Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2022 07:04 - ЗА РЕАЛНОСТИТЕ,МОДЕЛА НА УПРАВЛЕНИЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ НЕСЪВМЕСТИМОСТТА ИМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1991 Коментари: 9 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИЗБОРИТЕ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ТАМ, КЪДЕТО ИМА БАЗОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ И ТЕ СА ГАРАНТИРАНИ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ПРАВИЛА

Заглавието е достатъчно и изразява същността на проблемите в България. Въпреки това ще се спра на някои подробности, които ще обяснят защо не избори, а създаване на обществени ценности могат да променят идиотската ситуация у нас.
Многократно съм писал и говорил на тази тема. Достатъчно е да прочетете текстовете в блога ми. Дали съм прав или не е достатъчно да погледнете на факта, че медиите от години не ме канят.
Логиката е ясна.
Ако можеха да ме опровергаят щяха често да ме канят и разкулачват. Но те не са в състояние да правят това, защото истината е видима и реалностите не могат да бъдат опровергани. В този план съм искрено учуден, че у нас съществува професията "политолог", след като няма политики и реални политически партии. На всичко отгоре официално България се води "Република с парламентарна демокрация". 
Държа да се знае, че съчетанието на тези думи е тотална несъвместимост.
Ще дам няколко примера.
У нас първа "политическа" сила вече 15 години е т. нар. "политическа партия ГЕРБ". В това съкращение буквата "Г" означава "Гражданско". Тази сбирщина се води от един криминално проявен селяндур, който беше арестуван за два дни и сега търси съдебно възмездие. Същият този беше в затвора "Панкрац" в Прага в течение на цели 8 месеца във връзка с тежки престъпления и ако не беше с измама от страна на българските власти върнат в България и пуснат на свобода щеше да изгние по затворите на Европа, но странното е, че той не търси удовлетворение за това, но за двата дни в българския арест се разфуча и не слиза от екраните на телевизиите и вестниците, които с удоволствие му предоставят такива възможности.
У нас съществува и т. нар. "Българска социалистическа партия". Тази комбинация от думи е пълна безсмислица, защото някъде има реални социалисти и те са обединени в партии. Но в момента, в който сложиш и думата "Българска" смисълът изчезва и се превръща в абсурд.
Имаме си и "Движение за права и свободи". Това е една банда, която се държи с хората си като с роби. За какви права и свободи става дума? Назначеният за тартор, ако трябва да бъдем точни трябва да се казва "Настрадин ходжа". Защото е навлязал дълбоко именно в тази роля.
Имаме си и "Възраждане". Но какво, на практика" "възраждат"? Възраждат близането на кремълските задници. Затова е правилно да се нарекат "ВГЪЗраждане". Така ще се осмислят действията им.
Имаме си и "Постоянна промяна". Самото име категорично не подхожда за име на политичиска партия. Партиите като даденост са силно консервативни и много рядко променят програмите, целите и методите си. Постоянно се променят само хамелеоните и ако искат да бъдат нещо реално ще трябва да се нарекат "СБХ" /Сбирщина на българските хамелеони/.
Моделът "Парламентарна република" е възможен там, където в течение на дълго време са се създавали общи ценности и съществуването им е гарантирано от общия морал, обществените правила и работата на държавните институции. В посткомунистическия първобитен модел това е невъзможно. Както и титлата "Държавен глава" не подхожда на българския президент. От една страна реална държава няма, а от друга-той е обикновен празноглавец.
Затова и словосъчетанието "Професор по политология" у нас звучи като "Конската муха събира мед"!





