Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2019 01:07 - ПИСМО ДО МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1298 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДО МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

                                               З   А   П   И   Т   В   А   Н   Е
от Николай Ганчев Колев, София, ж. к. Борово, бл. 231, ап. 39, тел. 0888 408 623

Господин министър,
Госпожо председател на комисията по здравеопазване,

Обръщам се към вас поради нещо важно както за мен, така за други български граждани, страдащи от тежка форма на псориазис.
Смята с, че псориазисът е автоимунно заболяване. Аз го имам вече над 30 години. Всички опити за лечение се оказаха неуспешни, включително и с т. нар. "кортикостероиди", които дадоха толкова тежки странични ефекти, че аз никога повече нама да се подложа на подобно лечение.
В същото време, следейки световните тенденции в лечението на това заболяване, чета, че съществува лечение на псориазиса чрез извлек от коноп /канабис/, който се оказва успешен и прекратява категорично страданията на болните.
Възниква естествения въпрос:
Защо Министерството на здравеопазването мълчи по този проблем и не предлага такова клинично лечение?
Защо страданието на хиляди болни от псориазис не заставя Министерството на здравеопазването и съответната парламентарна комисия да вземат незабавно отношение по този въпрос?
Защо не се открие клиника за лечение на това заболяване по съответния ред, след като за множество заболявания се разрешава употребата на опиати за лечение? При това не само за клинично, но и за домашно лечение, или за намаляване на страданието от конкретни заболявания.
Наскоро четох, че родителите на деца с епилепсия са поискали да се разреши такова лечение, тъй като в някои държави лечението на такива болни е успешно.
Питам ви дали изобщо мислите за тези болни деца, както и за страдащите от псориазис. Така или иначе в аптеките се продават някои видове лекарства от опиати при специален режим.
Защо нищо не се прави за лечението на българските граждани, които страдат от болести, които успешно биха били лекувани от подобни заболявания. При положение, че се продават такива лекарствни препарати у нас-защо не се предлага лечение на болести, чрез лекарствени препарати, производни на конопа /канабиса/?
Така или иначе има държави, където това е разрешно и е категорично в полза на страдащите от заболявания, които могат да се излекуват от тези тежки страдания като епилепсия, алцхаймер, псориазис и др.
Ако МЗ и Законодателят не вземат бързи мерки, за сетен път ще покажат, че здравето на българските граждани не ги интересува. Отказът от лечение и администрирането на проблемите е показателен за чиновническото отношение към страданието на българските граждани. В същото време ако някой български гражданин реши да се лекува при подобни заболявания, той попада под тужкете удари на Закона за борба с наркоманията и наркоразпространението, въпреки че той се нуждае категорично от подобно лечение.
Настоявам за незабавен отговор, в който да ми оговорите защо МЗ и Законодателят позволяват употребата на лекарства с опиати за предотвратяването на страдания при някои заболявания, но не и за лечение на болни от редица болести, които могат да бъдат частично или напълно излекувани чрез екстракт от коноп /канабис/. 
Необходимо ли е тези хора да търсят начин да отидат до Холандия, за да се излекуват от тези болести, но за сметка на много пари, а държавният чиновник, включително депутати и министър на здравеопазването да си бъркат в носа и да чакат МВР и службите да отчитат "победонсна боррба с наркоманията и наркоразпространението".
Ако това стане по съответната здравна пътека в специализирана клиника, вероятността за нарушаване на закона за контрабанда и разпространение на наркотици ще бъде силно редуцирана и няма да представлява проблем за закона.
Очаквам отговор!

8 март 2019 г.
Софя                                                                               Николай Колев-Босия



Гласувай:
4



1. morskipesni - Въпреки просташкото Ви понякога държание, ще се опитам да помогна:
08.03.2019 09:26
Препаратите с канабис единствено облекчават сърбежа. Те не лекуват заболяването (причините). Най-добре е да се ползва за целта конопено масло опт семената. Такова може да си добие всеки, див коноп расте навсякъде. Ефектът е подобен на този от ментово, маслинено, бадемово масло. Препаратите с конопено масло са в процес на проучване, допускам единствено че става дума за завоюване на пазарен дял без съществени предимства пред другите (познати) методи. Не е панацея!
цитирай
2. kolevdobri - Аз съм за!
12.03.2019 16:54
Здрасти! Както знаеш, опитвам се в свободното си време да се занимавам с неалопатична медицина. Къде успявам, къде не, но важното е, че опитвам... Имам роднина, на който по никакъв начин докторите не успяват да намалят болки, които са следствие на редуване на "топло" и "студено" на пръстите на краката. Докторите слагат обезболяващи, но те са агресивни химикали, както сам се досещаш. Писал съм много такива писма и статии на тема "канабис за лечебна цел", защото като видиш как страда човек и алопатите с нищо не помагат, ти минават какви ли не мисли.
Изпращам ти линк към блога на мой приятел, който е много добър от гледна точка на разбирането на енерго-информационното поле и други "сложнотии", както и имат практика със съпругата си в тази област. Ако ти е интересно, можеш да прочетеш за какво става дума. Чувал съм, че псориазисът се влияе съществено от хомеопатично лечение, но изисква търпение. Това е психосоматика и ти го знаеш. Видимото проявление са обривите. Може да е и кармичен проблем. Ако вярваш в реинкарнацията, опитай и това. Но дотогава, за канабиса - ПОДКРЕПЯМ.
http://mastino.blog/novini/2019/02/26/432-hz-otkradnata-ni-chestota-ot-prirodata-chast-vtora.1647236
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739741
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031