Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2019 17:38 - ИЗЯВЛЕНИЕ НА ТИМЕРМАНС ОТНОСНО БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1670 Коментари: 5 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тимерманс: Европейските данъкоплатци няма да си дават парите на страни без върховенство на закона  3 дни ago image Докладите за България в сегашния им вид ще спрат, когато изискванията бъдат изпълнени

Европейската комисия възнамерява да разшири обхвата на наблюдението за спазването на законността в ЕС. Това съобщи зам.- председателят на ЕК Франс Тимерманс пред комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Той отбеляза, цитиран от БТА в четвъртък, че ЕК предлага наблюдението да обхване всички държави от ЕС с изготвянето на годишни доклади.

Предвижда се проверките да обхващат въпроса с еднаквото прилагане на закона към всички, разнообразието на медийната среда, свободата на организациите на гражданското общество, възможността на властите да противодействат на корупцията.
Наблюдението ще бъде еднакво за всички, но по-задълбочено там, където проблемите са повече, поясни Тимерманс.

По неговите думи се предвижда при изготвянето на заключенията да бъдат взимани предвид становищата на Съда на ЕС и оценките на ЕК за състоянието на европейската икономика.

Тимерманс посочи, че няма да бъде възможно евродепутатите да участват в изготвянето на оценките, каквото желание бе заявено, заради липсата на законово основание, а и защото заключенията на ЕК носят тежки правни и финансови последици за държавите, в които са установени недостатъци.

Тимерманс съобщи, че ЕК ще финансира обществени организации, работещи в полза на върховенството на закона. По неговите думи е необходимо хората в ЕС да имат общо разбиране по въпроса за законността, защото иначе се стига до конфликти.

Европейските данъкоплатци някой ден биха поискали парите им повече да не отиват към държави, където няма върховенство на закона. Ако различията останат, ще се появят нови граници, например с непризнаването на европейски заповеди за задържане заради съмнения в безпристрастността на съдилищата. Европейските граждани не биха търпели това, мнозинството от тях иска да живее в пространство на споделени ценности, допълни Тимерманс.

Той отбеляза, че независимостта на съдебната система подлежи на проверка от Съда на ЕС и не е въпрос от правомощията единствено на държавите от Общността. Политическите мнозинства не може да оправдават действията си срещу върховенството на закона с демокрацията, всички нацистки решения са били законни, макар и нечовешки, коментира Тимерманс.

Докладите за България ще спрат, когато изискванията бъдат изпълнени

В отговор на въпрос на българския евродепутат Петър Витанов зам.-председателят на ЕК изрази надеждата наблюдението над България в областта на правосъдието и вътрешните работи да постигне целите си. По неговите думи, когато изискванията бъдат изпълнени, докладите в досегашния им вид ще бъдат прекратени.

Според Тимерманс може да се очаква оценките за нашата страна да станат част от общото наблюдение за върховенството на правото във всички държави в ЕС. Няма държава, където не са нужни подобрения във върховенството на правото, заяви Тимерманс.

По неговите думи е необходимо хората в ЕС да бъдат по-запознати с въпроса за законността в Общността и в отделните европейски държави. Той отбеляза, че по официални данни 89 на сто от европейците определят върховенството на закона като важен или съществен въпрос.

В основата на ЕС е постоянното спазване на законността, става дума за доверието в единния пазар, за сигурността на инвеститорите, за правата и свободите на гражданите, обобщи зам.-председателят на ЕК.

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rustam - Абсоютно евтин фейк.
13.09.2019 18:18
Тази простотия се търкаля бая време и з нета и само пълно куку може да се върже на нея.
Кой е източникът? Къде и кога Тимерманс е казал това?
Никой, дори политик от среден клас, не би си позволил да изговори подобна глупост, дори да я мисли.

Босия, почини си малко.
цитирай
2. bosia - до горното 58 годишно ......свилен георгиев, който се крие зад "рустам"
13.09.2019 19:03
Щях да напиша "Дрисльо", но няма да го направя!
На 4-ти, 5-ти и 6-ти бях в Брюксел, за да ме изслушат в ЕП, ОЛАФ и ЕК. Ти ли ще ми кажеш какво е казал Тимерманс прид мен?
Не се мотай из краката ми, глупако! Има още 14 свидетели на тези думи!
цитирай
3. blagoalex - Организираната престъпност управлява тотално Българсака Прокуратура, полиция и цялата власт в съветскитят ционистки концентрационен лагер
14.09.2019 20:48
Този руско ционистки играч се прави че не знае за какво става въпрос. за да разберете кой е този вижте блога на : blagolaex.blog
А който иска да види ще види а който иска да разбере ще разбере за потвърждение вижте интервюто на Благой Алексиев от Април 9, 2014 г. с Георги Ифандиев Диагноза публикуван на края на всеки постинг на този блог. А този господин - слуга на ционистите естествено не иска да знае че Николай Колев - Босия беше в Брюксел в ЕК заедно с други българи и това е неоспорим факт. Войната отдавна е започнала драги братя българи и се води с пълна сила и средства докато ционистите кабалисти унищожат 6.5 милиарда човешки души. Съветският ционист и терорист Лео Решетников който официално заяви , че ще изтрие България от земната кора за ваше съжаление е вече факт. Милиони български граждани загинаха от скритата им ядрена война. Те отровиха водите, почвата , въздуха, храните и всички живи хора в България с особено опасно радиоактивно оръжие за масово унищожение воден разтвор на Уран 238 пренесен над територията на България през периода 2005-2011 г. с керамични ракети които се взривяват на височина 12.5 км. Благой Алексиев информира Генералния ЩАБ на БА и управляващите , както и НАТО и какво стана всички се уплашиха за мизерния си живот и всичко се покри но не за дълго. Днес цялата територия на РБ е отровена с Уран 238 и резултатите са налице. А сега да видим братя българи кой защитава нашият изстрадал народ и народа на САЩ четете отново много внимателно блога: blagoalex.blog и не вярвайте на управляващите малоумни престъпници които ще умрат като всички останали и парите и всичко което остане на територията на България след свършване на ядрения геноцид кабалистите ционисти няма да го използват защото разпада на Уран 238 е един милион години.
цитирай
4. krumbelosvet - Нормално
15.09.2019 19:39
Босият е ходил за ДОНОСНИЧИ за Родината си.
Той е далече от морала на Петко Каравелов, който, пребит в Черната джамия от партийни врагове, заявява на европейските журналисти "В България такива неща не стават".
И ето, изслушали са предателя и са осъдили... България - тя изгуби икономиката си за да влезе в ЕС, а сега ще изгуби и МИЗЕРНАТА си "утешителна печалба" - подаянията, които й се дават ИМЕННО с тая цел - ДА ПОРАЖДАТ К О Р У П Ц И Я.!!!
цитирай
5. bosia - До горния лайнар
15.09.2019 19:53

Пръдльо, не съм ходил да доноснича, а съвсем открито съм казал истината такава, каквато е. Осъдени са за последните години 3 млн!!! българи, глупако! Изчезвай ми от блога! Ще те трия като леке, каквото си!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734567
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031