Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2021 20:00 - И така от какво сме болни (1)
Автор: metaloobrabotka Категория: Технологии   
Прочетен: 1642 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В коментарите към статията на РП „Анализ на мита за откриването на„ вируса SARS-COV2 “ (https://work-way.com/blog/2021/07/28/razbor-mifa-ob-otkrytii-virusa-sars-cov2/)„ читателите поставиха въпроса: „От какво сме били болни през последната година?“ Добре- казват те- няма „епидемия от коронавирус“. Но някои работници са склонни да вярват, че са имали необичайни и по -тежки настинки през последната година, отколкото преди. Това грип ли е, остри респираторни инфекции, настинка или пневмония - често можете да чуете, че болестта не е била типична за тях, не както е било преди 2020 г., казват, че вирусът не е вирус, но се е появило нещо ужасно , защото много от есенните и пролетните огнища на грип и настинки са преминали твърде тежко и необичайно.

На въпрос, какво е странното и необичайно в простудните болести от последната година, обикновените хора отговаряли, общо взето еднакво:

  • първо- необичайно дълго са държали висока температура;
  • второ- било е трудно да дишат;
  • трето- по-силно, от обикновено, боляла и замаяла главата;
  • четвърто- имали са много голяма слабост;
  • пето- простудата бързо и често се прехвърляла на белите дробове.

Не са ли всички тези признаци потвърждение, че властите са прави относно епидемията от нова настинка? Не, не са. Читателите, запознати с предишните ни материали за измамата с коронавирус, трябва да са наясно колко трудно и отговорно е да се направи научно откритие и да се докаже съществуването на нова болест и нейния причинител. Това дело е твърде тежко за буржоазната наука, тъй като не изисква фалшификации в името на олигархията и не фашистки лъжи, а честен, материалистичен метод, упорита работа, големи сили и средства на държавата. Научното откритие и описание на новия вирус и свързаните с него болести пряко противоречат на целите на империалистическата буржоазия - да запази политическото господство и да получи най -високи печалби.

Това означава, че докато не се извърши настоящото изследване и не се даде научно доказателство за нова болест, няма причина да се говори за нова инфекция и нейната епидемия. Нищо чудно, че нацистите викат за „епидемията от коронавирус“ от година и половина, предавайки добре известните симптоми на грип, остри респираторни инфекции, пневмония като негови признаци. А някои заблудени и уплашени жители, волно или неволно, играят заедно с фашистките правителства, които под прикритието на фалшива епидемия провеждат мащабна офанзива срещу трудовия народ.

Но все пак, как да си обясним докладите, идващи от терена за тежки и необичайни настинки, грип, пневмония? Хората, нашите обикновени работници, говорят за това. Могат ли тези разговори да бъдат отхвърлени? Не. Ние не сме фашистката буржоазия, която не може да съществува по друг начин освен на универсална основа на лъжата, на основата на обръщащи факти, потискане, заплахи и словоблудия. Нуждаем се от яснота и отчитане на всички обстоятелства.

На тези от работниците, които смятат, че са настинали по някакъв специален начин, трябва да се зададат контра въпроси. 1. Колко добре си представяте протичането и правилното лечение на обикновени настинки като пневмония, бронхит и грип? 2. Влияе ли отровната и денонощна фашистка пропаганда на оценката на болестта? В допълнение към въпросите имаме и молба, която е, че вие ​​отново - след като прочетете тази поредица от материали - се опитате да си спомните подробно как болестите, причиняващи страхове, са изглеждали странни за вас или вашите близки. И централният въпрос: правилно ли е проведено лечението според науката?

От своя страна, РП е принуден отново да пристъпи към задълбочен анализ на ситуацията с настинките и пневмонията през изминалата година - ръководен от достоверната информация, с която разполагаме.

***

В началото на терора „коронавирус“ нашите другари забелязаха, че очевидно нацистите ще унищожат общественото здраве в основата, тъй като то отнемат част от печалбите на олигархията. Държавният бюджет е общият фонд на финансовата олигархия. И според основния икономически закон на съвременния капитализъм, олигархията е длъжна да намали до граница (с тенденция към нула) всички държавни разходи, които по един или друг начин са от полза за работещите.

Това означава, че трудовите маси ще трябва да се лекуват сами. И затова ще трябва да изучаваме не само революционната наука, но и медицината, тъй като работническата класа изисква да остане поне повече или по -малко здрава, способна на политическа и военна борба. Няма нужда да се криете зад факта, че всички ние не сме лекари и затова сме обречени на сляпо доверие в тези, които имат медицински дипломи и заемат длъжности в болници и клиники. Не сме обречени да следваме примера на убийци и вредители. Няма доверие в тези детайли. Що се отнася до медицинската наука и практика, тогава, както всяка наука и практика, тя е доста трудна за всички нормални хора. Не трябва просто да сте страхлив и да минете пред нея. Медицината не трябва да се счита за жребий на определена каста жреци, много непонятна за обикновените хора. Трябва да се разбере, че самата история днес подтиква работниците и останалите работещи хора да вземат всички аспекти на живота в свои ръце.

Това се потвърди едва през последната година, когато хората сами се убедиха, че повечето лекари са отишли ​​да служат на нацистите. Истинският лекар е човек на науката, материалист, безкористен спасител на живота и здравето. Да, медицината и до 2020 г. беше идеалистична, търговска, един вид отдел продажби за фармацевтични корпорации. Но точно от фашисткия преврат през 2020 г. много лекари открито се превърнаха в средновековни мракобеси, разрушители на здравето, разбойници и убийци. Подобна трансформация естествено и напълно съответства на предгробното състояние на капитализма, съответства на нетърпимото противоречие между интересите на шепа милиардери и развитието на всички производителни сили на човечеството. Следователно масите работещи хора бързо усетиха, че е по -добре да не попадат в лапите на тези „лекари“.

Трудността при подготовката на този материал беше и във факта, че повечето лекари, с които се свързахме, отказаха да дадат необходимата информация или удостоверения. Това се отнасяше преди всичко за ситуацията с т.нар. пациенти с "коронавирус". Въпросите за тях бяха възприемани най -често като провокация, като опит за разкриване на държавни тайни. Нашите другари помолиха един медицински служител да им позволи да разгледат пациентите с „коронавирус“, да поговорят с тях, да разберат какво наистина се е случило с хората - след получаване на пълна лична отговорност за евентуална инфекция. Те също така поискаха да покажат гробищните полета, пълни с гробовете на „жертвите на коронавируса“. Длъжностното лице отговори в смисъл, че е забранено от медицинска тайна и че другарите „нямат законни права да правят това“.

