Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2023 11:02 - ЖУРНАЛИСТИКА ЛИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3154 Коментари: 13 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КАК БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ ОЦЕНЯВАТ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

Вчера беше 9 май. 
В българските медии за пореден път яростно се спореше дали това е "Ден на победата на Съветската армия на нацизма" или "Ден на Европа". Това достатъчно ясно показва, че 71-то място, което ни отреждат като показател за качествена журналистика изобщо не отговаря на реалността. Дори се появи и председателят на СБЖ Снежана Тодорова и защити позицията, че това е "Ден на победата".
Не знамв по какви критерии избират председателите си българските журналисти от СБЖ, но изборът им е крайно неудачен.
Оказа се, че Тодорова е завършила в Русия, където журналистиката, с много редки изключения е "журнаГЛИСТИка"! Достатъчно е да се замислите колко руски журналисти избягаха от Русия, за да не бъдат осъдени и да лежат продължително в руските затвори и лагери само защото са нарекли войната на Русия в Украйна ВОЙНА!
Но има и нещо още по-важно. И това е истината за причината за избухването на Втората световна война. Това е описано в книгите на Виктор Суворов "Ледоразбивачът" и на Игор Бунич "Операция "Буря" ". Там документално се доказва, че планът "Буря" е създаден от един изрод-Владимир Улянов и има за цел Русия да прегази цяла Западна Европа и да установи идиотската комунистическа диктатура над цяла Европа, а след това и върху целия свят.
Разработката на този план е имала конкретни цели:
1. Германия, която губи Първата световна война и е силно териториално осакатена трябва да бъде тайно въоръжена, защото според мирния договор няма право да произвежда тежко и нападателно оръжие.
2. Да бъде разпален див реваншизъм сред германците и да бъде насочена да си отмъсти на Франция, Великобритания и останалите европейски държави, които са победили Германската армия.
3. За тази цел през 1922 г. се провежда международна конференция в предградието на Генуа-Рапало. Там Германия и СССР подписват двустранен договор, който има и секретен анекс:

"Рапалският договор е договор между Ваймарската република (Германия) и Съветска Русия, подписан на 16 април 1922 година в италианския град Рапало. Договорът представлява отказ от каквито и да било териториални и финансови претенции, предвидени от Брест-Литовския договор, с който Революционна Русия излиза от Първата световна война. Двете правителства също се договарят да нормализират дипломатическите си отношения и за „сътрудничество в дух на взаимно доброжелателство и посрещане на икономическите нужди на двете страни“.

Договорът е подписан по време на Конференцията в Генуа от Георги Чичерин, външен министър на РСФСР, и неговият германски колега Валтер Ратенау.

На 5 ноември в Берлин към договора е подписано допълнително разширено споразумение, с което се урегулират отношенията на Германия с контролираните от Русия бъдещи съветски републики – Украинска ССР, Белоруска ССР, Грузинска ССР, Азербайджанска ССР, Арменска ССР и Далекоизточната република.

Със секретен анекс към договора от 29 юли се предвижда Германия да обучава свои военни части на територията на Съветския съюз, в нарушение на Версайския договор.
4. В момента, в който Германия нападне Франция, Великобритания и останалите европейски държави, победи ги и е оредяла и уморена Съветската армия да ги удари в гръб и така дса придобие цяла Западна Европа за себе си.
5. За да може Съветската армия да нападне Германия трябва да имат обща граница. За тази цел се предлага да се подпише договор между Германия и СССР да си поделят Полша, като я ударят от изток и запад.
Всичко това е исторически факт и той категорично отхвърля термин като "Ден на победата". Защото СССР е въоръжил Германия и я е подтикнал към тази война, което означава, че истинският виновник за избухването на ВСВ е Кремъл и това, че През 1939 г. Хитлер разбира за плана "Буря" и се принуждава да удари пръв, тъй като цялата многомилионна Съветска армия се придвижва към съветско-германската граница с тежко нападателно оръжие и се подготвя да удари изненадващо германската държава. За всеки мислещ човек е ясно, че Германия не може да издържи и спечели война на два фронта.
Ето, за това става дума, Тодорова!
Ако в България имаше нормална журналистика, трябваше да се пише и говори за това, а не да се крещи "Ден на победата"!

