Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.12.2022 08:37 - Немски политик избухна: взривяването на двата газопровода е обявяване на война на Германия от САЩ
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 2420 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 02.12.2022 08:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Реално само Русия може да спаси ФРГ и ЕС като цяло от задушаващата прегръдка на Щатите

Бившият председател на ГСДП Оскар Лафонтен, който е бил кандидат за канцлер и финансов министър на ФРГ нарече експлозията на газопровода "Северен поток" обявяване на война срещу Германия. „Федералното правителство на Германия се държи жалко и страхливо, така иска да прикрие инцидента“, допълва той.

По мнението на Лафонтен, САЩ или са извършили атаката директно, или са й дали зелена светлина:
„Без знанието и съгласието на Вашингтон унищожаването на тръбопроводи, което е равносилно на атака срещу нашата страна, удар върху нашата икономика и нашите геостратегически интереси, би било невъзможно.“

Лафонтен смята, че ФРГ трябва да се "освободи от опеката на американците", да изгони американските войски и техните ядрени оръжия от територията си и да затвори авиобазата им в Рамщайн.

„Германия трябва да формулира собствените си интереси, а те не съвпадат с интересите на Съединените щати “, отбелязва бившият кандидат за канцлер. Според него „НАТО вече не е отбранителен съюз, а инструмент за САЩ в борбата им да останат единствената световна сила“ .

И точно така е. Друг въпрос е как плановете на Лафонтен могат да се изпълнят на практика защото ФРГ продължава реално да е окупирана, несуверенна държава. Само на територията на Германия има около 200 американски бази. Всеки канцлер на страната, преди да положи клетва, е длъжен да подписва т.нар.„Акта на канцлера“, представляващо задължение към САЩ, Великобритания и Франция. А този таен договор е валиден чак до далечната 2099 г. Американско-британската агентура е прояла всички държавни структори в страната. Счита се, че Щатите имат над 3000 агенти на важни позиции на всички ключови нива във Федералната република. А днешните елити на Германия (и на ЕС като цяло) са подбрани и където е необходимо дори и корумпирани за да са послушни на Вашингтон.

Затова за съжаление, изявлението на Лафонтен е глас, който самотно се носи в политическата пустиня на ФРГ. Уви, съдбата на Германия е предизвестена - индустриално опустошение, масово бягство на германски компании и производства към Щатите и все по-задълбочаваща се деградация на германската държава и общество.

Единствено Русия може потенциално да спаси Германия от това робство или ако се стигне до някакво сближаване на двете страни след като във ФРГ на власт дойдат фундаментално нови политически елити, неподвластни на Вашингтон, което обаче е малко вероятно, или ако немците повторят грешката от Втората световна война и тръгнат с оръжие на изток и Русия влезе отново като освободител в Берлин. За съжаление в момента така като се развиват събитията, има по-реални изгледи да се повторят събитията от ВСВ. И ако ФРГ не излезе от руслото на САЩ следвайки модела на Украйна, да я направят заедно с Полша, Прибалтика, Румъния, Чехия и както се очертава и България като свои войнстващи пълномощници в борбата срещу Русия. 



Гласувай:
12



1. iw69 - Конфедерацията на германските индустриалци предупреди за риск от масово преместване на предприятия
01.12.2022 08:54
Една четвърт от германските компании обмислят да преместят производството си в други страни поради инфлацията и растящите разходи за енергия, предупреди наскоро Конфедерацията на германските индустриалци.

Високите цени на енергията и слабата икономика удрят тежко германската икономика, като местни компании понасят огромна тежест в сравнение с останалия свят, а германските бизнес модели са под огромен натиск, смятат от конфедерацията.

Силно засегната от кризата е енергоемката химическа промишленост на Германия и ако цените на енергията не бъдат поставени под контрол страната ще се „деиндустриализира“, смятат от Германската асоциация на компаниите от химическата промишленост.

Тъй като цените на енергията в Съединените щати са по-ниски от тези в Европа, те са една от важните дестинации за потенциално преместване на производствени линии на европейски компании. В същото време правителството на САЩ предостави значителни субсидии на своите фирми чрез Закона за намаляване на инфлацията, което също постави предизвикателства пред европейските фирми.
цитирай
2. morskipesni - Докато нас ни задушаваше ЕС (от самото начало),
01.12.2022 10:25
по бюрократичен път и с реално насилие, със стагнация и ограбване, с далавери и корупция, с мафиотско източване на евросредствата, с лишаването ни от пазари, с кражбите на мозъци и разбиване на енергетиката- пътят ни към Русия бе широк и бляскав. Огромен пазар и източник на огромен ресурс. Простаците-мекерета ни зачукаха в дъното, като можехме да сме начело. ЕС и мръсниците НАТО (търговци на хартиени фърчила) отново убиха вече две поколения българи.
цитирай
3. morskipesni - От трите новопостроени заводи на "Варта"
01.12.2022 10:46
в немския град ХХХХ-ХХХ където преминаха 5 години от живота ми, работи само един, най-малкият- 2 дни в месеца.
цитирай
4. missana - По всяка вероятност газопроводът беше взривен от тайните служби на Великобритания
01.12.2022 19:19
по заповед от Вашингтон. Това вече е добре знайно. Но се учудвам на немците. Техният вожд и учител фюрера навремето прояви голяма слабост и не утищожи Британската армия в едно френско пристанище. А трябваше чрез Луфтвафето да я унищожи до крак и после да превземе проклетия Албион.
цитирай
5. kvg55 - iw69,
01.12.2022 22:45
Че Руската федерация ще спасява Евроколхоза след време е несъмнено.
Но не и докато са сегашните евроидиоти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821457
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16453
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031