Гласувай:
6



1. gardener - Маркетинг и реклама за местни меринджеи
20.11.2022 08:44
Здрасти, босият. Теб не те канят, защото си извън тренда. Беден си парично, но пък богат духовно. Но духовно си богат по местен и донякъде "дивашки" начин. Изглеждаш, меко казано като "горянин". Не си бръснат гладко, дебел си и не носиш костюм, видът ти е неподходящ за медиите и имаш крив характер. Изобщо си непродаваем и заемаш в разделението на "отбори", гарнитурата на ... леките фортове. Това сам си си го направил, така си роден, толкова пари си имал и до голяма степен не си приел мимикрията на комунистическия "бон тон". Това от гледна точка на ... просташкия анализ. За да ти обръщат внимание и да си в "играта", трябва да имаш много възвишен изказ и да казваш много силни истини, каквито са в обема на гениалността, а ти не си гениален, поезията в РБ не се харчи във вида, в който ти я умееш. Каквото и да кажеш, даже и син на Бога да си на име Христос(това условно го пиша), ще бъдеш разчекнат, а не овикан с оснна. Разбираш ли, босият. Пак ти казвам, като си отидеш от тук, ако си възпитал добри хора около теб, някой ще започне да ти чете нещата, ще намери дълбок и верен смисъл в думите ти и ще започне канонизация, само при условие, че извършиш финален подвиг. Такава е маркетинговата стратегия в общества като нашето. Сещаш ли се, имаше един просяк, дарител на т.н. ни църква ... дядо незамсикой-обикновен човечец, даже болен, но виж, днес е знаме на ДС изродите, щото им оставил пари от просия. И за теб ще има паметник - босият - бос с бирено шкембе и брада и коса, само кръст ти липсва в една от ръчичките и си готов, та време е да станеш православен националист от клиричен тип за да си в рекламата, приятелю.
цитирай
2. blog13 - цитат: "Логиката е ясна. Ако ...
20.11.2022 12:34
цитат: "Логиката е ясна.
Ако можеха да ме опровергаят щяха често да ме канят и разкулачват."

Аз съм те опровергал (въпреки че не съм забелязал, да си казал нещо съществено), но ти не се концентрираш по въпроса на въпросното същество, а ми отговаряш тъпанарски. Т.е. по коя логика?
цитирай
3. blog13 - цитат: "България се води &...
20.11.2022 12:50
цитат: "България се води "Република с парламентарна демокрация".
Държа да се знае, че съчетанието на тези думи е тотална несъвместимост."

А съчетанието на тия думи, дали има някаква съвместимост: "ИЗБОРИТЕ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ТАМ, КЪДЕТО ИМА БАЗОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ И ТЕ СА ГАРАНТИРАНИ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ПРАВИЛА"

Самите избори са правилата по които обществото назначава хората, които ще работят на най-високите работни места. Това са въпросните гаранции, за които твърдиш, че били важни, но си ги отрекъл, защото си отрекъл именно конкурсът, начина по който тия да получат право да управляват държавата.

Относно първия цитат (ако ще говориме по същество, а не глупости - аз съм готов да говоря по същество и с говеда, предвид факта, че тука е форум и четат и хора), "парламентарна демокрация", т.е. представителна демокрация а не пряка. Като под "демокрация" се има предвид не управление на демоса (една десета от населението на Атина преди 2500 години), а всеобщото избирателно право на електората - почти всички навършили пълнолетие.

Обратното на тая формулировка е "народна демокрация", при което обаче се появява някой като Жорката Ифандиев, който почва да се подиграва и с нея.

НО по същество! Ти поставяш изглежда въпроса (ако може да се търси, все пак и някаква принципност при тебе), дали е възможно под "демокрация" (всеобщо избирателно/референдумно право), да се има предвид и представителна демокрация, а не само пряка.

Ако това е така, вече влизаме в правилния коловоз на логиката (ако не се лъжа, си използвал точно тая думичка). А логиката, не ти дава възможност много много да мърдаш, защото това е именно природния закон. Та според логиката, пряката демокрация не може да отмени представителната, защото при всеки такъв опит, тръгваш логически по пътя на опита за отмяна на разделението на труда.

Поради това, че организираното обществено движение/взаимодействие, надолу по йерархическата система, представлява едновременно разделение на труда и нисходяща йерархия, и всичкото това започва с импулс на работните места най-отгоре в йерархията. Въпросното нисходящо организирано движение базира на мистичното понятие за частна собственост, която частна собственост по същество е частна собственост над върховното работно място - законодателната власт. А демокрацията (т.е. всеобщото избирателно право а не ограничената демокрация на Аристотел, при която имаш само 10 % демос) е обратното на това. Т.е. тя е обществена собственост над върховното работно място. Т.е. тя е обратна йерархическа система, която има за цел най-вече да назначава и преназначава елита на власт (щото той деградира без тоя обществн надзор). Да назначи обществото най-високото работно място означава, че не отменя йерархията. Т.е. не е възможно без частна собственост над най-високото работно място. А референдумите, те трябва да са напълно освободени чрез правилния/демократичния механизъм. Но те не могат да отменят и представителството, т.е. йерархията.