Но най -характерното беше, че някои лекари отказаха да говорят за грип, бронхит, пневмония, тоест за онези заболявания, които са пряко или косвено свързани с легендата за „коронавируса“. Дори общата информация за тези заболявания се оказва ведомствена тайна. Не ечудно. Да се ​​каже истината за тези заболявания, да се даде вярна информация за тяхната природа - при сегашните условия всичко това заплашва лекаря с неприятности на работното място, лишаване от парче хляб, спад в медицинските доходи. Ако работниците знаят нещо за тези болести, това означава, че по един или друг начин ще бъде нанесен удар на фашистките лъжи „коронавирус“. Ако работещите хора започнат да разбират материалистично болестите, те ще носят по -малко пари на шарлатани, ще купуват по -евтини „карамели“, ненужни лекарства и други отрови в аптеките според предписанията на същите шарлатани. А това силно противоречи на интересите и плановете на буржоазията.

Затова буржоазните лекари смятат, че работниците трябва да бъдат държани в мрак и невежество, а също така да разказват приказки, както са правили техните колеги от гилдията през Средновековието. Единствената разлика е, че през Средновековието такива лекари обясняват всички болести с дела на черната и бялата жлъчка в организма. А сегашните мракобеси обясняват всички болести с „коронавируса“.

Не всички лекари обаче са предали високия си ранг. Някои се опитаха да ни помогнат при подготовката на тази статия. Изказваме своята благодарност на тези хора от името на всички другари и читатели на РП.

Пневмония

Особено много лъжи, страхове и спекулации нацистите натрупаха около пневмонията. Много другари казват, че РП има задължение и има нужда да се каже на работниците всичко, което е надеждно, което може да се разбере за това заболяване. Ние изпълняваме искането на нашите другари.

Острото възпаление на белите дробове- пневмонията, винаги се причинява от някакъв вид инфекция - бактерии или вируси. Пневмонията обикновено се разделя на две групи: крупозна и огнищна. Тези групи се различават една от друга по отношение на промените в телесните тъкани, признаците на заболяването, в хода на заболяването и в неговия резултат. Преди, употребата на антибиотици и сулфатни лекарства за пневмония често е била фатална. При правилно и безвредно лечение изходът от пневмония за по-голямата част от хората е доста благоприятен, пълно излекуване.

Какви са специфичните причинители на пневмония? Това са бактерии: стрептококи, стафилококи, пневмококи и други бактерии. Това също са вируси: грип, морбили, пситакоза и пр. Тези патогени най -често навлизат в белите дробове с въздуха при дишане, но могат да „преминават“ и през кръвта. Независимо дали човек се разболява или не, това зависи не само от навлизането на вируси или бактерии в белите дробове. Честотата на пневмонията е силно зависима от общото състояние на организма и условията на околната среда. Отслабен ли е човек от лошите условия на живот или не? Закален ли е, има ли достатъчно физическа подготовка? Живее ли човек в здрави и благоприятни жилища, храни ли се добре? Износва ли се тялото му при хищнически начин на работа? Добре ли е развито общественото здраве по отношение на предотвратяването на пневмония и други настинки? И т.н.

Често се случва пневмония да се появи след внезапно охлаждане или хипотермия на тялото. Ако човек не е закален, тогава подобна хипотермия се превръща във фактор, който намалява устойчивостта на организма към инфекции. В този случай бактериите и вирусите, които постоянно живеят върху лигавицата на дихателните пътища, могат да преминат от латентно (пасивно) състояние в активно и да причинят заболяване.

Още веднъж трябва да се каже, че обстоятелствата, които понижават имунитета и са особено благоприятни за пневмония, са:

  • преумора и вредни условия на труд;
  • недостатъчно и лошо хранене;
  • тежки психически преживявания, продължителен страх, постоянна тревога.
Крупозна пневмония

Възпалението започва в алвеолите и най -малките бронхи, където директно се осъществява газообмен между въздух и кръв. Възпалението, започващо от малка лезия (огнище), бързо се разпространява в белия дроб по пътеките, по които се движи лимфата.

Въпреки че в белите дробове се появява крупозно възпаление, болестта засяга цялото тяло като цяло. Много функции на тялото са нарушени. Това означава, че не е необходимо да се лекува пневмония изолирано, както правят настоящите лекари убийци, а целият човек, като се обръща специално внимание на състоянието на сърцето, кръвоносните съдове и бъбреците. Предполага се, че бъдещите народни съдилища ще разберат колко хора с грип или пневмония са били убити в „коронавирусните“ отделения на болниците, които напълно са игнорирали работата на сърцето, кръвоносните съдове и бъбреците.

Защо е необходимо да се лекува цялия организъм? Факт е че бактериите и вирусите, „събудени“ или трансформирани във форма, която е опасна за хората, започват да отделят отпадъчни продукти. Тези отрови (токсини) се отделят в кръвта и други телесни течности и тъкани. Продуктите на разпадане на бактерии и вируси и други метаболитни продукти между тези микроби и човешкото тяло също попадат там. Тези токсини и метаболитни продукти бързо се пренасят от кръвта и тровят цялото тяло чрез кръвта и тъканите.

При пневмония особено и първо се поразяват:

  • централната нервна система;
  • сърдечно-съдовата система.

Заболяването започва с тежки втрисания и бързо повишаване на температурата до 39-40 ° C и повече. Ако не използвате необходимите сулфонамиди и антибиотици в правилните дози, тогава фебрилният период се забавя, а температурата остава висока цяла седмица или две. От първия ден на заболяването се появяват явленията на общо отравяне: голяма слабост, разбитост, загуба на апетит, главоболие. Лицето става червено, херпесът често изскача на устните и носа, езикът е покрит, съзнанието е потъмняло, има делириум.

Ако фокусът на лезията докосне мембраната на белия дроб, плеврата, тогава може да има остра болка в гърдите по време на вдишване и издишване. Скоро се появяват кашлица и задух.

Кашлицата в началото е суха, силно смущава пациента поради дразнене на белодробната тъкан. След 2-3 дни се появява вискозна ръждясала храчка - поради примес от кръв. Ръждялата храчка е характерен и сигурен признак на крупозна пневмония. Той помага бързо да се постави правилната диагноза.

