Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2022 10:24 - ВТОРАЧЕН В ЛИСТОТО БЪЛГАРИНЪТ НЕ ВИЖДА ДЪРВОТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 717 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 28.05.2022 12:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТОЗИ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ ДОКАЗА КАТЕГОРИЧНО, ЧЕ Е ТОТАЛНО ПОРОЧЕН

В България политиката и разумът не могат да се понасят. Ежедневно се спори яростно за дребни глупости и никой не се сеща, че със сегашната конституция нормален модел на държава не може да се направи.
Ще се намерят глупаци, които ще завият като гладни вълци, че не конституцията, а политиците са виновни, защото не я изпълняват. Това окончателно ще докаже, че самата конституция не може да се пребори за себе си.
Това от което се нуждае странта е една Национална кръгла маса, която да изработи нова дългосрочна стратегия за развитие и нов модел на управление, които могат да се защитят успешно от опити за формално отношение към новите правила и програми и гарантирани санкции за неизпълнението им.
Достатъчно е да погледнете дрънканиците относно някакъв "нов" проект за санкциониране на корупцията, подобен на закона "Магнитски".
Т. нар. "опозиция", а и част от управляващата "коалиция" пищят, че била "противозаконна. Дори кремълската агентура от "вГЪЗраждане" пищи, че е противозаконно изпълнителната власт да поема и правосъдни функции. Абе, Копейкин! Защо не го  кажеш това на Путин?  И никой не се сеща, че този модел на управление трябва да бъде категорично сменен чрез нова стратегия, нови програми и нови правила, които да гарантират спазването им. При това в една нова Национална кръгла маса активните участници и имащите право на глас не трябва да бъдат членове на партии, понеже т. нар. "партии" си имат програми и правила и не могат да имат паралелни такива. Трябва да се избере нов, Програмен парламент, който да гласува и по този ночин да узакони решенията на Националната кръгла маса и да се назначи ново, Програмно правителство, което в един относително кратък срок да реализира решенията. Това го направиха поляците преди 35  години и можете да се уверите, че този модел свърши чудесна работа.
Теззи неща ги говоря повече от 30 години и съм предлагал на всички досегашни президенти на България да приемат такава Национална кръгла маса да се направи именно при Държавния глава, който уж е надпартиен. Оказа се, обаче, че българските Държавни глави са обикновени български празноглавци или чужди послушници.
Отдръпнете се няколко крачки назад от листото, в което сте  се вторачили и ще  видите дървото.
Ако имате очи, разбира се!



Гласувай:
5



1. dobrodan - Отново опираме до простичкото чудо, наречено
28.05.2022 11:29
"добронамереност".
Обаче чудеса стават много, много рядко :).
цитирай
2. kolevdobri - Президентът не е избран, за да прави кръгли маси.
04.06.2022 22:39
Никой не е избиран, за да прави кръгли маси, да търси нови форми на управление и т.н. Надали ще се намери такъв политик, който ще се откаже от зависимостите, заради които е станал ръководител и да започне да се прави на демократ. Никой не е дошъл на власт, за да прави промени. Идеята за кръглата маса е елитарна идея. Народът трябва да поиска участие във властта, а не да гледа тъпо отстрани. Той трябва да си избира ръководителите и да може да ги сменя. Имаме нужда да бъдем участници във властта, а не зрители.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11799650
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930