Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2018 05:17 - СПРАВКА НА ДС ПО ИСКАНЕ НА ЦК НА БКП
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1573 Коментари: 2 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

(Справка на Държавна сигурност, изготвена по искане на ЦК на БКП. Разпространяваше се на принципа "самиздат" сред депутатите от ВНС. В текста не съм внасял никакви корекции - пропуснати са само адресите и телефоните.)

СПРАВКА

за Николай Ганчев Колев

Николай Ганчев Колев /Босия/ е роден на 04.05.1951 година в град Стара Загора, българин, български гражданин, със средно образование, разведен с едно дете, осъждан по чл. 325 от НК, въдворяван в град Бобов дол по чл. 40 А от ЗНМ за неупражняване на обществено полезен труд.

Колев е завършил средно образование в РЕГ "М.Горки" в град Стара Загора през 1969 г. След отбиването на военната си служба е приет за редовен студент в СУ "Кл.Охридски", специалност "Руска филология", учи до III курс и напуска университета. Работи последователно в СХК, Комбинат "Мебел" и Куклен театър в гр. Стара Загора. От 1982 г. до сега не е регистриран да упражнява обществено полезен труд.

По месторабота, Колев не се е ползувал с нужния авторитет. Основна причина за това е неговото поведение, което е било в дисонанс с общоприетите социални норми на живот. Отчитайки своите качества след 1982 г. той се отдава на "литературна дейност" - пише стихове, прави преводи от руски език, но публикации няма, поради ниската литературна стойност на материалите.

Интелектуалното ниво на Колев е много добро. Следи всичко ново в съвременната литература, но поради слабоволието си регулярната прекомерна употреба на алкохол не развива своите качества. Впечатление прави нехилистичното отношение на Николай Колев към всичко създадено у нас в годините след социалистическата революция. В тази връзка той желае да бъде водеща фигура в борбата "за свобода" на личността и да воюва за правата на хората, тръгнали след него. Главната роля, която той сам си отрежда се дължи на изключително високото мнение, което той има за себе си, желанието му да бъде обединителен център на своето обкръжение, мания за величие и световна популярност.

Тези качества и начина на мислене оформят Колев като един от най-активните членове на Независимия профсъюз "Подкрепа" със силно изразена антисоциалистическа концепция. Независимо от провежданите с него множество разговори и в последствие прилагани мерки от НК той твърдо стои на своите позиции и с още по-голяма ярост разгръща активна дейност. Явява се като популяризатор и агитатор на Независимия профсъюз "Подкрепа" сред различни слоеве на населението из цялата страна. Поддържаше непрекъсната връзка с радио "Свободна Европа", където безцеремонно предаваше клеветническа информация. В периода на Екофорума беше сред първите посрещачи на Румяна Узунова. В своята дейност си е поставил за цел създаване на трайни връзки, съгласуване и координиране на действията между "Клуба за преустройство и гласност"  и НПС "Подкрепа".

Особено нагло и цинично се отнася към МВР и конкретно към служителите на ДС. През целия период на Екофорума се движи сред активистите на "Екогласност" и "Клуба за преустройство и гласност", дава множество интервюта на западни журналисти с остро антисоциалистическо съдържание, клеветейки по най-безцеремонен начин действителността. Като кулминация са изказванията му на дадената пресконференция за западни журналисти в сем. Пройчеви на ул. "Л.Кошут".

Взима активно участие в провежданите агитационни и други масови прояви на неформалните сдружения.

Активно се включва и в проведеното на 03.11.1989 г. шествие за връчване на петиция до Народното събрание.

София, 04.11.1989 г.





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ogniangarkov - Koлев, Колев, продължаваш да не...
27.04.2018 00:26
Koлев, Колев, продължаваш да неглижираш правохранителни органи, наричайки дУмократичната ни полЮция милиция.
цитирай
2. bosia - Оги
27.04.2018 02:38
АЗ? Да неглижирам правоохранителните органи? Полюцията? Организираната престъпна група? Престъпникът Младен Маринов, когото съм осъдил многократно? Нелепият министър Валентин Радев? Мутрата-престъпник Бойко Борисов? Криминално проявеният Грухчо /Сотир/ Кратунков /Цацаров/ ?
Аз да ги неглижиром?
Напротив!
Толкова ги ГЛИЖИРАМ, че чакам в най-близко време да им отида на свиждане в ЦСЗ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11739070
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031