Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2021 20:14 - НЕУСПЕШНО ПЪТУВАНЕ ДО ТРАКИЙСКОТО СВЕТИЛИЩЕ БЕЛОТРУП
Автор: planinitenabulgaria Категория: Туризъм   
Прочетен: 2784 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

НЕУСПЕШНО ПЪТУВАНЕ ДО ТРАКИЙСКОТО СВЕТИЛИЩЕ БЕЛОТРУП ДО ПАНАГЮРСКИТЕ КОЛОНИИ

 

   Решихме да се разходим до това светилище, което не сме посещавали, но не се получи. Винаги спираме в с. Поибрене, обикнахме това място. Спряхме и сега. Докато пихме кафе на скамейката една баба седна при нас и попита къде отиваме. Обяснихме й. Тя каза да не тръгваме, защото по Панагюрско така вали, че ще ни отнесе заедно с колата. Вчера в Поибрене е имало потоп, дошла е от Панагюрище да види отнесена ли е къщата й.

   Излязохме от долината на р. Тополница, времето започна да се мръщи, ама сериозно. Достигнахме разклона за Мазнево, от където се тръгва за местността Белотруп, заваля. Леко, можеше да се ходи, но ако се усили! А пред нас се появи и препятствие – място за дезинфекциране на колите, пълно с тиня. Преминавенето бе невъзможно. Достигнали до тук от Вакарел, отпътувахме към Златица. Дъждът се усили, но по околовръстното шосе аколо Златица стана страшно. Не дъждовни капки а парчета вода падаха от небето. Като паднеха в локва, тези парчета вода наподобяваха хвърлен във вода камък. Намерихме къде да отбием от пътя, а стана и почти тъмно. И така – десетина минути. След това по пътя към София изгря и слънце.

   Божа работа, каквото сгтане – това. Ядосват ме та ме съсипват простотиите, в които големите простаци вкарват добрите хора. Давам пример с изборния преварат на президента ни, по същество поставил го в тази позиция след подготвителен сценарий с партии-идиоти, които не са никакви партии, но имат такъв китап и по същество осигуряват войнството на президента срещу хората в страната.

   Ядосват ме и нехората, които унижожават дивата природа. Давам пример с костенурките, които циганите почти изядоха. От години предупреждавам, че има и мафия, която избива кафявите мечки по планините ни. Това е съвсем лесно, защото те са пррогонени от черните румънски мечки от местобитававето им и хората ги знаят къде са. Че мечките намаляват е факт, причината е отстрелът им за пастърма и кюфтета, но освен мъжките, които обитават само една гора, вече отстрелват и женските. А те може да имат и мечета, които идиотите обричат на смърт. Безаконието по време на управлението на дошлия с изборен преврат на власт превратаджия помага на тези идиоти. Кой ще се занимава с тях? Сега народът се бори за  честни и прозрачни избори, борба срещу Истанбулската конвенция, срещу 5 G мрежите, установяване коя е нашата Мата Хари, демонтиране, измитане и изчегъртване на БойковизЪма, поставяне начело на Службите хора на превратаджията, та по-дълго да се задържи като тоталитарист, макар това време да е минало в историята.

   Не мога да дочакам оправяне на времето и утре заминавам за Велийшко-Виденишкия дял на Родопа. Ще посетя и Беслет, друг тип красота, а също изворния регион ва реките Доспатска и Девинска, където е яз. Широка поляна.

   Тези места са доста високо, надявам се времето да ме допусне до тях. Иначе, ще отида пак!

   





Гласувай:
11



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182845
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031