Защо се появява задух? Факт е, че засегнатата част на белия дроб е изключена от работа, от нормално дишане. Останалата част от здравата част трябва да работи усилено, за да достави достатъчно кислород в тялото.

Второ- човек диша повърхностно и често поради болка в гърдите. Малко въздух влиза в белите дробове и следователно кислород.

Трето- и това е много важно, това се пренебрегва от настоящите лекари на „коронавируса“: задухът много често се причинява от отслабване на сърцето. Случва се така, че на пациент с пневмония е необходимо да му се даде кардиамин, камфор и други лекарства, които подпомагат работата на сърцето. И той е пълен с „тежки“ антибиотици „срещу коронавирус“, които потискат работата на сърцето. Човек е убит и записан като „жертва на коронавирус“.

В резултат на отравяне на сърдечно -съдовата система, съдовият тонус отслабва, съдовете се отпускат и разширяват, артериалното кръвно налягане рязко спада. Сърдечният мускул често е отслабен. В резултат на това се случва белодробната диспнея да се комбинира със сърдечна диспнея. В този случай пациентът се нуждае от спешна сърдечна терапия.

С развитието на крупозната пневмония пулсът се увеличава до 120 или повече удара в минута. Това обаче е слаб пулс, тъй като на сърцето е трудно да работи. Поради силен спад на сърдечната дейност (например, когато гестаповците в бели престилки не обръщат внимание на сърдечното състояние на пациента и упорито го тровят с малко аугментин), устните, пръстите и краката на пациента стават сини. Това се дължи на застой на кръв във вените. И ако не се вземат спешни мерки срещу отслабването на сърцето и кръвоносните съдове, тогава може да настъпи колапс под формата на рязък спад на сърдечно -съдовата дейност. Тогава пулсът едва се усеща или изчезва напълно. Лицето побледнява, развива се пълна слабост, температурата спада, появява се студена пот, краката и ръцете изстиват. В такова състояние човек е на прага на смъртта.

Това състояние е от полза за фашистите. Те го използват широко, за да подхранват неизвестните страхове на работниците от коронавируса. Има случаи, когато работниците наистина са настивали, хващали са грип с усложнения и са били принудени да се предадат на лекарите. Те били настанени в затворена болница. Освен това фашистите действат според тяхната шаблонна схема. Ето същността и.

  1. Да доведат човек до смърт с разрушително лечение и на този фон да го сплашат. На пациента се дават лекарства или процедури, от които той не се нуждае и дори са вредни, или те не дават лекарства или процедури, които са наистина необходими в тази ситуация.
  2. Възползвайки се от страха и лошото състояние на пациента, парите се изсмукват от него и семейството му. Колкото се може повече! Тоест пациентът е ограбен.
  3. След като е ограбен пациента и неговото семейство, на човека се оказва известна помощ, като по този начин сякаш му показват, че е „по чудо спасен от смърт от коронавируса“.

При крупозно възпаление на белите дробове в кръвта броят на левкоцитите, белите кръвни клетки, се увеличава рязко. Поради това кръвта се сгъстява, потокът й се забавя. Апетитът изчезва поради висока телесна температура и общо тежко състояние. Червата са слаби. Малко урина. Тя е концентрирана и дебела. Това се дължи на факта, че при високи температури има голямо изпаряване на течността от повърхността на тялото, а също и поради факта, че пациентът пие малко.

Крупозната пневмония има още една особеност: протича циклично. Ситуацията става все по -добра и по -лоша. Ако човек не се лекува или се лекува по вреден начин, треска с висока температура може да продължи 7-11 дни подред. След това температурата рязко спада до нормална или под нормата. В повечето случаи след такъв спад на температурата започва бързо възстановяване.

За информация. Ако от първите часове на заболяването не са били използвани необходимите лекарства (сулфонамиди, пеницилин и др.), ако изобщо не е имало медицинска помощ или са били лекувани неправилно, тогава изходът от крупозна пневмония зависи преди всичко от състоянието на сърцето и кръвоносните съдове. Старите хора, страдащи от склероза на сърцето и други сърдечни заболявания, често умират от крупозна пневмония. Това обстоятелство беше широко използвано от фашистите през 2020 г., когато беше необходимо да се покажат големи статистически данни за „жертвите на коронавируса“ в старчески домове, пансиони и болници. Старите хора, които настивали, просто не са получавали кардиологични грижи, получавали са ненужни и опасни лекарства за възрастни хора, а пневмонията и грипът завършват мръсния акт на масово убийство на хора.

Младите хора със сърдечни заболявания, както и алкохолиците и пушачите с дългогодишен опит, също могат да умрат от крупозно възпаление. Ако човек, изтощен от тежка и вредна работа и лошо хранене, се разболее от такова възпаление, тогава болестта обикновено се проточва и дава различни усложнения - отново, особено в случаите, когато не се прилага правилното лечение или се използва вредно. В такива случаи понякога има гнойно възпаление в белите дробове, белодробна склероза или дори се развива гангрена.

Как правилно да се лекува крупозна пневмония? Съветската военна медицина използва ефективни бързодействащи средства (сулфонамиди): норсулфазол, сулфодимезин, етазол, сулфадиметоксин, сулфапиридазин. От антибиотиците пеницилинът се е доказал като най -добрият. Еритромицинът също действа добре (особено ако сред причинителите на пневмония се наблюдава стафилокок). Приблизителната схема за приемане на лекарства е следната:

  • първия ден на заболяването: при първата доза, натоварваща доза от 2 g сулфаниламиден препарат; след това на всеки 4 часа за 1 g от това лекарство; само 7 g на ден;
  • втори ден: на всеки 4 часа по 1 g. препарат; всичко 6 g.;
  • трети ден: на всеки 6 часа по 1 g. препарат; всичко 4 g.;
  • четвърти ден: същото;
  • пети ден: на всеки 8 часа по 1 g. препарат; всичко 3 g.

И тaкa за целия курс на лечение 24 g. препарат.

В тежки случаи тези лекарства се предписват в няколко големи дози. Но във всеки случай те трябва да бъдат дадени на пациента точно в определеното време, така че тялото винаги да е наситено с тях. Следователно, ако пациентът спи, трябва да го събудите и да дадете лекарство.

Такива сулфаниламиди, като сулфапиридазин и сулфадиметоксин, имат продължително действие. Затова могат да се приемат 1 път в денонощие.

