Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2023 11:14 - ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ВОЙНАТА НА РУСИЯ С УКРАЙНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7801 Коментари: 15 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИМПЕРСКИТЕ РЕФЛЕКСИ СА В ОСНОВАТА НА РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА

Причините, които доведоха до безумната агресия на Путин в Украйна не са една и две.
Но водещата е, че Руската империя се разпада.
Исторически е известно какво става при разпад на империите-войни, престъпления, безумие и всичко най-лошо, което може да се случи. При разпад на империите те се опитват да създадата всеобща нестабилност, множество центрове на противоречие, войни, революции и всеобщи безумни междудържавни отношения.
В това отношение Руската империя е особено безумна и самоунищожителна, понеже в основата и не е интелектът, а рефлексите.
А рефлексите на глутницата са отдавна известни. Ако очаквате от първосигнални и хора с тежки комплекси като Путин и компания мъдрост, адеквенсост и ефективност, то жестоко се лъжете. Затова и последствията ще бъдат повече от унищожителни. 
Предвид това съм убеден, че ще се намерят и някакви относително мислещи нормално хора, които най-малкото ще се опитат да премахнат Путин и компания, за да се опитат да спасят нещо, което е все още останало. При това не само Путин трябва да бъде елиминиран, а и компанията около и зад него. Друг е въпросът дали ще успеят и ако успеят в каква степен. 
Затова са и извънредните мерки срещу противниците на войната с Украйна.
Затова и опасността от употреба на ядрено оръжие никак не е измислица. 
Не се знае и колко ще продължи този разпад.
Дядо ми на времето казваше:
"Сине!
Румънец не е националност! Румънец е занаят.
Сърбин е диагноза.
Българин е малшанс.
Грък, това е турчин, който се прави на италианец.
А руснакът е проклятието на човечеството!




Гласувай:
7



1. attila - РУСИЯ я Очаква Съдбата на Югoславия, Путин на MИЛОШЕВИЧ !
25.02.2023 12:39
ВАНГА: "БЪЛГАРИЯ Е ДУХЪТ, РУСИЯ Е ТЯЛОТО" !

ТЯЛОТО/Русия Умира, Защото е Конечно ! ДУХЪТ/България Само ще Живее ВЕЧНО !

ГРОБА на Русия ще Възроди БЪЛГАРИЯ на Волга, Дунав, Вардар, Киев, Крим и КАВКАЗ !

Време е Свещенния Български Дух да Напусне Oпедерастеното от Xазарите и МЪРТВО Руско Тяло !

БЪЛГАРИ ПОМНЕТЕ !

ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ - Иван Сергеевич Аксаков !

Когато РУСИЯ Празнува БЪЛГАРИЯ Умира ! Когато БЪЛГАРИЯ Празнува РУСИЯ Умира !

Руснаци, Украйнци, Беларуси и Прочие Постсъветски Дегенерати са Все БЪЛГАРСКИ Лайна, Изсрани и Култивирани от БЪЛГАРИ !

Въпрос на Време е да ги Ликвидираме, Защо Хазарите ги ОПЕДЕРАСТИХА и не Признават Своя БЪЛГАРСКИ Произход, История, Държава, Език и Култура !

Върху Гробовете на Дунавска, Волжска и Киевска България се Изроди Русия и Само Върху ГРОБА на Русия Може да се Възроди БЪЛГАРИЯ на Дунав, Волга, Киев и Кавказ !

Дегенератите Населяващи Погрешка Създадената Българска Кочина Наречена Русия са Едни от Многото Набедени за "Славянски" Лайна, Които Ние Българите сме Изсрали и Култивирали, но е Въпрос на Време да Ликвидираме Защото Хазарите ги Опедерастиха и не Признават Своят Български Произход, Държава, История, Култура, Писменост и Език.

Руската Нация е Продукт на Любовта Между Българско Арийско Говедо и Хазарска Педерастка Свиня Кланяща се на Фалоса.

Заплождането е Станало в Старата Българска Столица Бащу (Киев) а Виновник е Угор Лачин (Игор Рюриков) Издънка на Лода ДУЛО.

Русия е Долнопробна Българска Кочина, Създадена и Управлявана През По-Голяма Част от Временното си Съществуване от Българи.

Руските Дегенерати Обитават Български Земи и Български Градове, Столицата им Също е Български Град.

Руските Подчовеци Пишат и Говорят на Български Език.

Всички Руски Обекти Върху Окупирана Българска Територия на Дунав, Волга, Киев и Кавказ Трябва да Бъдат и ще Бъдат Предмет на ДИВЕРСИЯ !

Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !

b u l g a r y a.g a
цитирай
2. krumbelosvet - Тайна е тая причина, за г-н Николай и с-ие
25.02.2023 14:11
Русия е притисната в ъгъла. И няма избор. Трябва да победи или да умре. Т О В А е причината за войната. СИЧКУТУ МОНД забуравя, че преди Украина Русия обяви ГЛОБАЛНО искане - НАТО да се върне в границите от 1991г.
Само Папата Римски каза ЕДНИЧЪК път, че НАТО от десет години ЛАЕ ПРЕД ВРАТАТА на Рус.
цитирай
3. radostinalassa - Да, ама папата иска...
25.02.2023 14:38
да внуши на хората, че истинският Бог е Сатаната. Иначе му харесва евтиния руски газ и си го купува с рубли.
цитирай
4. blackpredator - за протокола
25.02.2023 15:30
дядо ти, шиит ли е или сунит?
не, че е важно за православието ми..
цитирай
5. nedovolen - Да ме прощаваш, ама чел съм. Човек ...
25.02.2023 15:33
Да ме прощаваш, ама чел съм. Човек ако мрази някоя нация и собствената не обича.
:)))
цитирай
6. nkf - дядо ти, шиит ли е или сунит? не, че ...
25.02.2023 16:03
blackpredator написа:
дядо ти, шиит ли е или сунит?
не, че е важно за православието ми..

