Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2022 12:07 - ЛИЦЕТО ПЕТЪР ВОЛГИН/ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ/ ЖИВЕЕ В ЕДИН ИЗМИСЛЕН СВЯТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2615 Коментари: 10 Гласове:
13

Последна промяна: 05.01.2022 14:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
НАПИСАНОТО ОТ ТОВА ЛИЦЕ ОТНОСНО УКРАЙНА, ЧЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ РУСОФИЛИЯТА Е ТЕЖКО ЗАБОЛЯВАНЕ

Лицето Петър Петров Георгиев, наричащ себе си "Волгин" е написал, че Северна Македония и Украйна са измислени държави. За половината е прав. Северна Македония наистина е измислена, но той не казва къде и от кого. Това показва дълбоките пропуски в познанията на Георгиев. Македонският език е създаден в Кремъл и през 1938 г. в московския държавен университет "М. Ю. Ломоносов редом с факултета "Българска филология" се открива "Македонска филология". Предстои откриването на Тракийска, Мизийска и Добруджанска филологии, но войната /ВСВ/, измислена през 1922 г.  от Улянов и реализирана от неговите последователи попречи на това. Всъщност, ако трябва да бъдем последователни, още през 16 век се създава стратегия за прилапването на българските земи от Царска Русия, за да може Русия да има морски и сухоземен достъп до проливите, да се обяви за "Трети Рим" и да премести столицата си в Цариград/тогава Истанбул/. Това е отбелязано в много източници, но аз ще цитирам С. С. Татищев и неговата книга "История российской дипломатии" издадена през 1890 г. в Санкт Петербург. Там дословно пише:
"България не трябва да се допуска да съществува. Една широка ивица от Черно море до Горна Тракия трябва да стане част от Русия, а останалите части да се предоставят на нашите стратегически партньори на Балканите-Сърбия и Гърция."
Тази стратегия не е променена и след Октомврийския преврат на болшевиките, не е променена и сега. Това обяснява съществуването на историко-географското недоразумение, наречено сега "Северна Македония".
Що се отнася до Украйна, там нещата стоят различно. Киев е създаден от Урус Мартан в 9-ти век. Той е волжски българин и е дал името си Урус за име и на държавата, наречена по-късно Киевска Рус. Четирите хълма в Киев са кръстени на синовете на Урус -Кий, Щека, Хорив и дъщеря му Лыбед. Фалшивикациите на Русия относно създаването на държавата са тотални и брутални. По същия начин е и създаденото от Ахад Мосха, син на Азагар- Московско царство в 11 век. Мосха също е виден волжски българин и по-късно името му започва да се използва в леко променен вид за т. нар. "Московско царство".
Георгиев не иска да знае тези факти и затова интерпретира Украйна като "създадена" от руснаци, макар че Рюриките, които завладяват Киев и Москва по-късно изобщо не са руснаци.
Но какво да се очаква от един синковец, който е сменил фамилията си на "Волгин" без да подозира, че реката Волга има истинско име "Болгар" на името на българите, които създават Волжска България. Промяната от "Б" на "В" в името идва от елинския прочит на името, тъй като елините произнасят "Б" като "В".
Така без да знае и без да иска, Георгиев се е самонарекъл "Българин"!




Гласувай:
13



1. exo - Един път да си прав!
05.01.2022 12:32
Един път да си прав!
цитирай
2. dobrodan - Кога речеш да мислиш,
05.01.2022 12:48
можеш :).
цитирай
3. schumpov - Имам питане! Какъв е приносът на ...
05.01.2022 14:54
Имам питане!
Какъв е приносът на Венко Марковски за създаването на македонския език и защо синът му се явява толкова често по българските медий?
цитирай
4. bosia - до Чумпов
05.01.2022 15:05
Венко Марковски е една твърде противоречива фигура. Той е комунист и като такъв се хваща на съветската пропаганда, въпреки, че е от здраво семейство с българско самосъзнание. След 1945 г. се обръща и отново става български националист.
цитирай
5. blog13 - И руснаците и украинците са всъщ...
05.01.2022 18:29
И руснаците и украинците са всъщност българи. И е редно да бъдат попитани: "О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш но своя език?"

Но има известно основание и Волгин/Георгиев, да каже че укаринците и руснаците са едно и също, най-малкото защото говорят на руски (в различните диалектични модификации, един от които е само и украинският - говорен от около 15% от украинците). Което е аналогично на на македонският диалект на българския език. И даже е нормално, колкото от повече хора се говори един език и на по-голяма територия, толкова повече диалекти да има и те да се раздалечават един от друг.

А е това тука, не го разбрах май (грешката и недоразумението сигурно е в мене):
"Но какво да се очаква от един синковец, който е сменил фамилията си на "Волгин" без да подозира, че реката Волга има истинско име "Болгар" на името на българите, които създават Волжска България. "

Ако истинското име на Волга е Болгар, тогава Волжска България е равнозначно на Българска България.
цитирай
6. attila - СМЪРТ за Путинския СОЛТАШАК Волгин, Семейството и Роднините Му !
05.01.2022 19:24
Волгин е Съветско КОПЕЛЕ, Кръстено на ОКУПИРАНАТА Българска Река БОЛГА (ВОЛГА), Където ще Давим Хазарите от КРЕМЪЛ !