Всички сулфонамиди трябва да се приемат с много течности. Най -доброто от всичко е алкалната минерална вода или слаб разтвор на сода (половин чаена лъжичка сода в чаша вода). Защо е необходимо това? Голямо количество такава течност не позволява образуването на сулфонамидни камъни в бъбреците, т.е. отлагания на кристали от това вещество в бъбречните тубули. Това от своя страна предотвратява отравянето на организма и неговите симптоми под формата на загуба на апетит, гадене, повръщане, главоболие и болки в бъбреците. Някои от работниците се оплакват именно от болки в бъбреците и гадене след прием на сулфонамиди, предписани от лекар. Но се оказа, че този лекар, след като е предписал лекарството, не каза нито дума за това как да го използва правилно. Не лекар, а саботьор.

По отношение на антибиотиците. При крупозна пневмония най -често пеницилинът се използва заедно със сулфонамиди. Предписват му се средно 600 000 - 800 000 единици. на ден под формата на инжекции. Ако случаят е тежък, тогава 200 000 единици се инжектират интрамускулно. на всеки 6 часа, общо 800 000 единици. на ден. Ако случаят е по -лесен, тогава те дават 6 инжекции на ден, по 100 000 единици всяка на всеки 4 часа.

Трябва да кажа, че при белодробни заболявания антибиотичното лекарство ефицилин се е показало добре. Антибиотици от този тип могат да се приемат под формата на хапчета.

За информация. Подобно на пеницилин, етазол, аспирин и сулфодимезин - ефицилинът често се критикува от буржоазните лекари. Ще кажете, лошо, отровно, добре, че е премахнато от производството и т.н. Всъщност причината за такава злоупотреба е икономическа. Финансовите магнати - собствениците на световното фармацевтично производство са жизнено заинтересовани от производството и продажбата на лекарства не в нормалната им форма, а под формата на химически „карамелки“. Лекарствата в нормалната им форма са препарати, състоящи се от едно активно вещество (или вещества) или с някои добавки, без които това вещество действа по -лошо или е неудобно за употреба. Тези лекарства са евтини, тъй като нямат нищо излишно в тях. Например, хлорамфеникол все още може да се купи за 40-50 рубли за 10 таблетки. И тези лекарства се наричат ​​по същество. Аналгин - аналгин, "ацетил" - "ацетил", дибазол - дибазол.

А "карамелките" са механична смес, в която до 99% са всички ненужни вещества като нишесте, захари, целулоза, малко брашно и 1-2% от активното вещество. Тези „карамелки“ имат силни имена, които често не посочват основното вещество. Те се рекламират навсякъде и най -важното е, че "карамелките" струват няколко пъти или десетки пъти по -скъпо от активната съставка, която все още може да бъде закупена в "чист" вид.

Много лекари са в материално споразумение със собствениците на аптеки и аптечни вериги. Затова често такива лекари предписват дълъг списък от скъпи „карамелки“ на пациент с грип - вместо 2-3 бистри, евтини и истински лекарства. От своя страна собствениците на аптеки забраняват на наетите си работници, фармацевти, провизори да дават сертификати на работници, да ги обучават и да предполагат, че вместо „карамелките“, предписани от лекаря, има същите активни съставки, но в чиста форма и няколко пъти по -евтино.

Нашите другари многократно са изненадвали фармацевтите, когато отивали в аптеката със списък с валидни лекарства. "- Откъде познават тези лекарства?"

Сега обаче ограничаването на освобождаването на лекарства в нормална форма явно се ускори. Все по -рядко можете да намерите само амидопирин, етазол, хлорамфеникол и пр. Аптеките все повече се запушват със скъпи боклуци. Основният икономически смисъл на този боклук е болните работници да купуват колкото е възможно повече от него. Обичайният грип без усложнения приема 5-7 таблетки етазол или ампицилин, същото количество амидопирин, 7 - "ацетил", 5-6 - хлорамфеникол. Това е средно 200 рубли. Същото количество активни съставки, но под формата на 1-2% в "карамелки", струва средно 1500-2000 рубли. Съвсем ясно е защо нормалните лекарства не са от полза за буржоазията. Ясно е също, че с помощта на което се получава най -голяма печалба при производството и продажбата на такива „лекарства“.

Пациент с крупозно възпаление се нуждае от добри външни условия. Повече от половината от лечението се състои именно в такива състояния, а не само в лекарства. У дома или в болнична стая винаги трябва да има чист и свеж въздух с температура 18-20 ° C. Трябва да проветрявате стаята 2-3 пъти на ден, независимо от сезона. Пациентите с пневмония трябва да се държат отделно от "сърдечно-съдовите", тъй като последните лесно се разболяват от пневмония.

Пациентът обикновено страда от задух. Затова се поставя в леко повдигнато положение, за да се улесни дишането. Цялата среда около човек трябва да му осигури не само и не толкова физически, колкото психологически мир.

И така, състоянието на много пациенти с грип и пневмония през 2020-2021 г. се влошаваше именно защото фашистите в бели престилки непрекъснато ги плашеха със смърт от „коронавируса“, ​​изостряха положението в болницата, разпространяваха слухове и клюки, даваха да се разбере, че няма да бъдат лекувани без пари. Деморализацията на болни работници беше подсилена от опустошение, както и от доклади, че тук -там „стотици (хиляди) хора вече са починали от коронавируса“.

При пневмония малки дози антипиретични лекарства дават добри резултати: "ацетил", амидопирин, фенацетин. Тези средства могат да се комбинират с кофеин. Каквото и да казват сегашните „лекари“ за тези средства, техните ползи и необходимост се доказват от житейските факти. А фактите са упорити неща, въпреки че с помощта на своята телевизия фашистите могат временно да убедят масите, че не могат да повярват на фактите и на собствените си очи.

Както вече споменахме, при крупозно възпаление режимът на пиене е изключително важен. Пациентът трябва да пие много поради високата телесна температура, когато много влага се изпарява през кожата. Тази влага трябва спешно да се попълни. Гестаповците в бели престилки може дори да не споменават необходимостта от много течности. Междувременно пиенето на много вода увеличава отделянето на урина, а с нея и патогенните отрови от бактерии и вируси се отстраняват от тялото. Когато приема сулфонамиди, пациентът трябва да пие поне 2 литра течност на ден.

