Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2009 19:05 - Графология + Тест, определящ характера спрямо почерка
Автор: psihologiq Категория: Технологии   
Прочетен: 30371 Коментари: 9 Гласове:
6

Последна промяна: 12.01.2010 15:46


 

 

 

 

 
Практическа графология

 


Днес на графологията се предава огромно значение. Много фирми имат в своите екипи експерти-графолози, съставящи характиристика на кандидатстващите за работа. От данните, интересуващи графолозите особено значение има подписа, тъй като той не се подчинява на правилата на пунктуацията и в него индивидът може да се прояви най-добре и свободно. Не случайно подписът е наречен „втора характеристика” на личността.

 

По долу поместваме някои от основните характеристики на подписа, разкриващи отделни страни на човешкия характер.

 

 


Посока на подписа

 

Тя може да бъде нагоре, надолу или равна. Според това, посоката нагоре говори за оптимизъм, надолу – за песимизъм, а равната посока – за балансирана личност.

 

 

Дължина на подписа

 

 

imageДългият подпис характеризира човека като способен да вниква в работата, усърдно да изпълнява своите задължения. Краткият подпис принадлежи на човек, който няма търпение, който не вниква дълбоко в нещата и природата на работата. Този човек не е способен към монотонна работа, изискваща постоянно внимание.

 

 

Начало и край на подписа


Първата половина на подписа е свързана с умствената дейност – по нея се съди за това как човек започва своята работа. В същото време първата половина е свързана с интелектуалната и умствена сфера, докато втората половина се отнася до практическата и физическата дейност и с това как човек завършва своите задължения.

 

Когато в началото на подписа стоят две или три главни букви, при отсъствие на едри образувания във втората половина, то с увереност можете да твърдите, че този човек отдава предпочитание на умствения труд. Подобни подписи имат ръководителите от различен ранг.

 

Подписи с минимум заглавни букви в първата част говорят за склонност към професии, свързани с обществената дейност и комуникации.

 

Когато крупните елементи са във втората част на подписа имаме характер, който е склонен към практическа дейност.

 

 

 

Височина на буквите, главни и малки букви

 

Когато главните букви в подписа са високи, значително повече от малките, то този човек е капризен в отношенията си с околните. Когато главните букви незначително се отличават от малките, то собственикът на този подпис е скромен човек.

 

Малките букви характеризират човека като рационален, икономичен, конкретен, а също и способен за концентрация, но твърде малките букви, говорят за егоизъм.


Едрите букви, като при децата,

характеризират мечтателност, в някои случаи наивност, непрактичност, излишна доверчивост. В същото време едрите букви говорят за стремеж към независимост и свобода на действие.

 

 

Закръглени и остри букви

 

 

Добрите, меките и спокойни хора имат закръглени букви, за разлика от нетърпеливите, раздразнителните и резките. Ъгловатите букви също така говорят за стремеж към независимост, склонност към лиделство, честолюбие.

 

В различни периоди на своите взаимоотношения човек може да проявява различни наклонности. Това също намира отражение в подписа му.

 

 

Свързаност на буквите

 

imageКогато буквите на подписа са свързани, това говори за последователен, логичен характер. В някои случаи това може да означава консервативност на възгледите или не така бързо възприемане на новото.

 


Буквите на подписа, между които има умерено количество разстояние говорят за адаптивЕН ХАРАКТЕР.

 

Излишното колечество елементи, свързващи буквите в подписа свидетелстват за непредсказуемост, мечтателност, стремеж към привличане вниманието на околните върху себе си.

 


Увереност в изписването на буквите

 

За увереността на човека се съди по увереността, с която той се подписва.

 

 

 

Различни украшения в подписа

 

 

 

imageДали човек преувеличава своите качества – това също се разкрива в подписа. В случаите на преувелечение, в подписа се появяват различни завъртулки, лентички и други елементи, които разкриват неизкреността в човека.

 

 

У открития човек подписът е прост и скромен.

