Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2022 13:24 - КАК СЪВРЕМЕННИЯТ МАКИАВЕЛИ ЧЕТЕ И ОБЯСНЯВА ИСТОРИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2150 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 10.05.2022 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ОПРАВДАВА ЛИ СРЕДСТВАТА ЦЕЛТА?

На 3 май 1469 г. е роден известният флорентински политик, хитрец, фалшификатор и писател Николо Макиавели. В книгата му "Влестелинът" по един специфичен начин обяснява как властимащите да разбират и тълкуват в своя полза социалния живот в държавите, където управляват. Най-перверзната и аморална негова фраза е "Целта оправдава средствата!"  Т.е. декларираш "добра" цел и използваш мсички разрешени и забранени средства уж за постигането и.

Това е типично за всички авторитарни и тоталитарни режими и станала крайъгълен камък на всяко едно управление в крайнолевите и крайнодесните режими. Всъщност, в една или друга степен това се отнася за всички управляващи. Това е свързано с най-причудливи и, като правило, с лъжи, свободни интерпретации на това, което се случва, или премълчаване на неудобни новини.
Това се приема от подавляващата част от хората по земята като нормално и приемливо. Точно тук е основата на "принципите" на Макиавели и неговите последователи, включително и съвременните.
Но да се върнем към днешния ден и неговите интерпретации.
Ака трябва да сме честни и точни, трябва да приемем, че Втората световна война започва да се подготвя веднага след приключване на Първата световна война. Тя започва с плана на небезизвестния създател на тоталитаризма Владимир Улянов-Ленин. Още през 1919 г. той създава план, който да въоръжи тотално загубилата войната Германия и да създаде сред властта и населението там невероятен реваншизъм към победителите. Но зад тази идея има друга, която е истинската цел на Руската, а малко по-късно Съветска империя. Планът се нарича "Буря"/на руски "Гроза" и той започва да се изпълнява още през 1922 г. Тогава в предградието на Генуа Рапало се провежда международна конференция С участието на т. нар. "Ваймарска република" и РСФСР. Към нея има и таен анекс. Този договор фактически ревизира решенията за изолация на Русия и Германия, а тайният анекс дава възможност Германия, тайно от света, да бъде въоръжена със забранените от Версайския мирен договор тежки нападателни оръжия, за да се подготви да отмъсти на спечелилите ПСВ Франция , Великобритания и други, по-малки държави от Антантата. За тази цел се предоставят на немските оръжейници да работят под прикритие и да разработват тежки нападателни оръжия на територията на СССР в 14-те най-големи съветски машиностроителни комбинати, включително самолети във Воронежкия авиозавод и танкове в Челябинския тракторен завод. Със фалшиво съветско гражданство и фалшиви руски имена там работи цвета на немските оръжейници.
И тук трябва да обясним това с фразата на Макиавели за целта и средствата. Защото истинската цел на плана "Гроза" е Германия да нападне Западна Европа и в дълги и изтощителни сражения да я завладее. Тогава идва на дневен ред нападение в гръб на германските войски от страна на т. нар. "Червена армия", която да размаже изтощената германска армия и да завзема цяла Европа. За тази цел Кремъл е предвидил над 10 милионна армия въоръжена с мощни нападателни оръжия, някои от които са били непознати за останалите държави. За същата цел се подписва и договора за разделянето на Полша от Германия и СССР т. нар. договор "Молотов-Рибентроп", за да има СССР обща граница с Германия. Иначе, просто, няма как да я нападне.
Хитлер, обаче, разбира за тайната идея на Кремъл и решава, колкото и да е противопоказано, да нападне СССР, за да се опита да спаси завоеванията си. Тогава, обаче, САЩ и Великобритания, виждайки загубите на "Червената армия" избират да въоръжат и хранят съветската войска, за да си спестят, поне отчасти, една тотална самостоятелна война с Германия и по този начин в известна степен оневиняват агресивния план на Кремъл за пълен контрол над Европа.
По този начин отново стигаме до фразата на Макиавели. Този път от страна на САЩ и Великобритания.
Прочитайки тези факти е редно и празнуващите "Ден на Победата" и празнуващите "Ден на Европа" да си посипят главата с пепел от телата на избитите десетки милиони цивилни и военни лица на територията на Европа и СССР, включителното и още повечето избити десетки милиони в лагерите на смъртта в съветските концлагери и германските такива. И да не забравяме, че първият концлагер е създаден с подписа на душегубеца Ленин и е на остров Соловки през 1918 г. Не може избиването на над 100 млн невинни човешки същества да се празнува нито като "Ден на Победата", нито като "Ден на Европа".
Това е аморално и абсурдно!
В същото време повтарянето на клишета като "фашисти", "нацисти" и "комунисти" се опитва по един елементарен фалшив начин да признае, че и трите клишета идват от едно и също нещо. И едните, и другите, и третите са СОЦИАЛИСТИ!
Затова и разлика между тях-НЯМА!
В продължение на повече от 7 десетилетия ни повтаряха, че социализмът е:
"Победа на проресивните сили!"
Но не казаха над кого.
А истинската е:
"Победа на "прогресивните" сили над здравия разум!"