Каква напитка? Най -различни неща: вода, мляко, чай, кафе. На пациента трябва да се даде вода, дори когато отказва да пие - но не с фашисткия метод на сплашване и насилие, а само със спокойно и търпеливо убеждение. През пролетта на тази година имаше и екстремни случаи. Един болен работник „решил да умре“ и започнал да отказва храна и напитки. Трябвало да инжектират физиологичен разтвор под кожата му и да сложат глюкозни капкомери. Насаденият страх от "коронавируса" и деморализацията в един момент се оказват по -силни от желанието за живот. Вярно, тогава този човек се смутил от страхливостта си.

Как да храним болните с крупозно възпаление? Висококалорична и богата на витамини храна. Точно това, от което работниците и повечето работещи хора са лишени поради капитализма. И все пак. В най-острия период на заболяването, в първите дни, когато човек няма апетит е важно да му се даде течна и полутечна храна: месни бульони, желе, течна каша с масло и захар. Дайте изобилие от напитки под формата на плодови, зеленчукови и ягодови сокове, много чай, истинско кафе с мляко (така нареченото „разтворимо“ кафе категорично не се дава, тъй като по същество е отрова; същото важи и за пакетирания и гранулиран чай), мляко с мед. Докато се възстановявате, давайте бисквити, бял хляб с масло, варени яйца, котлети.

Има една любопитна особеност на крупозната пневмония: това заболяване почти никога не се случва, когато хората са силно изтощени. И така, през 1941–43 г. в обсадения Ленинград имало масоваидистрофия. В същото време почти нямало случаи на крупозна пневмония. По принцип имало случаи на бронхопневмония. Защо това се случило, те нямали време да разберат, защото след 1953 г. съветската биологична наука и медицината започнала да върви по идеалистичен, фалшив път. Но диалектиката на болестта е ясна: добрите условия на живот намаляват заболеваемостта; липсата на хранене рязко го увеличава; екстремното недохранване отново намалява честотата на крупозната пневмония.

Трябва да повторим за вътрешните органи. При лобарна пневмония внимателно следете състоянието на бъбреците и сърцето. Тяхната работа е една от основите за най -бързото възстановяване. По -горе беше казано нещо за поддържане на бъбречната функция. Практиката е показала, че много т.н. „жертви на коронавируса“ били убити чрез игнориране или саботиране на сърдечно -съдовата система. За поддържане на сърдечната дейност при крупозна пневмония на пациента се предписват камфор, кофеин, кордиамин. В тежки случаи се прави подкожно инжектиране на камфор на всеки 2-3 часа. Ако има рязък спад на кръвното налягане и настъпи колапс, се инжектира адреналин, стрихнин или мезатон.

Ако крупозното възпаление се вдигне от "сърцевина", например със сърдечен дефект, кардиосклероза, тогава той често има тежка сърдечна недостатъчност. Ако е така, той трябва да бъде интравенозно инжектиран със строфантин, коргликон или конвалатоксин.

Що се отнася до използването на кислород при лечението на крупозно възпаление. Кислородът се използва, когато пациентът има венозна конгестия и / или тежък задух. В същото време кислородът се дава в строги дози, за да не навреди на белите дробове и на цялото тяло. Излишъкът от кислород е също толкова вреден, колкото и дефицитът, тъй като започва усилено окисляване на живите тъкани, те, както се казва, „изгарят“. Имаше случаи, когато пациентите умираха от изкуствено дишане с чист кислород. Дишащият кислород трябва да бъде преминат през вода или мокра кърпа, тъй като изсушава лигавиците на дихателните пътища. В този случай пациентът трябва да вдишва кислород през носа и да издишва през устата.

Ако пациентът е станал много слаб, за да улеснят сърдечната дейност, те не само дават кислород, но и освобождават 200-300 мл кръв от вената. В същото време пулсът се следи отблизо.

Случва се човек с пневмония да бъде измъчван от силна кашлица и болка в гърдите. За облекчаване на състоянието на такъв пациент се дават наркотични лекарства: промедол, солен етилморфин и кодеин. Същите лекарства могат да се прилагат с повишено внимание в случай на задух. Много е добре да поставите кутии и горчични мазилки на гърдите и гърба. За да се ускори резорбцията на възли от пневмония, кортикостероидни хормони могат да се прилагат заедно с антибиотици-50-100 mg кортизон и 20-25 mg преднизолон през устата. Обикновено ефектът е добър.

Важно нещо: когато пациентът започне да се поти много (с рязък спад на температурата), трябва да го избършете с кърпа и да смените мокрите дрехи. В този случай е по -добре да избършете тялото с алкохол или камфорен спирт с вода (състав 1: 2). Защо се прави това? За да се отстранят от кожата всички отрови и остатъци от микроби, освободени от потта. За вируси и бактерии смес от себум и пот е отлична почва за размножаване. Ако тази среда не бъде премахната, тогава може да има т.нар. повтаряща се инфекция на човека през кожата и устата.

След такова лечение пациентът се покрива и му се дава топла напитка, за предпочитане чай със захар или мед.

От първите часове на облекчение е необходимо да принудите пациента да прави дихателни упражнения и физиотерапевтични упражнения. Това повишава тонуса на тялото и предотвратява развитието на сраствания и образуване на кръвни съсиреци.

Нашите другари вече са писали за профилактиката на настинки неведнъж. Тъй като фашистката медицина не казва и дума за реалната превенция на крупозната пневмония, си струва да си припомним. Превенцията на крупозна пневмония се състои в общото укрепване на организма на работниците - с цел повишаване на неговата устойчивост към инфекции и други вредни влияния на външната среда. Тук най-важното е масовото втвърдяване на работниците, увеличаването на устойчивостта към внезапна хипотермия, както и подобряващото здравето физическо възпитание.

Имало ли е случаи, когато крупозна пневмония е била пренасяна „на крака“ или без подходящо лечение? Да, имало е много такива случаи, особено по време на гражданската война. Имаше такива случаи през последната година и половина, когато работниците просто се страхуваха да влязат в затворени полузатвори „коронавирус“-полуболници, защото вярваха, че ще бъдат убити там или ще експериментират върху тях. Какво се е случило с тялото при такива условия? Най-често имаше силна треска в продължение на 6-10 дни, телесната температура беше горе-долу постоянна и понякога достигаше 40,5 ° C. Имаше силно главоболие, изключителна слабост, граничеща с полу-слабо състояние. Съзнанието е замъглено, речта е объркана, особено вечер. Сърцето работи неравномерно, наблюдава се тахикардия, сърдечните тонове са слаби, артериалното и венозното налягане спадат. Приблизително на 10 -ия ден имаше рязък спад на температурата, от което започна възстановяването. Крупозната пневмония беше особено трудна за алкохолици, диабетици и пациенти със сърдечно -съдови заболявания без лечение.

