Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2021 18:29 - ЗАЩО СЕ ЧУДИ ПЪРВАН СИМЕОНОВ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2221 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 18.08.2021 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ТРЯБВА ДА СЕ ЧЕТЕ ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ, А НЕ РУСКИЯ ПРОЧИТ НА ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ

Ето какво е довело Първан Симеонов до тази "констатация":

 За протокола. Новината всъщност е, че Мустафа Карадайъ, на практика, намекна, че съвременни турци и българи имат обща прародина. Доста сериозна закачка. Извинете, въздържам се да пиша тук за политика - просто ми направи впечатление, че медиите май не схващат добре казаното. 



Мидхат паша е много силен админстратор и стратег. Той управлява като велик везир и висш държавен служител. Публикува обширна статия с името „Турция в своето минало, настояще и бъдеще“ във френското списание „Ревю сиантифик дьо ла Франс е дьо л`етранж“, година VII, януари-юли 1878 г., стр. 1152, Целта му е тя да достигне до възможно най-много читатели и евентуално до участниците в Берлинския конгрес. В статията се казва:

... Между българите има повече от един милион мохамедани. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и в следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български.

Добре би било това да го прочете и Мустафа Карадайъ!






Гласувай:
7



1. attila - Турците са Като Руснаците Български ЛАЙНА !
18.08.2021 19:46
ДА СЕ ЗНАЕ !

Турците са Като Руснаците Български ЛАЙНА, Потомци на Кан Селджук от Рода ДУЛО !

Царя на Волжка Булгария Талиб възложил на своя Военноначалник Селеджук с Армия от Българи и Тюркмени да овладеят Мала Азия и Константинопол./том ІІ.стр.36/.

Отряда на Кан Селджук завзел част от Огузките владения на Саманидите. Само че както и по-рано се случвало с други Булгарски пълководци, Селджук се задоволил с това и си направил свой собствен Селджукски Бейлик, на границата със Средна Азия.

Кан Талиб, не изразил открито възмущението си от това и Кан Селджук се обявил за негов Васал.Потомците на Кан Селджук обаче продължили да атакуват Средна Азия и Иран.

През 1071 г в Битката при древния Булгарски град Мен-Чокър("Маницикерт") атаката на Булгарския отряд на Адама обърнала в бягство Византийската армия и донесла победата за Войската командвана от най-прославения от Селджукидите - Алп Арслана.

След тази Битка по-голямата част на Мала Азия най-накрая минала под властта на Булгарската по произход династия на Селджукидите.

Местното малоазийско булгарско население, отдавна наричащо се - Тюрки, се обединило с дошлите Булгарски и Тюркменски огузи в единна Турска Народност.

Така Желаната цел била Постигната: Старата Булгарска Мала Азия - Рум...

Малоазийския импулс, даден от Талиб, разтресъл почти целия Тюркски свят и позволил да се започне всеобщ ДЖИХАД за освобождение земите на Южноазиатските Булгари.

Склавяните и Юдохазарите са ТОР за Земите Български Арийски.

Цялата земя от Москва до Казан,от Киев до Атина и от Солун до Будапеща е Българска.

КАЗАХ !

w w w.b u l g a r y a.g a/k h a z a r s.h t m l
цитирай
2. nedovolen - Той, Карадаята друго искаше да к...
19.08.2021 06:56
Той, Карадаята друго искаше да каже, ама какво да прави, като от пеленак така са го учили, та чак до сега, както каза, вече 51г.
:)))
цитирай
3. kirk - Кой кой е определям и ще определям аз и само аз
24.08.2021 18:26
Наборе, няма категорични доказателства, че родопчаните са били изключително и само българи, не се пресилвай, да не получиш някоя кила!
Кой кой е определям и ще определям аз и само аз, казваше един, дето баща ми го гони чак до Унгария, а сънародниците ми влязоха с маршал Баграмян и играха победния ни танц кочари в Берлин. После скитомонголите май наебали 1 милион германки! Ако трябва, ще повторим урока!!! Независимо кой се пробва да замества гьобелсчетата. Йордан Цонев смутолеви на тая консултативно-конспиративно-провокативна среща нещо за българите в Молдова и Сърбия, а трябваше да му каже:" Моята Родина-майка е Източна Румелия, а в сърцето си нося "Само Левски! Долу ЦСК! Чорбата са свине! Турци сме!!!" :):):)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11791718
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930