 


Но различните украшения не винаги се считат за лош признак. Подобни подписи имат математиците и физиците, хората използващи ума си за логически операции. Подписите им често са „оголени”, което говори за конкретност на мислите. Напротив, когато буквите са свързани една с друга, това е знак за суетност и нелогичност.

 

 

 

Растояние между буквите

 

Този признак определя щедростта на човека. Може да се узнае в какъв период човек е щедър и в каква сфера – интелектуална или материална. Това зависи от участъка от подписа, в който растоянието между буквите е голямо – в началото или в края.

 

  

 

Подчертавания и зачертавания в подписа

 

 

imageТези, които подчертават своя подпис са самолюбиви, интересуват се от мнението на околните, характеризират се с голяма обидчивост. Когато линията в подписа е накривена към върха, харата имащи такъв подпис са горди и се стремят към големи постижения.

 

 

 

imageПо дължината на линията в края на подписа може да се съди за степента на възможност на човек да допуска в своята работа околните.

 

 

 

Когато човек зачертава своя подпис, това говори за недоволство от себе си, съмнение, колебание. Такива хора може да страдат от неврози и язва.

 

 

 

Вертикални линии в подпис

 

 

imageКогато в подписа се срещат елементи, напомнящи верникални линии, това се означава като бариера, тормоз на мисленето или действията. При такива елементи е нужно да се обърне внимание в коя част на подписа се намират те. Наличието им в началото са указание за оскъдна фантазия, интелект и творчески наклонности.

 

Когато вертикалните линии са в средата на подписа, това означава задръжки между идеята и реализирането й. Вертикалите в края на посписа са указания за трудност в завършването на започната работа. На такъв човек е необходим контрол или съответен стимул.

 

 

 

Точка в подпис

 

 

imageТочката се явява положителен признак. Нейното наличие в подписа свидетелктва за дисциплинираност и склонност към завършване на започнатото.

 


Когато точката е в края на подписа, това говори за стремеж на човека обезателно да завърши започнатата работа, така че това е един от показателите за изпълнителност.


 

imageАко точката е в началото на подписа – това е свидетелство, че човекът се стреми да получи изчерпателна информация, преди да пристъпи към изпълнението на задачата.


източник: © онлайн издание МАСТИЛО


       Тест
Британски графолози изследвали в продължение на 9 месеца 8000 души от всички групи и слоеве на населението, проверили и систематизирали отговорите.
За да проверите и вие резултатите от тези изследвания върху себе си, вземете бял лист харти (в никакъв случай не използвайте кариран лист), твърд молив и линийка. Седнете удобно и напишете 3-4 реда текст по ваш избор.
Написахте ли? А сега проверете какво биха казали за вашия характер британските графолози. За всеки раздел от характеристиката на почерка си поставете съответните точки.

І. Размер на буквите.
• Не по-големи от 2 - 3 мм (3 точки)
• 4 - 5 мм (7 точки)
• 6 - 7 мм (17 точки)
• По-големи от 7 мм (20 точки)

ІІ. Наклон на буквите.
• Силен наклон наляво (2 точки)
• Слаб наклон наляво (5 точки)
• Без наклон (10 точки)
• Слаб наклон надясно (6 точки)
• Силен наклон надясно (14 точки)

ІІІ. Очертания на буквите.
• Закръглени (9 точки)
• Трудно е да се определи (10 точки)
• Ъгловати (19 точки)

ІV. Разположение на реда спрямо горния край на листа.
• Редът е успореден на горния край на листа (12 точки)
• Редът се измества нагоре (16 точки)
• Редът се измества надолу (1 точка)

V. Силата на натиска на молива.
• Лек (8 точки)
• Среден (15 точки)
• Силен (21 точки)

VІ. Изписване на буквите.
• Слято изписване на буквите (11 точки)
• Разделно изписване на буквите (18 точки)

VІІ. Обща оценка на изписването на буквите.
• Всички думи се четат лесно, почеркът е прилежен (13 точки)
• Почеркът е старателен, но някои думи се разчитат трудно (9 точки)
• Почеркът е неразбираем (4 точки)

Сумирайте всички точки. За по-голяма точност можете да направете теста няколко пъти за едно денонощие. След това съберете точките от всяко тестване и ги разделете на броя на тестовете.