Но имаше и много благоприятни случаи, когато нямаше лечение за пневмония или беше недостатъчно. Факт е, че крупозната пневмония най -често не обхваща целия лоб на белия дроб, а само част от лоба, един сегмент или част от този сегмент (възел). В този случай увреждането на белодробните тъкани е малко и поради това крупозната пневмония се проявява с втрисане, повишаване на температурата, повишаване на левкоцитите в кръвта и завършва за 3-4 дни без специално лечение. Човек буквално носи болестта на краката си.

Това не означава, че крупозното възпаление трябва да се приема леко. Това означава, че работещите хора не трябва да правят от нея трагедията на Есхил. Няма нужда да губите ума и научните си знания и да бягате през глава в казармите „коронавирус“. Честен обикновен местен лекар може спокойно и точно да постави правилната диагноза и да предпише правилното лечение.

Огнищна пневмония

Тази пневмония често се нарича бронхопневмония. Това е много по -често от лобарната пневмония. Причините за това заболяване като цяло са същите като при крупозната пневмония. Причинителите могат да бъдат пневмококи, стафилококи, стрептококи, както и грипни вируси, морбили. Аденовирусите и стафилококите в момента играят значителна роля в развитието на огнищната пневмония.

Бронхопневмонията е "самостоятелно" заболяване и се случва с грип, сепсис, коремен тиф, морбили, магарешка кашлица, туларемия и други заболявания - като усложнение на тези заболявания или като една от формите на тези заболявания. При заболявания като Ку треска, пситакоза и особено грип белодробната болест може да бъде основното заболяване.

Често такава пневмония, например при грип, е доста трудна. Активността на грипните вируси създава благоприятни условия бактериите и други вируси, които постоянно обитават дихателните пътища, да се "събудят" и да станат активни.

При фокална пневмония започва възпаление на белодробната тъкан. Малките бронхи могат да бъдат засегнати едновременно. Разликата от крупозна пневмония е, че възпалението засяга отделни лобули на белия дроб. В същото време съседните лобули могат да останат здрави. Отделните засегнати лобули могат да бъдат разпръснати върху различни части на белия дроб или и двете. Но също така се случва лезиите да са близо една до друга. В този случай те говорят за масивна пневмония. В този случай инфекцията се разпространява отгоре надолу по дихателните пътища. Но инфекцията може да премине и през кръвта.

Признаците на огнищна пневмония са в много отношения същите като при лобарната пневмония. Температурата се повишава до 39-40 ° C, има излишък от левкоцити в кръвта, кашлица с храчки, задух. Заболяването често започва като остри респираторни инфекции, с хрема, кашлица и неразположение. В този случай температурата може да се повиши бавно, в рамките на 2-4 дни. Но няма болка в гърдите, тъй като плеврата не е засегната от болестта. Бронхитът често се свързва с фокално възпаление. В този случай при дишане се чува мокро или сухо хрипове.

При тежки случаи на фокално възпаление на белите дробове се наблюдава силно отравяне на сърдечно -съдовата и нервната система. Тежестта и общото протичане на заболяването значително зависят от естеството на инфекцията (какво точно е причинило болестта) и стабилността на организма (закаляване, условия на живот, липса на лоши навици). Заболяването обикновено продължава 2-4 седмици и подобрението настъпва бавно, „две стъпки напред - една крачка назад“, с бавен спад на телесната температура.

При продължителни случаи на огнищна пневмония, особено когато тя е свързана със сепсис (обща инфекция, например кръв), телесната температура може да се колебае рязко през целия ден, от 37,5 до 40 ° C, като спада сутрин и се повишава вечер. Случва се така, че 7-10 дни температурата не може да бъде „свалена“, а нейните скокове буквално изтощават човек, карайки го да се страхува за цял живот.

На тези особености на огнищната пневмония спекулират фашистите в бели престилки, когато заявяват, че «именно така и протича коронавируса».

Лечението и грижите са по същество са същите като при крупозна пневмония. От самото начало трябва да приемате сулфонамиди и антибиотици. При високи температури са необходими почивка в леглото, антипиретични лекарства. При кашлица и задух е добре да поставите кутии и горчични пластири върху гърдите и гърба. В крайни случаи на задуха се подава кислород за дишане и се извършва кръвопускане.

Фокалната пневмония, която протича като бронхопневмония, обикновено е по -продължителна от лобарната пневмония. Това означава, че пациентът се нуждае от по -внимателна грижа. Сърцето, бъбреците и кожата изискват специално внимание, за да се предотвратят рани от залежаване. Поради продължителния характер на заболяването, пациентите могат да бъдат изтощени, особено след като по време на треска те нямат апетит. Следователно е необходимо пациентът да се храни не само в точното време, но и в интервалите между повишаването на температурата. Диетата трябва да бъде разширена и подобрена: всички видове месни, рибни и млечни ястия, много зеленчуци, плодове, горски плодове, сокове, чай, кафе (истинско).

При всичко това при бронхопневмония е много важно да не се оставя пациентът да „легне“, да бъде дълго време без физическа активност и дихателни упражнения. От първите признаци на възстановяване трябва да принудите човек да стане и да седне, да ходи, да вдишва и издишва дълбоко. Физическото възпитание се показа много добре по време на възстановяване под формата на многократно изкачване и спускане пеша по стълбите. Те започват с изкачване на 1-2 етажа 2-3 пъти на ден и продължават до максимума, който ще бъде възможен за състоянието на човек, при специфичните условия на жилищна сграда, болнична сграда и т.н.

Профилактика на бронхопневмония. По принцип същото като при лобарната пневмония. Хората, склонни към настинки, трябва да се обливат със студена вода през цялата година, като се започне с вода със стайна температура. Зимното плуване се оказа отлично, тъй като "моржовете" рядко се разболяват и практически не се разболяват от настинки. Добра и достъпна мярка за превенция на пневмония е ежедневното ходене пеша поне 3-5 км, както и кардиопулмоналната гимнастика под формата на ежедневни изкачвания по стълбите на къщите за 7-10 или повече етажа.