Т.е. по принцип, представителната демококрацията (която трябва да е именно парламентарна, при това парламентът на България трябва да е от 600 човека - аз съм посмятал немножка в блога си) е задължителна. А референдумите трябва да бъдат освободени до краен предел. Т.е. механизмът, избирателната система, ако са правилни, ще освободи и референдумите да станат правилни. Но възможността за референдуми е ограничена от природния закон - йерархията и разделението на труда не могат да бъдат отменени - оттам и частната собственост, която Маркс иска да отменя.
цитирай
4. bosia - до горното
20.11.2022 13:31
Ти не само можещ да разговаряш с говеда, но го правиш непрекъснато като говориш сам
със себе си!
цитирай
5. blog13 - Ти не само можещ да разговаряш с г...
20.11.2022 17:13
bosia написа:
Ти не само можещ да разговаряш с говеда, но го правиш непрекъснато като говориш са
ъс себе си!


Е за тва ставаше въпрос - идиота си е идиот.
цитирай
6. krumbelosvet - Бау бау
20.11.2022 17:16
Джаф
Аууууу
цитирай
7. exo - А кръгла софричка ще има ли?
21.11.2022 18:20
А кръгла софричка ще има ли?
цитирай
8. kolevdobri - Решението е: Перманентна пряка демокрация
01.02.2023 18:28
[quote=blog13]цитат: "България се води "Република с парламентарна демокрация".
Държа да се знае, че съчетанието на тези думи е тотална несъвместимост."

А съчетанието на тия думи, дали има някаква съвместимост: "ИЗБОРИТЕ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ТАМ, КЪДЕТО ИМА БАЗОВИ ОБЩЕСТВЕНИ ЦЕННОСТИ И ТЕ СА ГАРАНТИРАНИ СЪС СЪОТВЕТНИТЕ ПРАВИЛА"

Самите избори са правилата по които обществото назначава хората, които ще работят на най-високите работни места. Това са въпросните гаранции, за които твърдиш, че били важни, но си ги отрекъл, защото си отрекъл именно конкурсът, начина по който тия да получат право да управляват държавата.

Относно първия цитат (ако ще говориме по същество, а не глупости - аз съм готов да говоря по същество и с говеда, предвид факта, че тука е форум и четат и хора), "парламентарна демокрация", т.е. представителна демокрация а не пряка. Като под "демокрация" се има предвид не управление на демоса (една десета от населението на Атина преди 2500 години), а всеобщото избирателно право на електората - почти всички навършили пълнолетие.

Обратното на тая формулировка е "народна демокрация", при което обаче се появява някой като Жорката Ифандиев, който почва да се подиграва и с нея.

НО по същество! Ти поставяш изглежда въпроса (ако може да се търси, все пак и някаква принципност при тебе), дали е възможно под "демокрация" (всеобщо избирателно/референдумно право), да се има предвид и представителна демокрация, а не само пряка.

Ако това е така, вече влизаме в правилния коловоз на логиката (ако не се лъжа, си използвал точно тая думичка). А логиката, не ти дава възможност много много да мърдаш, защото това е именно природния закон. Та според логиката, пряката демокрация не може да отмени представителната, защото при всеки такъв опит, тръгваш логически по пътя на опита за отмяна на разделението на труда.
Поради това, че организираното обществено движение/взаимодействие, надолу по йерархическата система, представлява едновременно разделение на труда и нисходяща йерарх
цитирай
9. kolevdobri - Така в едно и също време...
01.02.2023 18:33
...се съчетава представителството и властта на Суверена. Това е като при фирмата. Собственикът може да уволни по всяко време и без обяснение, управителя или управителите на фирмата. Суверенът обаче не може. Няма право. Правото му е отнето чрез законодателни хватки и нечестната манипулация, че това, което имаме е демокрация. Не, не е. Това е централизиран модел на управление, създаден за да покровителства мафията. А кой е мафията? Разбира се - политическите партии. При перманентната пряка демокрация няма нужда от това, някой да посредничи между избирателя и управителя. Суверенът е този, който е собственик на общите пари и само той може да каже къде и за какво те да отидат. Уж представителната сега власт и уж представителната демокрация, в настоящия момент управляват нашите пари както те сметнат за необходимо. Суверенът нищо не може да направи по въпроса. С вързани ръце е. Първо, не може да осъзнае ролята си в това общество и второ, политическите хватки са толкова много и хитро скроени, че накрая полиция и войска, които Суверенът издържа, стават гаранция за властването на мафията над същия този Суверен. Всъщност, това е модерното робство. Уж демокрация, уж права, а всичко е манипулация.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737322
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031