ОТ 38 ДО 51 ТОЧКИ
Хората с подобен почерк обикновено са откъснати от живота, често пъти са неспособни да се справят с трудни ситуации, затворени в себе си, в своите интереси. Болезнено възприемат неуспеха. Нерядко попадат под чуждо влияние. При такива хора често пъти се наблюдава повишена склонност към спиртни напитки, към наркозависимост. Към тази група се отнасят компютърните маниаци и футболните запалянковци. Често пъти това са хора с крехко здраве и разклатени нерви.

ОТ 52 ДО 63 ТОЧКИ
Хората от тази група, като правило, не притежават силно изразена воля, те са плахи, често се смущават и объркват в критични ситуации. По много въпроси проявяват пасивност. Те още не са успели да осъзнаят себе си като личност. Оттеглят се в мечтите си, които рядко въплъщават в живота. В тази група попадали и скитници, наркомани с начална зависимост, а така също 32 % от сексуалните малцинства.

ОТ 64 ДО 75 ТОЧКИ
Подобни хора са скромни, имат мек характер, уважават мнението на околните, но не са лишени от чувство за собствено достойнство. Поради тяхната природна доверчивост е лесно да бъдат излъгани от по-обигран човек. Такива хора са лесно внушаеми. Те имат невисоко мнение за себе си, което довежда до това, че лесно се подвеждат, забравяйки за собственото си АЗ. В критически ситуации се опитват да се борят, но често пред нахалството остават пасивни. Към тази група се отнасят също и любителите на цветя, гълъби, дребните улични търговци.

ОТ 76 ДО 87 ТОЧКИ
Хората с такъв почерк са чистосърдечни, впечатлителни, открити, праволинейни. Добри събеседници са. Винаги отстояват своята гледна точка, но се отнасят с търпимост към чуждата. Смятат предателството за най-лошата човешка черта и никога не го прощават. Затова са предани на приятелите си, заради тях са готови да влязат в огън и вода. Способни са на самопожертвователни постъпки заради високи идеали. Такива почерци са били открити при работещите в правораздавателните органи, служителите на застрахователни компании и колкото и странно да звучи -- при киноартистите.

ОТ 88 ДО 98 ТОЧКИ
Най-разпространената категория. Хората от тази група са порядъчни, не са способни на лъжа, имат уравновесен характер, устойчива психика, отговорни и инициативни. В критически ситуации са смели, с нагласата за победа. В главата им винаги има много планове, вярно е, че на повечето от тях не им е писано да се осъществят. Съобразителни са, към всичко се отнасят с хумор. Това са хора, които са израсли в здрави семейства с нормална семейна атмосфера.

ОТ 99 ДО 109 ТОЧКИ
Хората от тази група са индивидуалисти, независими в разсъжденията и постъпките си, с добра памет и логичен ум. По всички въпроси те имат собствено мнение. В някои случаи са в състояние да се държат щуро. Общуването с тях не е лесно, защото проявяват избухливост, обидчиви са и малко заядливи. Обичат всичко прекрасно, нерядко имат творчески професии. Такъв почерк имат журналисти, музиканти, изобретатели, ръководни кадри, мениджъри.

ОТ 110 ДО 121 ТОЧКИ
Подобни хора са властни, изискват подчинение на тяхното мнение и капризи. Всяка критика по техен адрес възприемат като посегателство на правото им на собственост и не прощават. С дисциплината също имат проблеми, често пъти показват на хората, че вече са им длъжници, просто защото общуват с тях. В тази група попадат и охранители в нощни барове и портиери на провинциални хотели.