В рамките на фокалната пневмония понякога се изолира "чисто" вирусна пневмония. Фашистката медицина отдавна спекулира с тях и плаши лековерните работници. Ето защо трябва да се кажат няколко думи за вирусна пневмония. Те включват грипна пневмония, пситакоза и др. атипична пневмония.

Името "атипична" пневмония е неудачно и не отговаря на същността на въпроса. Това е вирусна пневмония, но грипните вируси все още не са изолирани в нея. Ръбовете на белодробните лобули са засегнати главно. Картината на болестта не е много типична. Началото е подобно на грипа: треска с леки колебания, лека суха кашлица, малки хрипове. Няма специални промени в кръвта, огнищата на възпаление в белите дробове по някакъв начин не се проявяват по специален начин. Тежките форми на заболяването са изключително редки. Без рентгеново изследване диагнозата изобщо не може да се постави. Без лечение, пълно възстановяване настъпва в рамките на 1-2 седмици. Пациентите с атипична пневмония често я носят на крака без никакви усложнения, понякога вярвайки, че имат остри респираторни инфекции.

Вируси, които са изолирани лабораторно от храчките на пациенти с "атипична" пневмония, бяха инокулирани върху специален материал и инжектирани на доброволци. Повечето от тези доброволци са имали само горните дихателни пътища, като остри респираторни инфекции, а белодробните лезии са били редки. Средностатистическото човешко тяло се справя доста успешно с причинителя на "атипична" пневмония. Предполага се, че причинителите на тази пневмония са аденовируси.

Особено има много спекулации и фалшификации относно грипната пневмония. По време на сезонни огнища на грип, особено тип А2, имаше тежки усложнения под формата на фокална пневмония. При тежка грипна пневмония в тъканите на белите дробове се образуват огнища на тежко възпаление, при които може да започне нагнояване и дори тъканна смърт. Това състояние се характеризира с тежко отравяне на цялото тяло с грипно-вирусни отрови, сърдечно-съдова недостатъчност, тежък задух, обилна храчка с гной или кръв. При липса на подходящо лечение, човек в това състояние често умира.

В последните епидемии или епидемии от грип, белодробните лезии в повечето случаи имат характер на обикновена бронхопневмония, която протича доста доброкачествено. Усложнения се появяват, когато пациентът е имал тежко сърдечно -съдово заболяване, диабет, изтощение и дълга история на тютюнопушене. Или когато стафилокок се присъедини към грипната инфекция.

Орнитоза и пситакоза. Това са видове фокална пневмония. Буржоазната медицина ги нарича „птичи грип“. Пситакозата е свързана с инфекция с голям вирус (вероятно рабдомаксовирус) от болни гълъби и пилета. Човек може да се зарази с пситакоза от папагали, но това заболяване почти никога не се среща в нашия район. Но се използва за фалшифициране, защото пситакозата наистина е много трудна. В буржоазните страни на Югоизточна Азия това заболяване дава до 50% от смъртните случаи, ако пациентите останат без лечение или с неправилно (недостатъчно) лечение. Въпреки че лечението на пситакоза с конвенционален тетрациклин и хлорамфеникол рязко намалява смъртността.

Що се отнася до орнитозата, те са много по -лесни, нямат никакви специални и необикновени характеристики. Инкубационният период на заболяването обикновено продължава 7-14 дни, а треската-8-10 дни, след което настъпва възстановяване. По време на периода на възстановяване много от тях имат тежка слабост и силно нежелание да се движат.

За всички фокални пневмонии се препоръчва да се дават на пациента големи дози витамин А (ретинол) и витамин С (0,3-0,5 g на ден). Необходимо е да принудите пациентите да се преобръщат в леглото, да дишат дълбоко от време на време. Както вече споменахме, трябва да започнете физиотерапия много рано, като същевременно наблюдавате телесната температура. С лекарства, витамини и интензивно физическо възпитание е необходимо да се постигне пълна резорбция на белодробни огнища в белите дробове, за да се изключи развитието на пневмосклероза в бъдеще. Не можете да държите пациентите неподвижни, в легла, повече от необходимото, още повече не можете да ги сплашите с полицейски средства за „нарушаване на почивката на легло“, както често се прави сега в „коронавирусните“ затвори.

Ясно е че характеристиките на фокалната пневмония са тревожни за пациентите, тъй като те не са подобни на това, което се е случило с обичайния грип. Това „несходство“ с всички сили се използва от фашистки фалшификатори в подкрепа на тяхната „теория“ за „епидемията от коронавирус“. Това, което горните вируси и бактерии причиняват в организма, се дължи на коронавирусите. Характеристики на чума, тиф, туларемия, тропически трески са окачени на обичайната фокална пневмония. Тук са измислени и фантастични характеристики на „коронавирусната инфекция“, от които според фашистите работниците трябва напълно да загубят ума и човешкото си достойнство. Като пример - дърпане на ушите на тропическа пситакоза.

Заплашването на работниците с "коронавирус" е значително улеснено от вредното лечение на пневмония. Както беше казано повече от веднъж, по -голямата част от пациентите се нуждаеха не от някакъв спешен случай, а от най -обикновеното, но правилно лечение с най -често срещаните лекарства, витамини и процедури.

Коронавирусите свързани ли са с пневмония? Тези вируси, както и много други, постоянно живеят върху лигавицата на човешките дихателни пътища. При определени условия те преминават от неутрално състояние в активно и причиняват хрема и остри респираторни инфекции при човек. Те могат да взаимодействат с грипни вируси и бактерии, които причиняват пневмония. В този случай коронавирусите, както се казва, доливат масло в огъня на болестта, но не играят основната роля в него. Следователно, лечението на грип и пневмония винаги е насочено към премахване на първопричината и нейните основни виновници. Това е първото нещо.

Второ, фактите и признаците на пневмония показват, че борбата трябва да се организира не с „врабчета“, тоест отделни микроби, коронавируси, рабдовируси, аденовируси и т.н., а със социални условия, които допринасят за появата на пневмония, в т.ч. , и с огнища на грип. Пневмониите сами по себе си не пораждат епидемии или пандемии. И незабавното премахване на огнищата на това заболяване се извършва доста лесно от силите на болници и клиники. Това е доказано многократно в СССР.

Трето. За секунда да кажем, че коронавирусите са виновни за всички пневмонии. Но защо тогава тези вируси все още не са изолирани никъде като основен причинител на пневмония? Грипните вируси, аденовирусите, максовирусите, бактериите от различни видове са научно потвърдени като основни причинители на пневмония. Никой от истинските учени не се оплаква от коронавируси по отношение на пневмония.

