Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2021 23:00 - БОРИС НИКОЛОВ. ФЕНОМЕНЪТ БАБИНИ ЗЪБИ - Откъс от книгата на НИКОЛАЙ МОСКОВ „Най-добрите български лечители”
Автор: boralin Категория: Рецепти   
Прочетен: 1279 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image БОРИС НИКОЛОВ. ФЕНОМЕНЪТ БАБИНИ ЗЪБИ - Откъс от книгата на НИКОЛАЙ МОСКОВ „Най-добрите български лечители” 20 март 2021

  "Не знам колко българи се почувстваха през 2007 г. като членове на ЕС, но със сигурност мнозина се усетиха по-здрави благодарение на един билкар. Някои захвърлиха патериците след отшумяла коксартроза, други показваха белезите на незарастващи дълго рани, трети се хвалеха с прилив на енергия, сякаш имаха второ сърце. И всичко това от няколко разказа за лечителя Борис Николов и неговия препарат „Боралин”, в основата на който е извлекът от билката бабини зъби (Tribulus terrestris).

 

  Един 85-годишен знахар и билковата му отвара, към която учени проявяват нескрит интерес, докара хората до масова психоза, а светила в медицината се обявиха в негова защита.

 

  Всичко започна в Борисовата градина. Пристъпвах едва-едва, приведен от болки в кръста, когато ме спря приятел. „Дископатия”, изпъшках. „Няма страшно, бай Борис ще те оправи. Той прочиства кръвоносните съдове до капилярно ниво. Ето ти телефона му”, каза ми Руси, който бил на същия хал – с остра дископатия и високо кръвно. След пет дози от капките на Николов обаче нямало и помен от болки, нормализирал кръвното и холестерола.

 

  На мен ми бяха нужни само две дози, за да хвърля медицинския колан и да забравя за болката. Не стига това, ами чувствах прилив на енергия, на виталност, каквито и на 20 години не съм имал. Фитотерапевтът ми даде работен екземпляр от книгата си „Растението убиец на холестеролните плаки”, която се печаташе в момента. Четири месеца по-късно – през февруари 2007 г., написах статия за него във в. „24 часа”. Телефоните прегряха, хората искаха чудодейния лек. Историята имаше развръзка вече в ново време и аз трябваше да я опиша. Заредиха се поредица публикации, а в-к „24 часа” преиздаде книгата му в 30-хиляден тираж.

 

  Борис Николов се превърна в сензация, а билката бабини зъби поскъпна двойно и стана най-търсената. През 2007 г. лечителят успя да прегледа в дома си и да помогне на 960 души. След благодарностите на изцерените с малко страх очаквах да не би като бумеранг да се стоварят гневни обаждания и на недоволни от Борис Николов. Не се намери дори един обаче да отправи упрек. Нещо повече – известни лекари предложиха препаратът да се изследва, за да се внедри за лечение в болниците.

 

  Логично е. Лекарството на Борис Николов се доказва пред три медицински комисии. То помага против инфаркт, инсулт, дископатии и коксартрози, аденом на простатата и мастопатии, та дори и срещу грипни епидемии.

 

  Резултатите от действието на билков екстракт от бабини зъби отлежават в папките 20 години, въпреки че навремето изумяват експертите от Военномедицинска академия. Тогава решението на най-висшестоящите е препаратът да се внедри в практиката. Има и поставен срок за узаконяването му от Комисията за лекарствените средства към здравното министерство. Нищо такова не се случва и науката го обрича на забрава.

 

  Ето историята. "През 1985 г. двама американци стават нобелисти заради откритието си как става образуването на холестерола в организма и етапите, през които преминава превръщането на животинските мазнини в трите вида холестерол и функциите, които те изпълняват. Браун и Голдщайн обаче разгадават само как се образуват холестеролните плаки", пише Борис Николов. Той отива по-далече - прави възможно разграждането на тези плаки.

