Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2021 12:52 - АНАЛИЗ НА МОЙ ПРИЯТЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2623 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА КРИМСКАТА ДЕКЛАРАЦИЯ от 23.08.2021 г.

 

През последните 2 столетия българи и украинци, със свързващо етно-звено бесарабските българи, преживяха близки и общи съдби. Руските историци избягват темата, но най-логично изглежда - стратегически и икономично - низшият воински състав на имперската армия за Руско-турската освободителна война през 1877-78 г. да е бил набиран от територията на сегашните украински земи.

На 3 март 1918 г. България е сред сигнатарите на Брест-Литовския мирен договор, с който Украйна е временно откъсната от Русия. Сходна е съдбата ни с украинците и след Втората световна война до разпада на СССР.

След 1991 г. последваха опити за цялостно еманципиране на Украйна при президента Кравчук; чрез междудържавните групировки при вашингтонски полит-инженеринг ГУ/У/АМ (= Грузия, Украйна, кога с Узбекистан, кога без + Азербайджан, Молдова), ОДИ (= Общност на демократичния избор, в региона на Балтийския, Черноморския и Каспийския басейни), с участие в програмата ТРАСЕКА (Транспортен коридор Европа-Кавказ-Азия)  на ЕС и Black Sea Pan European Transport Area (BS-PETrA) на ЕС и ОЧИС;контраатаките” с ОНД и близките до Русия евроазиатски организации ЕАИО (= Евроазиатска икономическа общност) и ЕИП = Единно икономическо пространство (ЕА реплики на ЕС), ОДКС (ЕА реплика на НАТО). Да споменем и успеха на украинската дипломация, убедила евро-атлантическото (може би по-скоро атлантико-европейското или атлантико-проатлантическото) пространство, че гладомора в Украйна и СССР през 30-те години на м.в. се дължи на грузинеца Сталин и руските болшевици.

Дойде ред на експеримента Юшченко, на Майдана и последствията му: референдума (на руски без кавички) в Крим и загубата му за Украйна, пожарът в Одеса, фашистоидните прояви и екстремизъм не само в Донбас, отпорът срещу Северен и Турски потоци, масова пропагандно-психологическа и хибридна война във всичките й форми с Русия. От руска страна – същото!

143 години след Освобождението на България от турско робство, един век след провъзгласяването на Украйна и 30 г. от обявяването на нейната независимост, представители на 44 страни и ЕС приеха на форума Кримска платформа Кримската декларация, в която квалифицират Русия като окупатор на Крим.

Москва отхвърли оценката с остър епитет-метафора.

Според чешки и словашки медии едва 13 от 44-те страни-сигнатари били презентирани на високо- и най-високо ниво: 8 президенти и 5 премиери ( в т.ч. на Чехия и съорганизатора Словакия, т.е. преобладаващо на държави от „Нова Европа”. Байдън, Макрон и Меркел липсваха на тържествения форум в Киев. Германия бе представена от министъра на икономиката, не от външния. САЩ – от миниистъра на транспорта, сърцат привърженик на ЛГБТИQ, други държави – от посланиците си в Киев и пр.

През 1992 г. Русия закри отново архива си по Крим. В САЩ мълчат. По мои проучвания предисторията на Крим след 1918 г. до март 2014 г. е доста по-сложна, от представяната ни досега от Русия, САЩ, Украйна и 44-те, подписали Кримската декларация. (При интерес, за Крим и „Кримска Калифорния” или „Кримска Флорида” съм писал на 26.09.2017 г. и на 26.06.2019 г. в блога си, препубликувано в електронни медии).

Впечатли ме гражданската позиция на журналистката Зорница Илиева във ФБ от 25 т.м.