 




Гласувай:
3



1. andrei - Май наистина не си разбрал,
10.05.2023 12:45
че историята не е точна наука.Има безброй много спорни и безспорни исторически събития,които нямат силата на обратното действие във времето!!!От памтивека до днес всички спорове са се решавали с войни,където силният е побеждавал и налагал своята правда над останалите!!!

Ако историческите събития(които за някои са факти,а за други не)имаха силата на обратно действие,то и до днес да сме в чертите на Османската империя!?Същият принцип се отнася и за Римската Империя,за Велика и Волжка България,за ВСВ и за редица други войни и промени на граници-т.е.силният определя международният ред и налага своята правда!!!

В нашата история имаше един прост управник(Стефан Стамболов),който искаше да върне България в Османската Империя,но както стана ясно това не се случи!!!

Затова историческите събития,или факти се приемат единствено за сведение и нямат обратно действие,което много хора не разбират!!!

Силният налага правилата,което важи и до днес с пълна сила!!!

Дали това ни харесва,или не,няма никакво значение!!!
цитирай
2. bosia - до горното
10.05.2023 13:57
Всеки сам избира истината или силата. В краткосрочен план силата може временно да вземе връх, но в исторически истината е победител!
цитирай
3. bosia - до горния берковски пръдльо
10.05.2023 15:13
Глупако,
По тайните договорки от секретния анекс на Рапалския договор СССР дава възможност на немски оръжейници 14 от най-големите промишлени комбинати, в това число Воронежкия авиокомбинат и Челябинския тракторен завод на немските оръжейници да проектират и произвеждат тайно тежко нападателно оръжие, в това число танкове и бойни самолети. По този начин хем немските инженери въвеждат там нови технологии, които СССР нямат, хем си произвеждат бойни танкове и самолети.
Колкото до това, дали съм стоял мирно. Първият ми арест по политически причини е на 12 декември 1969 г. След това, още преди 10 ноември 1989 г. съм арестуван десетки пъти и два пъти съм лежал без присъда в Старозагорския, софийския и ГСО. Тогава ги замерях от "Свободна Европа, ББС и Дойче веле с анализи и стихове против БКП, СССР и Живков. Поради това ме канеха и заплашваха да напусна странта още от края на седемдесетте години.
Чети бе, берковски фъсльо!
цитирай
4. blog13 - https://www.youtube.com/watch?v=uQBtcV99AdM
10.05.2023 16:55
А освен това, според твоята версия излиза, че СССР не просто е колосален колос, но и нещо повече - защото той първо е създал германската военна машина, издигайки Германия от огромната мизерия в условията на Версайския договор; и след това е победил Германия. Т.е. тамън си е по Гоголь: Я тебя породил, я тебя и убью.
цитирай
5. bosia - до горното
10.05.2023 17:49
Колкото баба ти е колос!
Ако не бяха огромните помощи с модерно оръжие и храни на САЩ и Великобритания германците щяха да имат обща граница с Япония още през 1942 г., берковски фъсльо!
Германците вкараха нови технологии в руските комбинати, глупако!
цитирай
6. kolevdobri - Гледайте фактите и не се впускайте в лични нападки.
10.05.2023 19:29
СССР е терористична държава от създаването си. Държавна власт, взета със силата на оръжието, с чужда финансова подкрепа. Хитлер също идва на власт чрез терор и насилие. Бавно, постепенно, трови немската нация с идеология, чужда на доброто, прегърнала злото. Диктатури, гадни диктатури. Жалко, че ватенките промениха насила обществения строй в България и намериха толкова много блюдолизци и предатели комунисти, безделници и шумкари, които направиха от България това, което познаваме и сега - една умираща държава с изчезващ народ, с липсващ морал, с корумпирано управление и смачкан народ. Ватенките са много добри в смачкването. Виждаме го с руския народ, с българския народ, видяхме го в Прага през 1968г., в Будапеща, 12 години по-рано. Жалко за българската армия - това предателско офицерско племе, което даде България на ватенките без да изстреля нито един куршум против тях. Браво на такива народи като фините и норвежците, за които свободата беше нещото, за което те си заслужаваха да се борят, въпреки малобройността си. Които стреляха срещу ватенките и заради което сега са икономически и социално най-развитите европейски страни. Именно заради отпора и характера, които показаха против болшевизма. Норвежките партизани насочиха снайперите си срещу наглите ватенки, които бяха решили да ги "освобождават", като в същото това време, нашите шумкари използваха ватенките да вземат властта с пушка в ръце. Разбирате ли разликите между норвежките борци против фашизма и българските?
цитирай
7. kolevdobri - А за българската журналистика какво да кажа...
10.05.2023 19:35
Днес гледах предаване от Парламента. Министърът на болнолечението даде информация, как България е платила 350 000 000 долара за ваксини и колко още трябвало да даваме на Пфайзер... Залата беше почти празна. Депутатите - унили. Журналистите трябва да разкъсат политиците за тези 350 милиона долара. С тези пари можехме веднъж завинаги да ликвидираме проблема с недостигащите детски градини и домове за възрастни хора. Ние ги дадохме на едни грозници, които ни продадоха боклуци. Да не кажа отрови. За каква журналистика говорим тогава. Много повече време се говореше за ямболската болница, за която са заделени 33 милиона лева, отколкото за 10 пъти повече пари. С парите, които хвърлихме на вятъра за тези ваксини, можехме да построим 10 болници, такива, като ямболската. Да ама като не са ги учили на приоритети, ЧЕ 350 МИЛИОНА СА ПОВЕЧЕ ОТ 33 МИЛИОНА, КАКВО ДА ПРАВИМ. Толкова си могат.
цитирай
8. blog13 - Триеш ли а? Е, като не мож да отгов...
10.05.2023 22:10
Триеш ли а? Е, като не мож да отговориш, тва е най-лесно. Къв борец за правда и свободи през соца си ми бил ти - за правата на човека, за хартата, за свободата на словото? Истински див старозагорски педал.
цитирай
9. andrei - Колчо пияницата,
11.05.2023 06:19
когато няма аргументи сипе обиди!Иначе се прави на голем разбирач по всички въпроси на световното мироздание?!Пръщи от възпитание...

