Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2023 07:35 - ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ГОРНАТА СТАТИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2699 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Рапалският договор е договор между Ваймарската република (Германия) и Съветска Русия, подписан на 16 април 1922 година в италианския град Рапало. Договорът представлява отказ от каквито и да било териториални и финансови претенции, предвидени от Брест-Литовския договор, с който Революционна Русия излиза от Първата световна война. Двете правителства също се договарят да нормализират дипломатическите си отношения и за „сътрудничество в дух на взаимно доброжелателство и посрещане на икономическите нужди на двете страни“.

Договорът е подписан по време на Конференцията в Генуа от Георги Чичерин, външен министър на РСФСР, и неговият германски колега Валтер Ратенау.

На 5 ноември в Берлин към договора е подписано допълнително разширено споразумение, с което се урегулират отношенията на Германия с контролираните от Русия бъдещи съветски републики – Украинска ССР, Белоруска ССР, Грузинска ССР, Азербайджанска ССР, Арменска ССР и Далекоизточната република.

Със секретен анекс към договора от 29 юли се предвижда Германия да обучава свои военни части на територията на Съветския съюз, в нарушение на Версайския договор.




Гласувай:
1



1. blog13 - Ако тва за секретния анекс е верно ...
14.03.2023 11:34
Ако тва за секретния анекс е верно (щото такъв винаги може да бъде измислен), това требва да означава, че Германия е нарушила Версайския договор. Което може да означава, че Германия е лоша. Или пък, че Версайският договор и без друго е истинската причина, която е заложила Втората светвовна - т.е. между държавите които са наложили Версайският договор, СССР и Германия ги нема.

Другият възможен извод от евентуално истинския секретен анекс може да бъде, че СССР е нарушил Версайския договор (дали е подписвал такъв договор). Ако го е нарушил, това е било болшевишката управа на СССР. Мисля, че и ти може да се сетиш, че няма как да не е така.
Според Хенри Форд, Болшевишката държавна власт в СССР иде почти в компактен вид от еврейският квартал Ийст Сайд в Ню Йорк. Оглавявана от Троцки. Парите които носи са дадени от еврейският кехил в Ню Йорк.

Ленин пък иде от Швейцария.

В самия Болшевишки преврат пръст има и Германия.

Това означава, че три държави са акуширали на Болшевишката революция - една държава съюзник на Русия в Първата световна, една враг и една неутрална. Т.е. ако болшевиките са написали секретен анекс, това е на сметката на Германия, САЩ и Швейцария.

Допълнителен и съвсем несекретен е и фактът, че Втората световна е заложена именно от Версайския договор. Не от Болшевиките, били те и марионетки на САЩ, Германия, Швейцария.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11803561
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930