Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
07.05.2021 19:22 - Руски туристи или руски шпиони
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 2110 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Не мога да ги разбера българските власти – от една страна се оплакват, че Русия ги шпионира и ги дестабилизира, а от друга се вайкат, че руските туристи не идват и Москва трябва час по-скоро да възобнови полетите.

Нека София да действа последователно. Щом е почнала да воюва хибридно с Кремъл, нека да воюва докрай. Нека да изгони всички до един руски дипломати и повече да не се боим от шпионски скандали. Да наложи санкции срещу руските туристи и да не ги допуска до родното Черноморие. Ако направим подобно нещо, от Вашингтон и Брюксел веднага ще ни похвалят и по рамото ще ни потупат. Да живей евроинтеграцията!

Българските власти също така се боят, че могат да попаднат в списъка с враждебни страни, подготвян в Москва. Интересно, а какво очакват в София? Че постоянно ще провокират и обвиняват Кремъл и това ще остава вечно без последствия? Трудно е да се удържиш на двата стола без да паднеш.

Но и американците и европейците са големи тарикати. На думи подкрепят България и „застават твърдо” до нея в борбата й с Москва. Застават „твърдо” ама не искат да компенсират финансовите ни загуби от този неизгоден за нас политически конфликт. Къде са компенсациите за отказа ни от Южен поток? Къде са компенсациите заради проваления туристически сезон? Няма компенсации! Пък и защо Вашингтон да развързва кесията си щом ние сме готови да му служим безропотно и за своя сметка?

И защо българските туроператори толкова се притесняват заради руските туристи? Даже трябва да се радват, че те не идват. Ами ако сред тези на пръв поглед безобидни летовници се окажат агенти на ФСБ-ГРУ-КГБ, които искат коварно да ни дестабилизират? Ами ако Петров и Боширов тайно се промъкнат и взривят склада на някой оръжеен бос? Украйна няма да има с какво да тероризира мирното население на Донбас, а ал-Кайда няма да има с какво да стреля по сирийските войски. Мъка!

Впрочем, като гледам какви интриги се въртят в парламента и как партиите не могат да се разберат кой с кого ще се коалира, руските шпиони са най-малкия проблем. Или пак ще ни обясняват, че за всичко е виновен Путин?




Гласувай:
2



1. krumbelosvet - Борис ІІІ устиска да НЕ прати войски срещу СССР и да не скъса дипломатически отношения с него.
07.05.2021 19:34
За това устискване са били нужни здрави гащи. Не помня откъде съм запомнил думи на Борис ІІІ към министрите му:
- Ако искат германците да ви онодяват, първо да ви скъсат гащите, а не сами да си ги сваляте.
Той е знаел, че НИКОЙ НЕ Е НЕЗАВИСИМ, а малките страни хич. Но е успял да направи невъзможното.
цитирай
2. planinitenabulgaria - Със сигурност един блогър, г/н Венцивалери, съжалява, че Путин не пуска вече
07.05.2021 20:11
рускините в България. Въпреки, че до сега по морето той е осъществил с толкова от тях контакти, колкото звезди има на небето. Той ще е най-засегнатият от това решение на Путин. Затвориха му кранчето заради руските шпиони. Може пък българки да се класират сега...
цитирай
3. zdravgr - Руските туристи
07.05.2021 23:10
ли шпионират, че да не идват в България....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3214118
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031