ДА СЕ ЗНАЕ !

Когато БЪЛГАРИЯ Празнува РУСИЯ Умира !

Когато РУСИЯ Празнува БЪЛГАРИЯ Умира !

"ВСЯКОЕ ТОРЖЕСТВО БОЛГАР ЕСТЬ СМЕРТЬ РОССИИ"- Иван Сергеевич Аксаков-Руски Публицист, СЛАВЯНОФИЛ !

Върху Гробовете на Дунавска, Волжска и Киевска България се Изроди Русия и Само Върху ГРОБА на Русия може да се Възроди БЪЛГАРИЯ на Дунав, Волга, Киев и Кавказ !

Когато през 1995г Руските ТЕРОРИСТИ влизат в Грозни Братята Чеченци Бяха Издигнали Огромен Транспарант с Надпис: "ВЪН РУСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ БЪЛГАРИЯ"

КАВКАЗ - БЪЛГАРСКАТА ПЛАНИНА.

ВОЛГА(БОЛГА) - БЪЛГАРСКАТА РЕКА.

БОЛГАР ДИНГЕЗЕ (КАСПИЙСКО МОРЕ)-БЪЛГАРСКОТО МОРЕ.

ОТ КАСПИЙСКО ДО КАРСКО МОРЕ И СЕВЕРНИЯ ЛЕДОВИТ ОКЕАН ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА !

Тази Измислена държава наречена Русия:

1.Волжските Българи я Създадоха !

2.Дунавските Българи я Култивираха !

3.Кавказките и Киевските Българи ще я Ликвидират !

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 144 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава.

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/r u s s i a n g e n o c i d e.h t m l
цитирай
7. blog13 - Цялата земя от Москва до Казан, от ...
05.01.2022 19:55
attila написа:
Цялата земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 144 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава.


Да попитам, ако позволиш (моите почитания). Всичките ли тия днешни народи в горепоменатите територии са от императорския род Дуло? Или пък си имал предвид, че освен тебе има само още неколцина избраници, потомци на въпросната династия?
цитирай
8. marana69 - точно така!!! браваа..)
07.01.2022 21:21


attila написа:
Цялата земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския род ДУЛО ще Ликвидираме този 144 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава
цитирай
9. get - До г-н Колев ВЪПРОС!
08.01.2022 12:56
bosia написа:

Що се отнася до Украйна, там нещата стоят различно. Киев е създаден от Урус Мартан в 9-ти век.


Според вас НА КАКЪВ ЕЗИК Е ГОВОРЕЛ ... този волжки българин УРУС МАРТАН ?
СПОМАГАТЕЛЕН ВЪПРОС?
Защо ибн'Фадлан нарича България на Волга "славянска". Страната отново "славяннска" ... Волга "славянска река" ... и така общо ДВАДЕСЕТ И ПЕТ упоменаване на определителното САКАЛИБА ... тоест в казионно-славистки превод СЛАВЯНСКИ?

ВТОРО ... За Украя ... народ и език?
1. Защо академик А. Шахматов в туда си "краткий очерк истории малорусского(украински - п.м.) языка твърди:
"Искать в Х-ХI веке и позже возле Днепра ВЕЛИКОРУССОВ является дело пустым"?
2. С което потвърждава ОТХВЪРЛЯНАТА ОТ СЪВЕТСКИТЕ ИСТОРИЦИ ТЕЗА на М. Грушевский ЗА РАЗЛИЧИЕ КАКТО КУЛТУРНО, ТАКА И ЕЗИКОВО; СЪЩО И ЕТНОСНО ФОРМИРАНЕ НА МОСКОВСКА и КИЕВСКА РУС?
3. Защо ШАХМАТОВ във вече цитираното ТВЪРДИ ОЩЕ?
"Это наш великорусский литературный язык. Его родина България."

В заключение ще ви цитирам интересно становище от още един руски, ОБЕКТИВЕН лингвист . Какво казва в 1803 г. Б.А. Успенский ПО ВЪПРОСА ... не за ЦЪРКОВНО-СЛАВЯНСКИЯТ а за СТАРОБЪЛГАРСКИЯТ - ТЪЙ КАТО - ТОЙ, е и ЦЪРКОВНО-ЛИТУРГИЧЕН език в МОСКОВИЯТА - Цитат:
"Если славенский(повтарям - старо-български(!) язык отделить от Российского, то из чего сей последний состоять будет? Разве из одних татарских слов, как-то: "лошадь", "кулак", "сарай", теньги и прочие."

- Та пред нас стои открит въпроса ... Тези "славяни" във Волжка България НА КАКЪВ ЕЗИК СА ОБЩУВАЛИ ПОМЕЖДУ СИ ... поне до ДВАНАДЕСЕТИ ВЕК ?!
- Тоест до ИЗМИСЛЕНОТО(изобретеното) от московските историци ТАТАРО-МОНГОЛСКО РОБСТВО ?!
цитирай
10. gotzageraskov - Едно уточнение
09.04.2023 13:07
Киев е основан в V век.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740841
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031