Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2023 16:05 - Само един ден след зловещо предупреждение крайбрежието на Калифорния беше засегнато от огромно земетресение
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 2623 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 02.01.2023 16:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Само един ден след зловещо предупреждение крайбрежието на Калифорния беше засегнато от огромно земетресение

20 декември 2022 г от Майкъл

https://endoftheamericandream.com/just-one-day-after-an-ominous-warning-the-california-coast-was-hit-by-an-enormous-earthquake/?fbclid=IwAR3Ye3IIcppvkY9Ccai8EcXvQz2hkWBzuYpO9TUTtw17sr79UBtc21Arqh4  

image


Това не беше „Големият“, но се надяваме, че ще послужи като сигнал за събуждане за милиони жители на Калифорния. Земетресението с магнитуд 6,4, което току-що удари северна Калифорния, уби двама души и причини доста щети, но учените упорито ни предупреждават, че някой ден масивно земетресение ще удари региона, което ще бъде абсолютно катастрофално. Всъщност, само един ден преди земетресението с магнитуд 6,4 да удари Северна Калифорния, бяхме изрично предупредени, че някой ден много силно земетресение в Северна Калифорния може да причини „хиляди смъртни случаи и щети за милиарди долари“. Следното беше публикувано от Daily Mail на 19 декември ...

Сеизмолозите казват, че Сан Франциско се дължи на опустошително земетресение в недалечното бъдеще – потенциално причиняващо хиляди смъртни случаи и щети за милиарди долари.

Геоложкият институт на Съединените щати прогнозира, че има 51 процента шанс за трус с магнитуд 7 през следващите три десетилетия - освобождавайки енергия, еквивалентна на около 1000 атомни бомби.

Земетресение с такъв магнитуд ще разруши сгради, ще спре електричеството и жизненоважни комуникации и ще причини огромни горски пожари, според правителствените модели.

Така че дали е просто съвпадение, че земетресение с магнитуд 6,4 удари региона само един ден по-късно?

Може би.

Според Fox News земетресението, което току-що удари окръг Хумболт, е причинило значителни щети „на пътища и домове“...

Офисът на шерифа на окръг Хумболт предупреди в предупреждение за „широко разпространени щети по пътища и домове“, докладвани в целия окръг, след като  земетресение с магнитуд 6,4 разтърси крайбрежието на Северна Калифорния  рано във вторник сутринта.

„Поради голямо земетресение се съобщава за широко разпространени щети по пътища и домове в целия окръг Хумболт. Бъдете подготвени за вторични трусове. Проверете газопроводите и водопроводите за повреди или течове. Бъдете внимателни, ако пътувате“, се казва в туит.

Това е най-голямото земетресение в щата от доста време насам, а местен жител казва, че трусът е продължил около 15 до 20 секунди ...

Джими Елър, който твърди, че живее в окръга, написа в Туитър: „Това земетресение беше лудост. Добри 15-20 секунди треперене.“

Тези, които са усетили как земята се тресе под краката им, никога няма да забравят усещането.

Друга местна жителка, която живее в региона от 65 години, твърди, че последното земетресение е най-голямото , което е преживявала ...

69-годишната Даяна Макинтош каза, че трусът я е събудил в дома й в жилищен комплекс в централния окръг Хумболт.

„Чувствах се сякаш северът и югът се клатеха напред-назад и продължаваше да става все по-голям и по-голям. Чух трясък, разбиване на неща и счупване на стъкло“, каза Макинтош, която живее сама в апартамента си край магистралата близо до Тихия океан.

Макинтош, която каза, че живее в района на Юрика от 65 години, го нарече най-голямото земетресение, което някога е преживявала.

„Крещях“, каза тя. „Начинът, по който се разтърси… никога не съм чувствал нещо подобно през живота си.“

И така, това ли беше основното събитие или в крайна сметка предстои още по-голямо земетресение?

Никой не знае, но досега е имало приблизително 80 вторични труса ...

До 80 вторични труса разтърсиха части от Северна Калифорния, след като земетресение с магнитуд 6,4 удари района рано във вторник, според директора на службата за спешни случаи на губернатора на Калифорния Марк Гилардучи.

Най-големият вторичен трус беше земетресение с магнитуд 4,6, което се случи в Рио Дел, което той описа като една от „най-силно засегнатите зони“.

Дано се уталожат нещата поне за малко.

Но както споменах миналия месец , напоследък станахме свидетели на много необичайни земетресения.

И както споменах по-рано този месец , вулканичната активност също нараства по целия свят.

Свидетели сме на огромно количество нестабилност по цялата планета и това е особено вярно в зоните с висок риск.

Разбира се, цялото западно крайбрежие на Съединените щати се намира точно по протежение на Огнения пръстен и аз от години предупреждавам, че в крайна сметка ще има изключително катастрофални сеизмични събития , които ще променят трайно географията на бреговата линия .

Учените издават подобни предупреждения. В допълнение към предупреждението какво може да се случи със Северна Калифорния, те също така посочиха колко уязвими са Южна Калифорния, Орегон и Вашингтон ...

Според сценарий от 2008 г. земетресение с магнитуд 7,8 може да причини близо 2000 смъртни случая и повече от 200 милиарда долара икономически загуби. Големите земетресения в Лос Анджелис са особено опустошителни, защото почвата, която държи града, ще се превърне в „купа с желе“, според публикация, публикувана от компанията за моделиране на катастрофи Temblor.

Друг сценарий предупреждава, че участък от крайбрежието в щата Орегон и Вашингтон е в състояние да предизвика земетресение, много по-мощно от това, за което се подготвя Калифорния. Части от бреговата линия внезапно ще паднат с 6 фута, разбивайки критични мостове, унищожавайки подводни комуникационни кабели и предизвиквайки цунами.

Очаква се хиляди да умрат, но местните лидери обмислят проекти, които биха могли да дадат на крайбрежните жители по-добър шанс за оцеляване.

Но повечето хора, които живеят по западното крайбрежие, не се интересуват от подобни предупреждения.

За щастие Геоложката служба на САЩ вече е разработила система, която предупреждава хората предварително, когато предстои земетресение. Всъщност работи, както е проектирано по време на това последно събитие ...

Някои жители на Bay Area бяха незабавно събудени от известие от приложението ShakeAlert 10 секунди преди земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер в окръг Хумболт рано сутринта във вторник. В 2:34 сутринта службите за спешни случаи издадоха предупреждение чрез системата ShakeAlert, управлявана от Геоложкия институт на САЩ, като казаха на хората да се откажат, покрият и да издържат за земетресение, което се случи на около 8 мили от брега на Ферндейл, град на повече от 250 мили северно от Сан Франциско.

Сигналът е изпратен до около 3 милиона души в Северна Калифорния и системата е работила успешно, както се надяваха екипите на спешната помощ, каза Марк Гилардучи, директор на Службата за спешни услуги на губернатора на Калифорния.

10-секундно предупреждение може да ви позволи да пуснете и да се покриете, но ако гигантско цунами се втурва към бреговата линия, 10-секундно предупреждение изобщо няма да ви помогне.

Експертите ни уверяват, че е само въпрос на време масивно сеизмично събитие да убие огромен брой хора по западното крайбрежие.

Но за момента невежеството е блаженство и повечето хора, които живеят в региона, ще продължат да се преструват, че всичко е наред.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39753255
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031