в подкрепа на унгарския президент, изцяло фокусирал се в речта си пред форума в Киев в защита на правата на унгарското малцинство в Украйна. Въпреки темата на конференцията! Убеден съм, че българският министър Светлан Стоев като рутиниран професионален дипломат би следвало да знае, че покрай руската, българската диаспора в Украйна бива системно подлагана на административни асимилационни трикове от десетки години. Още от соца, когато „поукраинчиха” български/те фамилни имена. При масовата демографска и емигрантска депопулация на Родината МВнР би трябвало да съумява да парира подобни попълзновения вкл. и опити за ограничаване на изучаването на българския език особено в държави със солидна българска диаспора като Украйна. За съжаление тези практики продължиха и по време на управлението на президента Порошенко, абсолвент на Болградската гимназия, където по междудържавен договор се изучава български език. Тогава загинаха и войници в необявения официално конфликт, рекрутирани от „български села в Украйна. А в България се внасят „бонбонките’, произведени във фабриките на милиардера-експрезидент.

Можем само да се надяваме, че с подписа си под Кримската декларация от 23 т.м. българският представител е „заплатил” украинско уверение в защита на правата на украинските граждани с българско национално съзнание. Мнозина в Бълария вероятно се надяват министър Стоев да не е подписал декларацията единствено от чувство за атлантико-евро послушание, пардон! ... Солидарност!

От гледна точка на международно-правните актове, доколкото те биват съблюдавани от съвременните империи, за България, официално и двустранно, Крим е в състава на Украйна. Тази постановка е залегнала и в протоколите от 1991 г. за установяване на дипломатически отношения с Руската федерация и с Украйна потделно и в последвалите рамкови междудържавни договори за приятелски отношения и сътрудничество с двете държави, подписани съответно на 4 август и 5 октомври 1992 г. При това нито един от по-горе упоменатите междудържавни документи не е бил денонсиран от някоя от двете страни.

Русия и Украйна са достатъчно големи и силни държави без нас, за да се справят сами с двустранните си проблеми. А Крим си имаше самостоятелна конституция и до 13 март 2014 г. Датата на референдума там.

Да, обаче: я си представете, ако някой провъзгласи референдум в Лудогорието или Кърджалийско? 

 

26 август 2021 г.                       

                     

                                                                                    д-р Огнян Гърков,

                                                                        с л.д.р. посланик, член на БДД

ogniangarkov.blog.bg

 




Гласувай:
4



1. attila - Русия - Това е Волжка България ! Украйна - Това е Киевска България !
26.08.2021 14:58
ДА СЕ ЗНАЕ:

Русия - Това е Волжка България или Както и Казват още Горна Волга с Ракети !

Украйна - Това е Киевска България Наричана още Кара Саклан или Черна България !

Когато се Сбият Волжка ( Русия ) и Киевска ( Украйна ) България Кой ще Победи ?

Хазарите ще Кажат, Защото и Двата Български КЕНЕФА Днес се Управляват от КРИВОНОСИТЕ !

Мъдреците на СИОН са в Русия, СИОН Винаги е Бил и е Още в Русия. Там е Центъра на Ционизма.

Те не се Стремат към Възстановяване на Израел в Пустините(той е Само Инструмент),а към Създаване на Нова Хазария и Покоряване на Русия.

Това е Техния План за Създаване на Световна Империя с Център Възродена Хазария.

Затова Водачите на СИОН не са Напускали Русия !

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски !

Цялата Земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме Този 143 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава !

ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРА !

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/k h a z a r s.h t m l

цитирай
2. marana69 - тоочноо!!! затова, пикаят газзз...Мухоморките, гладни )
26.08.2021 15:28


Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме Този 143 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава !

ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРА !

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/k h a z a r s.h t m l
цитирай
3. marana69 - така е..Да бЪДЕ!!
27.08.2021 09:01



Ние Наследниците на Императорския Род ДУЛО ще Ликвидираме Този 143 годишен Руско-Турски КЕНЕФ и Възстановим Българската Държава !

ЗЕМЯТА Е БЪЛГАРСКА - ДЪРЖАВАТА ХАЗАРСКА - ДА СЕ ЛИКВИДИРА !

ЕДИН КАН--ЕДИН БОГ--ЕДИН НАРОД---БЪЛГАРИ !

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/k h a z a r s.h t m l
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734325
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031