Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2023 09:57 - БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ КОМЕНТАТОРИ МИСЛЯТ НА ПАРЧЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4749 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА ПРАВОСЪДИЕТО, АДМИНИСТРАЦИЯТА, МВР, СЛУЖБИТЕ И ПРОЧИЕ

Ако трябва да направя цялостен анализ на това, което се случва у нас през последните 33 години ще трябва да напиша томове за всички простотии, престъпления и идиотщини които станаха и продължават да стават у нас.
В момента са критикувани всички държавни ведомства, общински администрации, медии и изобщо всичко, което ви хрумне.
Искат оставката на Главния прокурВор.
Искат импийчмънт на държавния празноглавец Гумен Гадев.
Искат промяна в МВР.
Искат промяна на цените и пазарите.
Искат промяна в работата на комисиите.
Искат промяна в здравеопазването.
Искат промяна на заплати, пенсии, социални помощи, командировачни и прочие и прочие.
Искат, искат, искат, критикуват и никой не казва дали нещо от всичкото, което става у нас му харесва.
Достатъчно е човек за малко да се замисли/ако има такива възможности/ и да разбере, че щом всичко трябва да се промени е необходимо категорично ДА СЕ СМЕНИ МОДЕЛА НА ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ!!!
Това го говоря и пиша повече от 30ъ години. Още когато ме поканиха Луканов и Желев да взема участие в т. нар. "Кръгла маса" и отговориха отрицателно на въпросите ми дали ще има рязка промяна към БКП и ДС, аз категорично отказах да участвам в подобен цирк. Оттогава започнах да отказвам да вляза във властта и настоявах за нова Кръгла маса, която да създаде цялостен нов модел за развитието на страната ни, както го направиха някои други бивши страни от Източния блок.
Уви!
Не получих подкрепа от никого и доживях да видя това, което още тогава приказвах какво ще се случи.Писал съм писма до всички досегашни президенти на Българияъ да се направи нова Кръгла маса, но с истински базови промени и съвсем различна посока от досегашната.
Сега вече е задължително да се започне незабавно подготовката на нова Кръгла маса, но със съвършено други задачи, посоки на развитие и гаранции за носене на отговорност на всеки, който не ъизпълнява решенията.
Друго важно нещо е да се забрани на т. нар. "Политически партии" да вземат участие в това начинание. Тези т. нар. "Партии" в продължение на 32 г. имаха такава Кръгла маса и не сътвориха нищо добро. Тази тяхна "Кръгла" маса се нарича Народно събрание и ако имаха идеи или желание за смяна на модела можеха спокойно да го направят.
Затова новата Кръгла маса трябва да бъде само от експерти в различните области на икономиката, администрацията, социалните дейности и вътрешна и външна политики.Тя трябва да продължи дотогава, докато приетите решения бъдат реализирани и новият модел заработи без спънки.
Закъсняваме, а всяко закъснение може да се окажа фатално!



Гласувай:
5



1. vladtepes - За икономистите
23.03.2023 11:17
Редно е да бъдат поканени най-големите съвременни български учени икономисти - професорите Александър Томов и Румен Гечев.
цитирай
2. ganini - Освен...
23.03.2023 11:55
...серсемлък, кражби и некомпетентност, няма какво друго да се очаква от тия!
И жалка администрация!
цитирай
3. kolevdobri - Сега си мисля...
04.05.2023 21:48
От много години говориш за тази кръгла маса. Как ти се струва, можеш ли да посочиш няколко имена, на които имаш доверие и които би искал да видиш на тази маса? Изключително съм любопитен и чакам с нетърпение твоя отговор. Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742711
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031