 

  Борис Николов изпитва действието на билката първо върху себе си. Тогава е само на 53 години, но заболява от сърце. "Бях много зле - подути крака, сърцето ми биеше лудо и прескачаше, стягаше ме в гърдите, а сили нямах никакви и т.н. Не можех да изкача и 10 стъпала. След като пих от билката, на 3-4 ден започна едно страхотно уриниране. Кръвта се пречистваше чрез бъбреците, дейността им се възстанови, спаднаха ми отоците, спрях да се задъхвам. И този ефект дойде след броени дни. Имах и висок холестерол. Всичко това е минало. Сега съм на 85 и не се оплаквам - тялото ме слуша, а умът ми е услужлив", реди разказа си Борис Николов.

 

  Тогава той - агроном по образование, започва да търси причините и да чете литература. "Нямах понятия какво е холестерол, дископатия и т.н. Започнах да ходя в Народната библиотека и да чета медицинска литература. После се прехвърлих в библиотеката на Медицинска академия. Като се присъедини към мен доц. д-р Ото Златарев, продължихме да четем заедно по библиотеките. И понятията се избистриха". Не помни откога не е ходил на лекар. "Правя си само кръвна картина веднъж годишно и нищо повече."

 

  Препаратът му става бич за много болести на хора, които от години обикаляли безрезултатно болници. Борис Николов започнал да води картотека на всеки - диагноза и лечение. Срещу името почти винаги накрая пише "оздравял". Мълвата разнесла лечителя. Според картотеката му вече над 8000 души са потърсили лек при него.

 

  По-интересното е как светила в медицината първо с пренебрежение гледат на препарата, а после се дивят от резултатите му. На 6 януари 1988 г. Николов подава молба за патентоване до Института за изобретения и рационализации. Твърдо е решил да експериментира илача в лечебно заведение. Помага му доц. Ото Златарев, който работи върху липидната обмяна на клетките. Първите доброволци стават от дома за стари хора, където доц. Златарев завежда лабораторията. Резултатите са впечатляващи и доцентът прави доклад до Технико-икономическия съвет към МНЗ, и лекарството се внася за експериментиране в комисията по лечебни растения.

 

  Клиничното изпитание тръгва обаче едва след като Борис Николов излекува пенсиониралите се в Генералния щаб на БНА ген. Николай Недялков и полк. Кирил Митушев. Генералът урежда експериментът на лекарството да стане в поделение 22420. Централната комисия към Военномедицинската академия оглавява чл. кор. ген. майор Николай Василев. В основата на препарата е извлек от билката бабини зъби, но с добавки от други треви лечителят атакува различни болести.

 

  Излекуваните генерали уреждат изследването да се проведе във Военномедицинската академия. За влиянието на препарата върху болни се съставят три подкомисии - за неврологични заболявания, дископатии и коксартрози; за лечение на акутни (незарастващи) рани и за лечение на хрема и грип. Изпитанията продължават от 3 до 9 месеца през 1989 г., а сред доброволците има лекари и медсестри. Резултатите са впечатляващи - всичките 32-а с дискови хернии и гонартрози са излекувани, като 28 от тях оздравяват до седмия ден. Отшумяват и придружаващите заболявания у пациентите като язва, хипертония, глаукома, пиелонефрит, хипертрофия на лявата сърдечна камера, атеросклероза и др. Комисията заключава, че досега в практиката не е познато лекарство с такъв бърз и траен ефект и че то трябва да намери приложение при лечение на дископатии, спондилатрози и др.

 

  Невероятни резултати регистрира и комисията за незарастващите рани. „Илачът превъзхожда съвременните балсами "Вишневски" и "Шостаковски" и ускорява зарастването от 3 до 15 дни, пишат експертите. Зараснали са два пъти по-бързо гноясали преди това рани след операции на дифузен перитонит на 31 пациенти. Предимството на препарата е, че ефектът му е много бърз, разрешава въпроса с некрозите, лекува супорациите, прилага се в малки количества и е много икономичен. Той трябва да се въведе за широко приложение при хирургическите рани”, пише в доклада на комисията.