Мен не може да излъже,понеже го знам,какво леке бе в казармата на Марица!!!
цитирай
10. marana69 - ти, пак, ли се домъкня, миризливо Чу ? я, вземи и Буля 13, и
11.05.2023 07:18
и,си изберете, по удобното Психо...и достъпно, Психо @

това, за Велика ГГермания, е абсолюъно вярно,
също, тъй и за Великите Американски...))

9. andrei - Колчо пияницата,
06:19
когато няма аргументи сипе обиди
цитирай
11. blog13 - когато няма аргументи сипе обид...
11.05.2023 11:18
andrei написа:
когато няма аргументи сипе обиди!



Точно до тоя извод стигам и аз. С една малка подробност - тъй като знае, че е слаб с аргументите, сипе обидите предварително срещу всеки койото започне да му опонира. Той не иска да има такива, щото знае че ще го направят на кайма.
цитирай
12. bosia - до горното
11.05.2023 14:20
За теб и най-обидната дефиниция е слаба да те дефинира!
цитирай
13. blog13 - За теб и най-обидната дефиниция е ...
11.05.2023 15:37
bosia написа:
За теб и най-обидната дефиниция е слаба да те дефинира!


За кво са ти силни дефиниции с които се опитваш само да обидиш, като ти е беден речника. Пии по-добре една ракия и легай да пОспиш!

П.П. Абе, гей евроатлантически, я кажи, за кво ти беше да правиш цели шест дъщери? Некои стигат само до три, ама ти па би сички рекорди.
цитирай
14. kolevdobri - Хора, как искате политическата класа да демонстрира политическа култура....
17.05.2023 15:27
...след като вие не можете да демонстрирате такава? Какво делите бе мама му стара, че се хапете един друг? Какво печелите, като се карате помежду си? Вместо да се съюзим срещу политическата класа, срещу бюрократите и измамниците с власт, които явно ни крадат парите, вие се дърляте един друг като кучета.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11789372
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930