Те задават въпроса: "Защо започнаха да боледуват по -често от пневмония?" И кой научно доказа, че са започнали да боледуват от пневмония по -често? Няма надеждна статистика, че тези заболявания са се увеличили. Поне според нашите наблюдения на действителните факти за пневмония през 2020-21. беше не повече от през 2017 г., или при „лошия“ грип през 2009 г.

Те питат: "Защо обикновените заболявания развиха необичайни черти?" И не е факт, че са се появили. Всъщност необичайното и най -значимото нещо за работниците от началото на „вирусната епидемия“ е масовото неправилно, тоест вредно лечение, неизпълнение на необходимата медицинска помощ и сплашване, буквално внушавайки на милиони хора, че те са болни или предстои да се разболеят. Тук трябва да потърсите причините за тези необичайни черти, които уплашените обикновени хора намират в себе си.

Освен това през последните 60-65 години никой научно не се е борил с грипа. Същото важи и за пневмонията. От 1954 г. фундаменталната ревизия на вирусологията към мистицизма и идеализма е в разгара си, включително преди всичко (!) В СССР. Съветската вирусология се хвана за опашката на буржоазната псевдонаука. Тази псевдонаука е престанала да се изтръгва, контролира и ограничава от постиженията на съветската наука на Сталин. Изчезнаха всички пречки за влизане в коловозите, поставени от буржоазната наука за пълно подчинение на интересите на капитала, интересите на шепа алчни милиардери. По -конкретно, при откриването на вируси е имало действителен отказ да се съобразят с постулатите на Кох.

Говорят, вирусите са се изменили, получили са нови особенности. Но факт е, че поради характеристиките трябва да го пренебрегнем, тъй като той не носи или е в опасност да яде грипни или пневмококови вируси. До краищата на страната тези вируси и кока, без много обмен, ще бъдат изумени от качеството, те живеят с човечеството на хиляди години, но човечеството не умира. За Бога, за Бога, вирусът получи много размяна и нямаше „непредсказуеми“ характеристики през последната година и половина? Нямаше може да се разменя и не може.

Да, болестта, както и всяко явление в природата и обществото, не може да стои на едно място.Но за да се говори сериозно за еволюцията на патогените и последствията за хората - те трябва да бъдат проучени, изучени научно! Необходимо е постоянно да се наблюдават различни случаи на заболявания, материалистично да се изследват техните патогени и всички настъпващи промени в организма, да се разбере връзката между едните и другите, да се търсят начини за справяне не толкова с последствията, колкото с причините за болестите. Кой всичко това правил в последните 65 години? Отговор: никой. Фашистската буржуазия лъже народа, че тя се занимава с изучаване на грипа и белодробните заболявания. Всъщност нейните учени лакеи мислят само как най -добре да използват тези болести за терор срещу трудещите се.

Честотата и тежестта на белодробните заболявания са резултат от лошите материални условия на живот на работещите. Това е основното обстоятелство, което е увеличило заболеваемостта на масите. През последните 30 години работниците и трудещите се от бившия СССР, от богати и културни хора, станаха просяци, потиснати, лишени от много социални и културни придобивки.  На тази база общата заболеваемост на народа трябва да расте. И тя постоянно растяла! Тя скочи рязко през последната година - точно когато буржоазията открито започна фашистка настъпление срещу жизнения стандарт на трудещите се. Когато тя започна да ликвидира остатъците от общественото здраве, което все още някак си действаше въз основа на това, което бе останало от СССР. Честотата нарастна, когато фашистката диктатура започна най -силния политически и психологически гнет срещу работниците и трудещите се. Това е естествено, тъй като всички човешки болести - в целия им ход - са свързани със състоянието на централната нервна система, с по -високата нервна дейност на хората.

Фашистката буржоазия налага на трудещите се само непосредствената „причина“ за белодробни заболявания - прословутия коронавирус. Тройна фалшива причина, както милиони обикновени хора вече са разбрали. Но малцина са забелязали, че нацистите не само организират борбата с белодробните заболявания. Те организират борбата срещу последиците от тези заболявания, а не с причините за тях. А това е лъжа на квадрат. Без нея фашистите ще трябва да признаят, че са измислили епидемия. Те ще трябва да открият, че не водят истинска борба срещу инфекциозните болести, че наистина няма епидемия, че не планират да харчат пари за спасяване на хората от инфекция, ако се случи такова нещо. Че са инструктирали медицината да измъчва и убива пациенти, за да получи необходимата статистика за смъртността от „коронавирус“, за да сплаши хората и да оправдае фашисткото унищожаване на правата и свободите. Че целенасочено унищожават общественото здраве . Те би трябвало да признаят, че основната причина за увеличаването на заболеваемостта е цялата система на капитализма, а именно хищническата експлоатация на труда на работниците, бедността и мизерията, тежкото потисничество, обезкултурата и капиталистическата деградация на масите.

***

Не бива да се мисли, че описанието на болестта и нейното лечение е призив към работниците да се примирят с настоящата ситуация и просто да се излекуват. Това не е опция и фашистите няма да позволят това още дълго време. Борбата на работниците за обществено здраве се оказва част от съвременната класова борба срещу фашистката буржоазия. Подчинена част, която е включена в борбата срещу фашизма, за демокрация и в революционната борба на работническата класа за власт.

Ясно е, че нормалното здравеопазване може да бъде само след свалянето на капитализма. Но в същото време не може да се оставят настрана актуалните, наболели въпроси от днешното време и да се чака, подобно на някои китайски комунисти, за революционна война. Работещите хора са болни тук и сега. Те трябва да знаят какво се случва с тях в медицински смисъл и какво да правят по въпроса. Трудещите се хора трябва да притежават необходимия багаж със специални познания, за да разберат по -добре на какво основават фашистите своята „епидемия“.

Конец 1-й части.

Д. Куснутдинов, И. Фоменко.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobronameren - Боже, какви са тези глупости?
08.10.2021 10:40
Що не си стоиш в областта, която си разбираш - твърдата металообработка на масите, ами се моташ из софтуера? Подигравам ти се, разбира се!
И продължавам: Какво забележително "откритие" си направил: "Ясно е, че нормалното здравеопазване може да бъде само след свалянето на капитализма."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metaloobrabotka
Категория: Технологии
Прочетен: 1690862
Постинги: 2379
Коментари: 326
Гласове: 469
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930