източник: © списание "Маргарита"
   



Гласувай:
6



Следващ постинг

1. panazea - Xa xa,
23.01.2010 10:36
Moqt podpis e slqt , bukvite hvyrchat nagore nadolu i nakraq go ograjdam kato edno zqlo.Nqmam elektronen podpis za da ti go pokaja!
Interesno e tova , koeto pishesh!
Pozdrav za teb!
цитирай
2. psihologiq - Благодаря, надявам се, че занапред ...
24.01.2010 13:16
Благодаря, надявам се, че занапред ще има и авторски неща. :) Поздрави.
цитирай
3. анонимен - :)))))))
09.08.2010 22:34
Много ,интересно:)))
аз вярвам в значението на графологията:)))
Дори мисля,че щом настроението на човека,,способностите му-влияят на почерка му,то и почеркът влияе на твореските способности на човека и настроението му.Написах текс веднъж,проверих го...получих даден резултат.После написах на един дъх текст..."за повече точки"...и "за по-малко точки"....и при трита варианта настоението ми се промени!...целеустемеността,решимостта...даже и самочувствието!..:))Според мен...огромно значение има Натиска на молива върху листа....
Моля..наравете подобен опит.ако го усетите можем да направим някакво обобщение:)):)интересно наблюдение:))Излиза,че по начина по който ни учат да пишем,и съблюдават дисциплината ни, в училище...определят и границите на нашите способности...характер ..прояви ..до няккава степен:))))
Благодарско за статията страхотна е!:))))))
цитирай
4. анонимен - Харесва ми !
06.11.2010 22:59
Статията е много богата на фактология което я прави достъпна за хора като мен които нямат задълбочена представа от Графология. Естествено си направих и теста който не ме изненада кой знае колко много, но е база за по-нататъшни експерименти. Аз умея да пиша по-няколко начина и навярно е така защото през средното си образование изучих техническия шрифт на изписване и от тогава предишния и техничския ми почерк се смесват и преплитат. различните ситуации са определящи и за почерка ми. Благодаря и ще се радвам дебата да продължи:) Поздрави.
цитирай
5. анонимен - link popularity backlink services
26.09.2011 02:05
how to get backlinks internet marketing seo <a href=http://xrumerservice.org>improve search engine rank</a> back link
цитирай
6. анонимен - Направих теста и получения резу...
29.03.2012 17:44
Направих теста и получения резултат е този , който най- много ми пасва на характера.
цитирай
7. анонимен - Are you as frustrated why your website traffic is low?
21.10.2012 00:19
Are you as frustrated why your website traffic is low?

What if there was simple wordpress seo plugin which can drive your psihologiq.blog.bg wordpress website traffic from zero to 55000 visitors/month...??

Don't believe see proof here: http://wp-seo-pressor.com

Google keeps changing it’s algorithm and knocking sites our of prime positions resulting in an immediate drop in sales…

…It really gets me frustrated!

I’d even moved all my sites across to wordpress (because that’s what google says is the best platform) and the results were only slightly better.

That was until I found WP SEO Pressor, it’s a simple plugin you can use to get #1 rankings in search engines and get free laser targeted traffic for your website…

…YEP that’s right, I installed it and started to get some incredible results, check them out here:

http://wp-seo-pressor.com

I noticed that your site psihologiq.blog.bg sits on wordpress and that this could possibly help you out…

…all you gotta do is install it and follow the steps you can see how I did it here:

http://wp-seo-pressor.com

Let me know how you go…

Regards, Kevin
цитирай
8. анонимен - Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your psihologiq.blog.bg website
21.10.2012 09:21
… Unbelievable , but I just found software which can do all hard work promoting your psihologiq.blog.bg website on complete autopilot - building backlinks and getting your website on top of Google and other search engines 1st pages, so your site finally can get laser targeted qualified traffic, and so you can get lot more visitors for your website.

YEP, that’s right, there’s this little known website which shows you how to get to the top 10 of Google and other search engines guaranteed.

I used it and in just 7 days…

…Well check out the incredible results for yourself -
http://magic-traffic-booster.com

I’m not trying to be rude here, but I believe when you find something that finally works you should share it…

…so that’s what I’m doing today, sharing it with you:

http://magic-traffic-booster.com

Take care - your friend Chris
цитирай
9. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
03.11.2012 20:50
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your psihologiq.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your psihologiq.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: psihologiq
Категория: Други
Прочетен: 83947
Постинги: 4
Коментари: 52
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930