Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2019 10:47 - ОТКРИТО ПИСМО ДО ОПГ ПРОКУРАТУРА, ОПГ ИЗП. ВЛАСТ, КПЛ ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА И ОПГ нАРОДНО СЪБРАНИЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.05.2019 10:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НАГЛОСТТА НА ВЛАСТИТЕ И ТЯХНАТА ТОТАЛНА БЕЗОТГОВОРНОСТ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ 
ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ

                                                     С   И   Г   Н   А   Л 
от Николай Ганчев Колев-Босия, Република България, г. София, ж. к. Борово, бл. 231, ап.                                                       39, тел. 0893 644 195


Митко Кисьов-национален треньор по планинско бягане често ми се обажда и ме кани да отида да наблюдавам тренировките и състезанията на неговите състезатели. Те тренират в Борисовата градина между руското посолство и Телевизионната кула, където има създадени трасета с различни дължини. Мястото е много подходящо за такива дейности.
НО!!!
В същото време по трасетата се разхождат домашни любимци и безстопанствени кучета от всякакви породи, включително и от едри и агресивни породи без каишки и намордници.
Това поставя в изключителна опасност както състезателите, така и хора от всякаква възраст, които тичат и се разхождат за здраве. Не мога да пропусна и факта, че бягащият човек събужда рефлекса на хищника у кучето.
Вече има доста ухапани в този район и това не може повече да продължава така.
Треньорът и състезателите са принудени да изработват сами знаци, че там има писти за тренировка и тичане за здраве, но част от кучкарите късат знаците и продължават да пускат свободно кучетата си на това място. Доскоро районът беше станал "частна" зона за работещите в руското посолство, които пускаха едрите си и агресивни кучета свободно, като по този начин бяха превърнали българска държавна и общинска собственост в руска територия за кучетага им.
Вчера, 13 май нещата не бяха по различни. Появиха се няколко кучета-5-6- като сред тях имаше доберман, източноевропейска овчарка и питбул. Покрай тях имаше и няколко дребни породи, но всички бяха без каишки, а едрите-без намордници. При такава ситуация верятността от ухапване и по-тежки травми става изключително висока и треньорът се обади на тел. 112.
Никакъв ефект!
Обади се втори път. Резултатъ беше още по-лош, защото един от собствениците стана изключително агресивен. Извади нож и замери треньора и мен с паве. Обадих се лично на тел. 112 и настойчиво поисках да бъде изпратена полиция. Обещаха да изпратят патрул.
Патрулът дойде след близо половин час и попитаха къде са кучетата. Обясних им внятно, че не съм в състояние да задържа 5-6 кучета и още толкова техни собственици, да не говорим, че ако можех и го бях направил щях да отговарям пред наказателен съд. Разполагам със видеозапис на описаната опасна случка и им показах павето, с което бяхме замерени.
Но полицаите от патрула нямат вина, че не могат да се ориентират в подобна ситуация. Вината е в техните началници, че не са ги подготвили за подобни опасни ситуации и не опресняват и повишават квалификацията им.
Обръщам се към горепосочените български институции незабавно да създадат организация за безопаснот на състезателите и останалите граждани, както и да определят места и време за разходка на домашните любимци. Нека помислят как да организират наблюдение, за да санкционират собствениците на кучета, особено от едри и агресивни породи, за да се избегнат опасни инциденти. При това там водят любимците си и пияни, надрусани и психично нестабилни собственици.
Изпълнете закона!
Редът и сигурността на българските граждани трябва да бъде гарантиран!
Иначе няма да имаме нужда от вас!

14.05.2019 г.
София                                                                   Николай Колев-Босия

Очаквам в предвидените срокове да ми изпратите входящи номера на сигналите ми.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736198
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031