Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2022 10:36 - ОЧАКВАМ МОЛДОВА ДА НАПУСНЕ ОНД
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1176 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
РУМЪНИЯ ЩЕ ПРИДОБИЕ И МОЛДОВА

Така наречената "Приднестровска република" беше насилствено създадена от Кремъл, за да попречи на Молдова да се присъедини към Румъния. В момента, обаче, времето работи за Румъния. Руската агресия в Украйна вече работи против Русия и Пу Тин вече разбира това. Допускам, че Пу Тин и Си Дзин са се договорили едновременно да се опитат да увеличат териториите си-Русия с украински територии, а Китай с Тайван.
Китай, обаче, има многовековна история и опит както във войни, така и в хитра дипломация. Затова изчаква резултата от агресията на Кремъл в Украйна и търси евентуален удобен момент за превземане на Тайван. Си Дзин не разчита на безпардонна агресия, още повече след като вижда как светът помага на подло нападнатата Украйна. Китай е огромен производител на стоки,, които търгува с цял свят и не може да си позволи да загуби пазарите си, както направи  Пу Тин.
В същото време Румъния придоби чудесна възможност да се разшири с  Молдова. За разлика от Тайван, който не желае да стане част от Китай, молдовците категорично искат да станата част от Румъния. Фактически те и сега са част от нея, но не официално. Още след разпада на СССР Румъния призна молдовските лични документи за валидни на територията на Румъния. Допускам, че може да има някакви пречки с т. нар. "Приднествоска република", но това не може дълго време да продължи. Руската имперска политика се нуждае от много пари, каквито няма и скоро няма да има. Дори допускам разпад на самата Русия. За вторичен разпад на Русия съм писал оце след разпада на СССР. Средноазиатските и кавказките бивши части на СССР ще направят всичко възможно да се освободят от кремълската намеса и ще потърсят пълна независимост от Москва. В същото време в азиатската част на Русия, особено по тихоокеанското крайбрежие вече живеят близо 50 млн. китайци. Допускам, че в един удобен момент те ще пожелаят да се присъединят към Китай. Особено това важи за Хабаровския край.
Центробежни сили има и е имало във всички империи-Турция, Великобритания, Испания, Португалия, Франция и прочие. Такива има и в САЩ. Затова в недалечно бъдеще много държави ще бъдат променени било с отделяне на нови държави, било със солидно увеличаване на автономия.



Гласувай:
2



1. fun1001 - ...многоо умен постинг..
09.06.2022 10:54
подкрепям, и така виждам и аз Света..и как,Россията..
ще бъде Колонизирана от Китай...

двама се ''карат'', Роте и Шилде/ разб.Банките
винаги, печелят...
това е то..Световната Геополитка/ и Стратегия...
поздрав..
цитирай
2. vladtepes - За Молдова
09.06.2022 11:45
Молдова може да иска да се присъедини към Румъния, но Приднестровската република няма да приеме подобно присъединяване и ще има още един конфликт.
цитирай
3. barin - Здравейте. Излиза, че Молдоова ще ...
10.06.2022 22:23
Здравейте. Излиза, че Молдоова ще бъде поделена. От написаното така следва да се очаква. Аз обаче мисля по друг начин: едва ли световните сили ще допуснат нарушаване на баланса и да се обединятр две държави. Има подобни примери: Виетнам, Йемен, Германия и нетрайното Руанда- Бурунди, но в случая няма нищо общо с изброените.
Поздрави!
цитирай
4. kolevdobri - Приятелю, имам забележка за използването на думата "подло".
15.06.2022 23:24
Руснаците са нападнали "подло" украинците? Ами те се избиват подло от цели 8 години. Всъщност, столетия тези територии, след съсипването на Златната орда от Тимур, се оспорват от руснаци, османци, поляци, литовци и шведи. Местните там се чудят на кого да угодят. Казаците, тоест украинците, също са разделени в своите очаквания. Донските казаци клонят към Москва до такава степен, че без тях е била невъзможна колонизацията днешните територии на Русия, чак до Тихия океан. Запорожците постоянно са търсили подкрепата на Полша и Литва, за да се оттърват от москалята. Това са борби и интриги, продължили столетия. Руснаците са обявили участващите на страната на шведите и поляците казаци за подлеци и са имали решителността да ги изтребят, особено след Полтавската битка. По-логично е да се каже, че решението на Путин да удари директно Киев е тъпо, защото е очаквал, че ще го посрещнат така, както в Донбас, но реалността е друга. Подведе го ФСБ и затова той включи ГРУ, отказвайки се от услугите на чекистите, за информацията, свързана с Украйна. Ето, Крим падна за няколко дни. Никаква съпротива. С Киев обаче не е така, защото в Киев има омраза към Русия. Просто така се е случило. Така го "случиха" медиите, пропагандата...Толкова много жлъч и омраза имаше във всяко едно политическо говорене и от двете страни на границата. С времето Киев гравитира към Западна Украйна в ментален план и затова е трудно да го превземеш. Лесно е да го разрушиш, но не и да спечелиш хората на своя страна. Там всеки мрази всеки. Православни се мразят и воюват. Православни мразят католици и обратно. На практика обаче, мирише ми на възстановяването на древна Хазария. Да не би да има и друго противопоставяне - еврейския елит, който владее на практика страната и отсъствието на такъв елит, който да владее Русия и оттук да има противопоставяния. Ако евреите владееха Русия, надали щеше да се стигне до война. Но за пръв път от 1917г., това е факт. При Ленин близо 90 % от ръководството на СССР са били евреи. Сега е друго. Знам ли и аз.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800654
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930