Гласувай:
4



1. blog13 - Някои известни комунисти, такива ...
09.05.2022 21:02
Някои известни комунисти, такива като Хенри Форд и Уинстън Чърчил (а така също и доста други), твърдят, че Болшевишката революция е дело на евреите от САЩ и Западна Европа. Хенри Форд твърди, че първата болшевишка управа в Русия е тръгнала почти в компактен вид от еврейския квартал Ист Сайд на Ню Йорк. Финансирана от Амерканския Еврейски Конгрес. Уудро Уйлсън се е намесил когато въпросното ОПГ, е било задържано на некои държавни гранци (първата е при Нова Скоча - границата на САЩ с Канада).

Та един вид демек, ти сега искаш да ни кажеш, че именно тия изпратени от САЩ и Европа евреи, които са извършили преврата в Русия, са създали военната машина на Хитлер.

цитирай
2. krumbelosvet - Кви
10.05.2022 03:00
интересни неща пишело на твоя таван.
Ето откъде идват известните 100 000 000, но изоставаш. Младите психо-десни бесни вече пишат за 150 000 000.
Сей смъртна омраза и чакай жътвата си.
цитирай
3. blog13 - цитат: "Ака трябва да сме ч...
10.05.2022 09:46
цитат: "Ака трябва да сме честни и точни, трябва да приемем, че Втората световна война започва да се подготвя веднага след приключване на Първата световна война. Тя започва с плана на небезизвестния създател на тоталитаризма Владимир Улянов-Ленин. Още през 1919 г. той създава план, който да въоръжи тотално загубилата войната Германия и да създаде сред властта и населението там невероятен реваншизъм към победителите. Но зад тази идея има друга, която е истинската цел на Руската, а малко по-късно Съветска империя. Планът се нарича "Буря"/на руски "Гроза" и той започва да се изпълнява още през 1922 г. Тогава в предградието на Генуа Рапало се провежда международна конференция С участието на т. нар. "Ваймарска република" и РСФСР. Към нея има и таен анекс"

Целата афера почва с нещо тайно, за което никой не знае, но агентът на Държавна сигурност, с руското име Николай, завършил руска гимназия и филология, разбира се знае. Обаче, Версайският договор, който е малко преди въпросният таен ленински дагавор, и който според абсолютно всички съвременници е заложил Втората световна, си е съвсем явен. И Русия нема нищо общо с него.

