Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2019 18:51 - ЗАЩО ОБЩИТЕ ПРАВИЛА ЗА ЕДНИ СА ВРЕДНИ, А ЗА ДРУГИ-ПОЛЕЗНИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 892 Коментари: 4 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ОТНОСНО ИДИОТСКИТЕ ДРЪНКАНИЯ ЗА ВРЕДАТА ОТ ПАКЕТА ЗА МОБИЛНОСТ

Политика без здрав разум не се прави. Както и деца със здрав разум-също
Необмислените действия са фатални. Обмисленото бездействие и безполезно.
Точно между тези две крайни позиции се лутат безидейните и безпринципни български "политици".
От месеци се опитват да убедят мислещите, че общите правила за европейските превозвачи обслужват някои страни, а други като България ще загубят и фалират.
Тове е голяма свинщина. Не бих се учудил ако следващият протест на Борисов и сие е срещу Закона за гравитацията на Нютон.
Откъде-накъде французи и германци ще падат свободно със същата скорост като българите?
Резонен въпрос, според логиката на Борисов и останалите "политици".
България е най-бедната страна и не може да пада свободно със същата скорост като западноевропейците. Ние трябва да падаме много по-бавно, за да не потрошим кокалите!
Това е логиката на защитниците на тезата за отделянето на България от действието на Пакета за мобилност.
Мънкането и мрънкането, на нашите превозвачи, че нямат товари за вътрешни превози е повече от смешен. Защо искат повишаването на българското производство да стане чрез отказ от общ Пакет за мобилност?
Повишаването на товарите зависи от организацията на производство, добри проекти и нормално кредитиране. Доколкото ми е известно в Пакета за мобилност такива въпроси не се разглеждат, понеже това не е работа на този Пакет. Това е изцяло задължение на управляващите-на законодателната и изпълнителната власт. Прехвърляне на вината, което сега правят управниците е елементарен инфантилен номер.
Другият проблем, както твърдят собствениците на малки превозвачески фирми, е че ще фалират, защото имат малко камиони.
И това е добра шега!
Ами като искате да се мощни-кооперирайте се! Тогава ще имате много камиони и обслужването ви ще поевтинее. 
Колко му е да поискате да се примат няколко нови закона? Поискайте нов закон за браншовите камари, чрез който да изземете от държавния чиновник разрешителните и организацията на превозите. Поискайте нов закон за кредитните кооперации и по този начин ще се изплъзнете от клещите на алчните банки. А какво ви пречи да поискате приемането на системата РО-ЛА? Това ще увеличи скоростта на превозите, ще намали рязко замърсяването на атмосферата и природата. Ще намали бързото разрушаване на пътищата. Ще намали риска от катастрофи. И най-важното! Ще облекчи живота и ще запази здравето на водачите.
Да сте чули Борисов, Росен Желязков или който и да е да спомене, дори мимоходом, за РО-ЛА?
Няма и да чуете!
От една страна те едва ли знаят какво означава това. От друга-това не устройва големите превозвачи, защото ще ги лиши от свръхпечалбите. Защото сега шофьорите карат свръхсили почти двойно по-дълго време, отколкото зоконите позволяват.
Едно е да спиш в спалния вагон на композицията, а друго-в кабина с 4-5 куб. Метра въздух и да можеш да си починеш и да тръгнеш на следващия ден отпочинал и бодър.
Попитайте един кардиолог и един психолог до какво води свръхнатоварването на организмите и психикта на шофьорите сегашната практика и ще разберете, че животът на шофьорите е под непрекъснат риск. По този начин се рискува и с останалите участници в превозите. Ще си обясните и инфарктите и инсулти на водачите.
А иначе при толкова хиляди фирми за превоз какво по-естествено е да има фалити и успехи. По-добре организираните фирми, по-концентрираните превози естествено ще фалират слабите превозвачи. Нали това е Пазарът!
И защо вярвате на приказките на една крадлива и лъжлива тайфа?
На какво основание?
Докога?



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. attila - Плана Макрон е КУР в Гъза на Задунайските Робовладелци и Техните Семейства !
06.04.2019 19:34

Плана Макрон е КУР в Гъза на Задунайските Робовладелци и Техните Семейства Начело с Комунистите Петърнейчеви Убили Сестри Белнейски от Пазарджик !

КОМУНИСТА Георги Петърнейчев е Председател на Управителния Съвет на Асоциацията на Българските Предприятия за Международни Превози и Пътищата (АЕБТРИ) !

ЗАДУНАЙСКИ РОБ ДО ГРОБ !

В Задунайския КЕНЕФ Работодатели и Работници НЯМА !

В Задунайската Болшевишка КОЧИНА има Робовладелци и Роби !

Кажи му че РОБУВА (Работи) на Задунайско ПОДАЯНИЕ (Заплата) и Повече не го Обиждай, а Продължи с ГАВРАТА към Семейството му.

АКО СИ БЪЛГАРИН:

НЕ РАБОТИ !

НЕ ГЛАСУВАЙ !

НЕ ПЛАЩАЙ ДАНЪЦИ !

ВЛАСТТА Е НЕЗАКОННА ОТ 75 ГОДИНИ !

ДЪРЖАВАТА НЕ Е БЪЛГАРСКА ОТ 650 ГОДИНИ !

ДА СЕ ЛИКВИДИРА !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a
цитирай
2. vladtepes - За Макрон
08.04.2019 11:09
Планът противоречи на социалдемократическия модел на големия български икономист проф. Ал. Томов - трябва да се плаща колкото може по-малко на шофьорите, а да работят до пълно изтощение. В идеалния случай изобщо да не се плаща, само да са дават обещания както прави самия проф. Ал. Томов.
цитирай
3. bosia - прилича ми
08.04.2019 14:09
Той ми прилича на болен от синузит, който е ходил току-що на лечение при бай Ставри.
Защо да не го пратим отново при него?
цитирай
4. vladtepes - За проф. Ал. Томов
08.04.2019 16:43
Преди време бяха подготвили посрещане на проф. Ал. Томов в китното общежитие Кремиковци Хилтън с хубава ограда и прекрасна гледка към остатъците от комбината, планината на север, околните промишлени сгради и близката кариера през високите огради от бодлива тел, но не се получи. Централния няма такива хубави гледки заради стените, Кремиковци Хилтън има само огради от бодлива тел, през които може да се наблюдава околността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740603
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031