 

  "Боралин-3" е изпитано и върху 37 болни от остри вирусни инфекции, остър катар на дихателните пътища и грипозни. „Ефектът на 4-5 капки в ноздрите е зашеметяващ - още на първия ден температурата на болните се нормализира, а хремата изчезва. В досегашната практика лекарствено средство с такъв бърз ефект при заболявания на горните дихателни пътища не сме наблюдавали. Смятаме, че препарат „Боралин” може да намери широко приложение в масовата практика, особено при епидемични обстановки”, казват експертите. С една дума край на грипните ваканции и епидемиите в страната.

 

  Експериментът с лечението на аденом на простатата на 43 мъже между 47 и 83 години също излиза успешен. На 35 от болните (81%) размерите на жлезата се нормализират и симптомите изчезват.

 

  Междувременно тестът върху морски свинчета показва, че препаратът не е и токсичен, нито алергичен.

 

  Пациентите на Николов стават все повече и повече. Те предават от уста на уста чудесата на изцелението, появяват се и статии в някои вестници. През май 1990 г. идва заветното решение - препаратът се приема за внедряване. Има отговорник и срок. В действителност не става нищо.

 

  Борис Николов обаче не се задоволява с експериментите във Военномедицинска академия, а иска нагледно да покаже, че препаратът Б-1 (Боралин-1) разгражда натрупаните холестеролни плаки, които са причина за инфаркта и инсулта.

 

  През 1993 г. прави експеримент с живи зайци в ИСУЛ. Дотогава не е известен лечебен метод, който да спира образуването на холестеролни плаки или просто да ги изчисти от кръвоносните съдове.

 

  Борис Николов разделя зайците на 3 групи. На първата е добавена обикновена храна, в която е прибавено лекарството „Боралин-1”. Зайците от втората група са хранени с холестерол и мас, а от третата – с холестерол, мас и лекарственото средство. Месец-два след експеримента патологични изменения в аортната стена имат само зайците от втората група. В първата няма никакви липидни петна, а в третата те са далеч по-малки.

 

  Учените заключават: „Боралин-1” може да се прилага профилактично против образуване на холестеролни плаки в кръвоносните съдове.

 

  Въпреки многото протоколи за успешни изпитания, както и заповеди за въвеждането на лекарството в клиничната практика, това не се случва.

 

  Борис Николов обаче продължава да прави целебната отвара и да помага на хората. Към основната отвара от бабини зъби има още екстракти от магарешки бодил, глухарче, кантарион. „Уча се 37 г. да подобрявам извлека”, пояснява бай Борис. Пилите от нея твърдят, че усещат виталност на духа, голяма работоспособност и изявена потентност.

 

  Доказаните резултати от знахарската му дейност през годините са лечение на аденом на простатата, мастопатии при жените, шипове, дископатии, коксартрози, гонартрози, акутни рани, хрема и грип, разграждане не холестеролните плаки в артериалната кръвоносна система, а от тук и предотвратяване на инфаркт, подобряване на оросяването.

 

  Борис Николов започва да лекува в екип с невроложката д-р Надежда Маджирова.  Тя е един от лекарите, изпитали препарата на Борис Николов през 1989-1990 г. Днес тя си спомня: "През 1989-1990 г. извършвах опитите с препарата Б-1 (Боралин-1) в научно-изследователския Авиомедицински институт към ВМА. Тогава дозировката беше много по-малка - 10-15 капки. Въпреки това лечението имаше добър ефект. Като лекар знам, че препаратът на Николов против шипове и дископатии е противовъзпалителен и обезболяващ. Знам и че е напълно безвреден. Коктейлът от билки на лечителя помага, а не вреди. Той обаче не е панацея завинаги. Факт е, че има много добър ефект при порезни рани, възпалителни болести, грип. Неговата гордост обаче е борбата му с холестерола, а той е важен рисков фактор и предизвиква болести, от които се умира".

