и легенди. Обърнете внимание на киката на Тезей, присъща за траките пелазги-прото българи.

След изследване на древни гръцки находки и исторически извори и проф. Я. Бест от Университета на Саарбрюкен през 1981 г. стигна до заключението, че Атина не е създадена от елини, а от по-древен народ [[1] стр.18. И Страбон Плиний,  Ефор и Хезиод ( цитирани от Страбон) като жители на сегашната Гърция те определят древните траки и пеласги. Омир в Илиадата ги нарича "богоравни пеласги" [4] V. 5, 2 – 4.   И сега до акропола в Атина се намира древният квартал Пеларгик (от гръцки на български ще е "Българик").  Евгени Делев  е проучвал топонимите в Гърция и откри много чисто български имена. Град в Пелопонес се казва Каламата, което означава папур. Меркатор от XVI в. го упоменава Герения, а „герен“ на български означава „ниска ливада с извор“В София има квартал "Герена?!  «Древногръцкият» полис Коринт идва от общата стбг дума с микенския език „корито“. В  Беотия има град Ливадия, на старото име е Войотия – от български „война“. Според писмени източници до 1829 г. управителите на Атина и Коринт носят българска титла "войвода". . Египетските жреци ни поясняват и друг много съществен факт от историята на спомената общност арийци-траки-българи. Те казват: "За уреждането на нашата страна в свещените писмена е написано числото 8000 години. Законите на тия граждани е от преди 9000 години, а делата им са най-хубавите и по някакъв начин сме роднини с тях". (В "Разказът на стария Критий" ). Това е потвърждение на съвременните научни изследвания, които разкриват, че преди девет хилядолетия и отново след Черноморския потоп (около 5500 г. пр. Хр.), хората от Царството на разума, както аз с основание ги наричам, са достигали Египет и там са допринесли за развитието на нейната древна цивилизация.  . Разказ на стария Никола Владикин . imageТой е български историк, книжовник и преводач (1862-1918 г.), който още в началото на ХХ век написа в "История на древните траки от преди 8000 и повече години до цар Борис": "Всички културни народи и древните летописци са единодушни, че траките от дълбоката древност са се родили и сега живеят в нашите, български земи. С този въпрос особено се занимавали египтяните. Фараонът П’шемалко1 поставил задължение на учени и жреци, които да определят кой народ е най-старият на света. От това време, дума Херодот, „египтяните смятат по-стари от себе си фригите, а себе си поставили по-стари от останалите народи“2. Фригите на старогръцки поради липсата на Б в азбуката им, ще рече бригите-траки).
Старинният писател Апулей (123-180 г.Хр.) от град Мадавра - Алжир, поддържал това сказание и нарича траките-фриги „първородни“1. (Цитат от„Рrimigenii Phryges“ XI, в стр. 39 на
"История на древните траки").
1 А при фараон Псаметих І - (от град Саис управлявал от 664 до 610 пр. н.ера), Асирите бяха завладели царството му, обаче тракийските войски навлязоха в долината на Нил, разбиха завоевателите, изгониха ги и освободиха Египет. От това време египтяните считат траките за свои освободители и ги почитали високо. Това египетските учени и жреци дирили в старите паметници на страната спомените за своите освободители и ги намерили до най-дълбоката древност в лицето на А-ниб - Царски народи.
Латинският поет Лукреций Кара отива още по-далеко, като казва, че Тракия е сърцето на земята и тук
се родили боговете и житата2, които се разпространили после по целия свят".
Източник:"История на древните траки", стр. 39, Второ издание въз основа на книгата от 1911 год., отпечатана в Пловдив, печатница „Труд“ на Беловеждов.
.



Гласувай:
7



1. ka4ak - ПОЗДРАВИ,ТОНИ!!!
20.03.2023 14:13
ДАНО ГО ПРОУМЕЕМ И ОСЪЗНАЕМ,ЧЕ СМЕ БЛАГОСЛОВЕН НАРОД.......:)))))))))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
20.03.2023 14:48
Вярно е всичко описано, то може да се изведе по логически или аналитичен път, с малко помощна литература!
Но у нас битува погрешно разбиране за наука?
Че тя е догма, не търпи развитие и не се пипа!?И, ако се пипне, е в двете крайности! Или папагалско повтаряне, довършване на сбърканата схема, или създаване на някакъв урод, затриващ и малкото добро на предишния модел!
И всичко е заради това, че Българинът не търпи успех на Българин? Ако е чужденец - може?
Хубав ден!
цитирай
3. panazea - БЪДИ БЛАГОСЛОВЕН !
20.03.2023 16:07
ka4ak написа:
ДАНО ГО ПРОУМЕЕМ И ОСЪЗНАЕМ,ЧЕ СМЕ БЛАГОСЛОВЕН НАРОД.......:)))))))))

цитирай
4. panazea - Вятърът се обърна и хулителите на Българския род млъкнаха ! Да бъде светлина !
20.03.2023 16:09
leonleonovpom2 написа:
Вярно е всичко описано, то може да се изведе по логически или аналитичен път, с малко помощна литература!
Но у нас битува погрешно разбиране за наука?
Че тя е догма, не търпи развитие и не се пипа!?И, ако се пипне, е в двете крайности! Или папагалско повтаряне, довършване на сбърканата схема, или създаване на някакъв урод, затриващ и малкото добро на предишния модел!
И всичко е заради това, че Българинът не търпи успех на Българин? Ако е чужденец - може?
Хубав ден!

цитирай
5. panazea - Тюрките на добродан , не ги виждам на хоризонта !
20.03.2023 16:12
Ще минат хилядолетия , докато достигнат до ниво авджия и чобан !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: panazea
Категория: Технологии
Прочетен: 6840301
Постинги: 3990
Коментари: 11585
Гласове: 56402
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031