Бай дъ уей, защо и как преди Германия да раздели Полша, самата Полша разделя съседите? Защо Англия и Франция насъскват Полша да не отстъпва на Германия, а не на Русия? Нима Англия не е била в течение за коварните тайни планове на Русия и Германия, за които даже и Николай е разбрал?
И накрай, самата Англия, знаейки за тези руски планове, да земе и да обяви война на Германия. И така почва Втората световна - Англия и Франция обявяват война на Германия, а не Германия. И самият Хитлер, като му обявили война гледал като треснат, според свидетели (ми не очаквал човекът). И т.н.
цитирай
4. bosia - до голното блогЧЕ-идиотче
10.05.2022 10:53
Вземи книгата на Виктор Суворов "Ледоразбивачът" и ако си грамотен я прочети, глупако! Също и книгата на Бунич "Операция "Гроза" или "Ошибка в третьем знаке"! И чак тогава повръщай в интернет пространството!
цитирай
5. blog13 - Вземи книгата на Виктор Суворов ...
10.05.2022 16:37
bosia написа:
Вземи книгата на Виктор Суворов "Ледоразбивачът" и ако си грамотен я прочети, глупако! Също и книгата на Бунич "Операция "Гроза" или "Ошибка в третьем знаке"! И чак тогава повръщай в интернет пространството!


Въпросната книга на Суворов е пълна боза. Всеки средностатистически историк ти я опровергава одма. Даже попадах на един руски сайт, дето подобни тъпотии им правят пълен анализи и ги отнасят като свиня тиква.

Прочее, тъпако, явно и на тебе ти е ясно, че тва дето ти до рекох нема как да го опровергаеш.

Бих те подпомогнал в мисленето с още некои забележки.

По кой начин например Германия, която след Първата световна е съсипана напълно икономически, създава германската военна машина. Ленин, СССР - добре чудесно. Но не ще да е била руската помощ само като отдаване на руската територия, да създават германците оръжие. Требва и реален икономически ресурс. Евентуално финансов. А Русия, след 1917, нали я съсипаха и нея тъпите болшевики? Или е била според тебе гигант в икономиката и за тва е имала ресурс, да даде и на Германия?

А относно Хилер, също така бих могъл да те инфромрирам, тъпако, че Дъглас Рид, който е бил главен кореспондент на лондонския Таймс за Германия и някои други части на Европа, е бил в Германия точно по време на възхода на Хитлер. Та той твърди, че кореспондентите на лондонските медии, постоянно са изпращали материали, че Хитлер е опасен и ще надроби нещо много лошо. А пък редакторите на английските медии, постоянно са игнорирали сигналите и са публикували, че Хитлер е един много симпатичен човек. Даже в английския парламент се говорели подобни неща за Хитлер. И т.н.

Запомни тъпако - говориш евтини тъпотии.
цитирай
6. bosia - до горната руска подлога
10.05.2022 17:39
Скоро ще останеш без език, защото гъзът на Митрофанова, дето го лижеш непрекъснато, казват че бил грапав!
Ако още веднъж повърнеш в блога ми-ще те трия, гъзоблизецо!
цитирай
7. kolevdobri - Всичко е заради липсата на демокрация.
11.05.2022 14:31
Хитлер се е задържал на власт заради липсата на демокрация. Ленин и Сталин са били на власт, заради липсата на демокрация. Тогава е имало някакво оправдание - няма достатъчно информация, комуникационните канали не са развити добре и т.н. и т.н. Сега какво е оправданието за липса на демокрация? Преди години свръхцентрализираната държава - Германия, СССР и Италия са поискали реванш от типично колониалните страни - Франция, Британия, Белгия... И са го получили. В тези страни също е липсвала демокрацията, но идеята да тоталитаризма някак си не се е получила там. Като цяло обаче, проблемите идват от ПРЕКАЛЕНО ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ ОБЩЕСТВА. Пряката демокрация пречи на такива като Хитлер, Ленин, Сталин и Мусолини да идват на власт и да остават дълги години на власт и да правят проблеми дълги години на власт. Трябва да се борим срещу тази централизация. При нас също е централизирана система. Преди години Бойко решаваше, а не ние. Сега Киро решава, не ние. Каква е разликата? Това, което предлагам, е нашите лидери да бъдат избирани пряко от нас и да бъдат освобождавани пряко от нас. На второ място - важните решения да бъдат вземани от нас, а изпълнителната власт да изпълнява това, което ние решим. Нали за това е изпълнителна тази власт?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741328
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031