Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2019 10:12 - НА ПОСЕЩЕНИЕ В БРЮКСЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 778 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БЪЛГАРИЯ Е В НАКАЗАТЕЛНА ПРОЦЕДУРА ЗАРАДИ ЧСИ

На 4-ти, 5-ти и 6-ти септември бяхме поканени от Комисията по петициите при ЕП, за да покажем и докажем злоупотреба на ЧСИ и банки при участие на съдебната и изпълнителната власти. Бяхме 13 български граждани-пострадали от ЧСИ и техните адвокати. Получихме подкрепа както с присъствие, така и с изказвания само от 3-ма български евродепутати-Слабаков, Кънев и Джамбазки. А българските евродепутати са 17!!! на брой. Ако са били заети??? можеха да ни съобщят това или да внесат писмено становище. Това го пиша, за да се знае кой от избраните си върши работата, за която е избран, и кой-не.
Аз бях поканен в качеството си на правозащтник и журналист, пишешщ по темата.
Изслушването протече изключително качествено и ефективно. Получихме силна подкрепа проблемът да се разгледа от комисията, което е отлично, защото имаше внесено предложение темата да се закрие. В същото време се оказа, че тече наказателна процедура срещу България поради тежките проблеми и отказ от правосъдие от страна на Съдебната власт относно ЧСИ.
Говорих последен и поради това просто обобщих изказванията на колегите.
Ето текста на изказването ми:

"Уважаема комисия,
В сегашния си вид Законът за ЧСИ, ГПК и съдебната практика у нас позволява и насърчава създаване на ОПГ в следния състав-банка, синдик, ЧСИ, районен съдия, оценител, прокурор и изпълнителна власт.
Това е повсеместен факт в цяла България!
Доказва се от огромния брой на заповедните производства.
Тези практики са дълбоко порочни, несправедливи и противоконституционни."

Освен това внесох писмено още един текст:

" Законодателството и съдебните практики в България се организират за назначения на послушници в съдийския апарат и депутати с цел селекция на българските граждани в негативен план. Несъгласните и протестиращите биват тормозени, заплашвани, съдени и в крайна сметка или биват смачкани, или прогонени от страната. Така българската политическа мафия предполага, че ще улесни и бетонира властта си.
Това е недопустимо и ЕП трябва да приеме като свое задължение спирането на този процес.
Не трябва да се осланяме на надеждата а на вярата в справедливостта и обмислени решителни действия на европейските институции, в това число и на ЕП." 

Освен това установих връзка с ОЛАФ и комисар Вера Йоурова чрез нейната сътрудничка Мартина дел Министро. 




Гласувай:
1



1. kolevdobri - Те си имат свои проблеми.
17.09.2019 19:54
Не им пука за нас. Въпреки това, трябва да се опитва. Все някога трябва да стане. Иначе си отиваме и като държава и като народ. Но като гледам и на народа ни не му пука. Не можем да се оправим сами и това е. Все разчитаме на външна сила. Слаби сме. Виж да гледаме турски сериали, да слушаме интриги и да търкаме билетчета от Националната лотария, харчейки оскъдните си пенсии, за това ставаме. За глупости всякакви...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737283
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031