 

  На Борис Николов започват да се обаждат и много лекари. Те казват: „Ние знаем за какво става въпрос”.

 

  Лечителят има свое обяснение как билков екстракт може да премахне ошипяването. „Шиповете не са костни образувания. Те са холестеролни образувания с калций. Образуват се след травми по тялото при удар или разкъсване – там се излива кръв, мястото посинява. После тази кръв се абсорбира отново от тялото, но там оставят следи от много нископлътния холестерол в кръвта. И той се закрепва заедно с калция за стените на кръвоносни съдове или в междуклетъчни пространства, където е било кръвонасядането. В неговата основа при кръвообращението започва да се наслагва лошият холестерол, който е в процес на кристализиране. И този шип започва да расте, притиска нерв и боли. Стигнах до този извод, защото Боралин ги разгражда. Във Франция също се смята, че шиповете не са костни образувания. Но калцирани, на рентгена, те изглеждат като кост и оттам е заблудата”, обяснява Николов.

 

  Опитът му преди години илачът да се изследва пропада заради липса на средства. „Тогавашният директор на Научноизследователския химикофармацевтичен институт (НИХВИ) каза, че са нужни 50 хил. лв. И така идеята се ликвидира”, спомня си бай Борис.

 

  По-късно пропада и желанието му препаратът да се внедри в производство като хранителна добавка. Пазарът обаче не търпи празно. Билката бабини зъби поскъпна двойно, а после в аптеките се появи и препарат менте. Борис Николов предупреждава: "В някои аптеки са пуснали в продажба продукт с название "Боралин" уж по моя рецепта. Това е направено без мое знание. Продуктът е с неизвестно съдържание и няма нищо общо с разработения от мен лечебен препарат. Фалшивият "Боралин" е с неизвестен консервант, вероятно етилов алкохол. Ако това е така, то има опасност страдащите от сърдечносъдови заболявания, акутни рани и др. да влошат здравословното си състояние”.

 

  През годините Борис Николов стриктно води картотека на всички свои пациенти, минали през дома му да получат лек. След публикациите през 2007 г. във в-к „24 часа” 85-годишният билкар успява да помогне на още 960 души. Редом до него като пръв помощник е внукът му Юлиян, който е посветен в делото на лечителя и е научен да приготвя илачите. Заедно с дядо си регистрират фондация „Боралин – живот за всеки”. /…/

 

  Читателските благодарности нямаха край. Сред тях бяха и моите.

 

  Борис Николов напусна ненадейно този свят в началото на юли 2009 г., дни преди да навърши 87 години. Препънал се и паднал в банята. Намерили го след близо 10 часа. Бил в ясно съзнание, докато от Бърза помощ го сложили в медицинската количка. Там клюмнал глава и лицето му застинало в усмивка, сякаш видял нещо по-добро."

 

  Москов, Николай. Най-добрите български лечители /Борис Николов. Феноменът бабини зъби/. Издателство „Слънце”,  София, 2010, с. 45-57.

 

 

БР: В наши дни препаратите от серията „Боралин” се произвеждат и дистрибутират от фамилната фирма Боралин ЕООД. След съдебни битки, разпространението на фалшивия Боралин беше прекратено от страна на нарушителя. Книгата „Растението убиец на холестеролните плаки” претърпява три издания, като последното е допълнено с рецепти от лабораторията на лечителя, откъси от интервюта, които е давал за пресата, и документи, намерени в неговия личен архив. Вижте още в секция „Блог новини” в www.boralin.eu

 

 

Информация за билкови хранителни добавки

БОРАЛИН по рецепти на фитотерапевта

БОРИС НИКОЛОВ и неговата книга

РАСТЕНИЕТО УБИЕЦ НА ХОЛЕСТЕРОЛНИТЕ ПЛАКИ

image

тук: www.boralin.eu

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boralin
Категория: Рецепти
Прочетен: 53670
Постинги: 10
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031