То и червеното ти руско смехославие за никого не е важно.
цитирай
7. nkf - Вече е без значение дали късият ч...
25.02.2023 16:04
Вече е без значение дали късият червей ще е начело на русийката или не. Рубиконът е преминат и вече няма връщане назад. Пътят пред русийката е един - разпад.
цитирай
8. radostinalassa - Напротив, точно сега...
25.02.2023 16:48
започва присъединяването на откъснати руски части към Русия. Никой няма да посмее да премахне Путин, ако случайно може, защото е твърде възможно да стане още по - лощо. Факт.
цитирай
9. radostinalassa - А Путин разреши на Байдън да посети Полша и Украйна...
25.02.2023 16:50
Да видим отново как се спъва на равно . Янките вече му искат импийчмънт.Как в ръцете на този може да има ядрено куфарче?
цитирай
10. 1997 - Война за наследството на СИВ и Варшавския договор
25.02.2023 20:07
Такива войни за наследство е имало много в историята на света. Истинската причина е, че от разпадналата се социалистическа система Западът прилапа независимите държави и неславянските, но вече иска и тези славянски, които бяха в границите на СССР.
цитирай
11. bosia - до горното, дето няма има, а като в сибирски концлагер е с цифра
26.02.2023 09:46
Употребяваш думи, които не знаеш какво означават. Думата "система", която употребяваш има по-точен синоним-ИМПЕРИЯ!
Обясни ми българите славяни ли са? А Румънците? А маджарите?
Какво, според теб означава думата "славяни", от кого е създадена? Кого обслужва, цифричке?
цитирай
12. kolevdobri - Стратегическата грешка на Путин е в това, че тръгна да се разправя директно с Киев.
05.05.2023 08:21
Въпреки анексията на Крим и намесата в Източна Украйна, светът гледаше сравнително снизходително на амбициите на Путин, до момента, в който той поиска не само Крим и двете републики, но и целият район на левия бряг на Днепър, че и Одеса, че и цялото украинско крайбрежие, та чак до Молдова и така наречената Приднестровска република. Неофициално де. И нека признаем, той си имаше своите основания. Държавният преврат в Киев срещу Янукович си беше своеобразна анти Октомврийска революция и това страшно подразни императора. Изгорените хора в дома на профсъюзите в Одеса, въоръжените отряди на Коломойски и Ахметов, които си бяха армии сами по себе си. Две формирования по 30 хиляди души, които активно участваха в битките с руснаците през 2014г. и които направиха куп бели. Плюс това, Украйна не е много по-различна от Русия от гледна точка на корупцията и демокрацията. Това, че има повече политически свободи, не направи Украйна по-малко корумпирана, ако не и обратното. Олигарсите сменяха властта в Киев, за разлика от Москва, където императорът сменяше олигарсите. В това е разликата. Но свалянето на Янукович и засилването на украинските националистически чувства, а и действия, засили притеснението на руснаците в Украйна, в някаква степен подклаждани и от пропагандата. От столетия тази територия е арена за противопоставяне между католицизъм и източно православия, между поляци и руснаци, а останалите националности винаги са били между чука и наковалнята при избора на "голям брат". Спомнете си цялата история назад, в течение на 1000 години. След западане на Киевска Рус и влиянието на новите сили по тези региони - Полша, Литва и Русия, след намаляване на влиянието на Златната орда, следват столетия конфликти за владеене на тези територии, между тези държави, че и с намесата на Швеция /битката при Полтава/, казаците са били постоянно раздирани с кого да бъдат съюзници и против кого. Затова и самото казачество е разделено и до ден днешен - Запорожци и Донски.
цитирай
13. kolevdobri - Следя какво се случва в Украйна от повече от 20 г.
05.05.2023 08:33
Десетилетия на активна пропаганда и ненавист имаше и от двете страни. Проявите на нетърпимост бяха ежедневие и в украинския ефир и в руския. В същото време, получавах информация, че такава омраза няма в реалния живот. Руснаци и украинци пътуваха свободно през границата, без ексцесии и инциденти. Всъщност, там хората са до такава степен "омешани", че и те самите трудно се определяха какви са. Имам познат, с баща руснак и майка украинка и се определяше като руснак, защото живеше в Москва и се чувстваше такъв. Има и обратния случай - баща украинец и майка рускиня, но живее в Киев и се чувства украинец. Иди, че го разбери. НО ВМЕСТО ДА ОСТАВЯТ ХОРАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА И ДА СЕ ЧУВСТВАТ ТАКИВА, КАКВИТО ИСКАТ, ПОЛИТИЦИТЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ГРАНИЦАТА И ТЪПИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, ПОДКЛАЖДАХА И РАЗРОВИХА ОТ СТОЛЕТИЯ НАЗАД НАТРУПАНА НЕНАВИСТ И ВРАЖДА И Й ДАДОХА НОВИ СИЛИ. Липсата на демокрация и в двете страни усложняваше процеса. Ама това е то - социализъм имаше и продължава да има и в двете страни - народът е беден, а властта е богата. Хвани единия, удари другия. Спазването на закона беше проблем и в двете страни. Само за пример - хаосът с паркирането и незачитането на закона в Москва и Киев е един дол дренки, както се казва. Едни и същи са критериите, какво е справедливо и какво не. Все пак и двете страни са били в СССР, какво друго да кажа, но за разлика от Литва, Латвия и Естония, Украйна е друга "бира" както се казва. Влиянието на Финландия и Швеция, пък и на Германия е много по-слабо. Тук е нямало Тевтонски орден, а викингите са присъствали в управлението на Киевска Рус преди 1000 години. Много време е минало оттогава. Въпреки че в Прибалтийските страни също има много руснаци, някак си е различно. В Прибалтика руснаците се смятат като преселници, такива, каквито са в Алма Ата, например. Докато в Украйна те се приемат за местни. А това е твърде различно. И затова са толкова чувствителни на тази тема.
цитирай
14. kolevdobri - Когато убиха Олес Бузина в центъра на Киев...
05.05.2023 08:40
...тогава разбрах, че крайните състояния в отношенията между Русия и Украйна, няма да могат да бъдат избегнати. Просто защото и в Киев и в Москва има много ненормалници. Всъщност, дълги години съм се чудил, как комунистите са успели да предизвикат такъв погром в Украйна по време на Голодомора и в същото това време да промият мозъците на хората там до такава степен, че те едва ли не да забравят всичките тези насилия. Да, ама не. Кармата е останала и трябва да бъде изкупена. Понякога си мисля, дали след Голодомора, жителите на тази част от света нямат достатъчно основания да мразят Москва, въпреки, че по това време тя е ръководена от грузинец. Всъщност сега, украинците не мразят грузинците - тъкмо обратно. Но със сигурност вече мразят руснаците. А спомените за Голодомора допълнително оправдават наличието на тази омраза. Скелетът в гардероба си стои и някой трябва да си плати за тези страхове.
цитирай
15. kolevdobri - Всъщност, всичко е заради парите
05.05.2023 08:52
Когато има напрежение, НЯКОЙ ПРАВИ ПАРИ. Но напрежението излезе извън контрол. Например, Ринат Ахметов загуби завода си - Азовстал. Всичко беше добре, докато напрежението е в контролирана среда. Например - измислиха корона пандемията - направиха стотици милиарди. Всичко мина и така. Същото е и при ограничените конфликти. В случая обаче нещата излязоха извън контрол и олигарсите започнаха да губят. Примерът с Русия. Олигарсите загубиха от войната в Украйна. Това показва, че те нямат власт, А САМИТЕ ТЕ СА ПРОДУКТ НА ВЛАСТТА. Централизацията на властта в Русия е доведена до крайност, за разлика от Украйна и това е нещото, което дразни Запада. В Украйна те могат да правят каквото си поискат, за разлика от Русия. Там всичко зависи от един човек. От императора. Народът е облъчен, а властта е по-силна, в сравнение с времето на царизма. Затова Русия е опасна за запада. А Украйна е просто една територия за експерименти - за среща на Изтока със Запада. Кървава среща. Когато има такива мащабни и кървави срещи, доказано е, че само императорите могат да профитират. Хората забравят, че те имат недостатъци, забравят, че те са крадци и измамници, започва ПРОЦЕДУРА ПО ТЯХНАТА ГЕРОИЗАЦИЯ, ПЪК И ИМА ВЪЗМОЖНОСТ СРЕЩАТА ДА ЗАВЪРШИ С РЕМИ, ТАКА ЧЕ, ДА НЯМА ИЗЛАГАЦИЯ ЗА КОЙТО И ДА Е ОТ ТЯХ. Народът страда, олигарсите също, а императорите са в центъра на вниманието. Китай и Индия доволно потриват с ръце, профитирайки от ситуацията. Америка се самоубива от много време. Продължава да се бърка със своята политика навсякъде по света, но за разлика от Китай, не се бърка изнасяйки капитали и инвестиции, а се бърка изпращайки самолетоносачи на другия край на света. В това е разликата. И пак всичкото е заради парите. Представете си - милиарди патрони, милиони снаряди, ракети, самолети, бронемашини, кораби, дронове - трилиони долари за глупости и разрушения. Побъркан свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735811
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031