Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2022 11:19 - Великата Баба Меца
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 427 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 08.12.2022 11:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малко факти за онези, които се интересуват от руска история, но които освен историята, която са учили в училище, за жалост, не знаят друго…
Следните извадки (с известни съкращения) са от трудове и изследвания на проф. Успенски и проф. Литвина:
🤫
1. Русия като държава започва да съществува от 1721 г. по волята на Петър Първи. Дотогава е имало държава Московия.
2. Московия е била улус, където са живеели различни угро-фински народи и е била част от Златната Орда.
3. Московия е плащала данък на кримския хан, правоприемник на Златната Орда, до 1700 г. Московският княз е посрещал кримския пратеник на Поклонния хълм, качвал го е на коня си и пеша е водил коня за юздата в Кремъл („кремъл” – татарска дума, означаваща укрепление на хълм), слагал го е да седне на трона си и е заставал пред него на колене.
4. През 1610 г. по времето на Борис Годунов (мурза Годун) приключва династията на Чингизидите (от коляното на Чингисхан). На трона се качва Але Кисса (Котка), който е от финско потекло. По време на коронацията Църквата му дава името Алексей Романов, защото издига версията, че пратен от Рим.
5. След като покорява Великото Княжество Литовско през 1795 г., Екатерина Втора издава указ, според който всички покорени угро-фински племена трябва да се наричат великороси (великоруси), а украинците – малороси (малоруси).
6. Съществува твърдение, че между Богдан Хмелницки и Алексей Романов бил подписан договор за съединение между Московия и Украйна. Няма документ от това време, в който този договор да се споменава и никой досега не го е виждал.
7. Вече неколкостотин години археолозите търсят артефакти, потвърждаващи достоверността за т.н. Куликовска битка (състояла се според официалната история на 8 септември 1380 г.) както и за историческата победа на Дмитри Донски над хан Мамай. За жалост освен предания и сказания нищо не е намерено.
8. Псковската, Новгородската и Смоленската области са били славянски княжества и са нямали нищо общо с угро-финската Московия, докато, съответно през 1462 г., 1478 г. и 1654 г. Ордата не ги окупира. Останалите области на Московия никога не са били обитавани от славяни.
9. Златната Орда и дъщерната ѝ Московия са единствените държави в света, в които не само е било допустимо поробването на собствен народ, но е било и постоянна практика.



Тагове:   Баба Меца,


Гласувай:
5



1. get - До kolevn - доволен съм, че поне още един в блог бг. споделя - неща за които обяснявам поне от три години ?
08.12.2022 18:07
- Това което сте написали е ВЯРНО - и то дотолкова че ...?!

А//
За същото говори Карл Маркс в излязлата от печат през 1989 год. "Разоблачения дипломатической истории XVIII века" - където специално за генезиса на Московското княжество и населяващите го "велико-руси" - пише дословно:
а) цитат:
" ... настоящие МОСКОВИТЫ... БОЛЬШЕЙ ЧАСТЬЮ МОНГОЛЫ ИЛИ ФИННЫ и т. д... "
б)
"... Название РУСЬ УЗУРПИРОВАНА МОСКОВИТАМИ.
ОНИ НЕ СЛАВЯНЕ и … вообще НЕ ПРИНАДЛЕЖАТ К ИНДОГЕРМАНСКОЙ РАСЕ."
в)
"ПАНСЛАВИЗМ в русском смысле, ЭТО - ИЗМЫШЛЕНИЕ КАБИНЕТА.
Я бы ХОТЕЛ, по крайней мере ЭТОТ ВЗГЛЯД СТАЛ ГОСПОДСТВОВАТЬ СРЕДИ СЛАВЯН"

- Но на това марксово желание слага кръст Сталин. Който не го е устройвало - славяните да знаят, че великорусите НЕ СА СЛАВЯНИ ?!

- Ако и да е бил наясно ... тъй като любимеца историк на Ленин, Восленски пише още през 1921 год. в неговата "История на Рус - в най-кратък вид" - същото: ВЕЛИКО-РУСИТЕ НЕ СА СЛАВЯНИ!

- А че това е така ... и че СЛАВЯНИТЕ СА ПЛОД НА ИМПЕРСКАТА КАНЦЕЛАРИЯ НА РУСИЯ - говори отпечатаната през 1880г. в същата тази Русия, "Карта речного Окско-Волжского четырехугольника (приблизительно до 1350 года)."

- Която ако я разгледаме на Адрес: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Oksko-Werkhnevolzsky_chetyrekhugolnik.jpg

- Ще установим, че до ПАДАНЕТО ПОД "ТАТАРСКО ИГО" - цялата наричана днес ВЕЛИКО-РУСИЯ е населена от НЕ-СЛАВЯНСКИЯ а ФИНСКИ НАРОД МЕРЯ !!

П.П.

- Предлагам ви, за по-голяма нагледност ... да илюстрирате поста си - с картата на Адрес ... (посочен вече) !

- Истината следва да се казва ... дори и да е нелицеприятна за някои наши "славянски-братя" - както ни караха да мислим, за тях, в миналото !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4087276
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031