Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2018 10:26 - ЗА РОБСТВОТО И ДЕМОКРАЦИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2673 Коментари: 9 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДНЕС МИТЬО ГЕСТАПОТО БЕШЕ ПОКАНЕН  В ЕДНА ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ГАСИ ПОЖАРА С КИРИЛ

Общо взето криминално проявеното лице Митьо Гестапото е последният задник, на когото ще повярвам и ще приема думите му безкритично.
Понеже появата му е дирижирана е редно да се направи един кратък анализ на думите му.
Монтерейци са свързани с Кремъл, но и с други външни сили. Те смятат, че трябва да балансират между външните сили, за да оцелеят и да продължават да назначават управляващи и чрез тях да се домогват до пари и власт. Впрочем, думата "балансиране" в случая е доста условна и означава-шикалкавене.
От думите му, че криминално проявеното лице ББ е объркало конците може да се правят сериозни предположения.
Какво означава това на обикновен български?
Това означава, че скоро ще имаме друг премиер. Просто се работи и изчаква удобен момент да се направят нови избори, в които Митьо Гестапото и останалите задници от бандата му да направят нова "коалиция" под тяхно крилце.
Но нека минем на основната тема за робството и демокрацията.
Робът и господарят имат еднакъв начин на мислене. И двете групи приемат тази система за естествена и неотменима. И двете групи, обаче, искат да бъдат господари, които имат роби. Това тежко противоречие в никакъв случай не може да породи идеята за демокрация. Просто демокрацията няма място там. Затова и скокът към демокрация е невъзможен. Затова в руско-монголската територия демокрация никога не е имало и не може да има. Затова и у нас този идиотски сценарий, наречен преход от диктатура към демокрация продължава толкова дълго и май се превръща в агония. Докато марксизмът е в тиквите на нашите роби, добрали се до властта-промяна не може да има. Марксизмът е едно малко по-модерно, в техническо отношение, но определено робовладелчество. Това може ясно да се види в рамките на руската/съветска/ империя. Робството/крепостничеството/ е премахнато формално през 1861 г.  Но манталитетът на системата роб-господар не може да бъде премахната с вълшебна пръчица, защото единствената промяна, която робът смята за желана и справедлива е да стане господар и  да има роби. Робството не създава култура. То създава субкултура, която е рефлективна и абстрактна. Нещо много близко до религия. Там няма анализ, няма създаване на стратегия за истинска промяна, няма създаване на конкретни програми и подготовка на съответните инсттуции и кадри за изпълнение на тази стратегия. Робът, както и господарят имат силово мислене и не могат да достигнат до демократичните принципи, за да ги реализират. Това е и основният проблем у нас сега.
Помните ли какви романи, стихотворения, публицистика и музика се създаваше у нас? А помните ли невероятната цензура, когато за няколко вица те пращат на заколение на о. Белене? Фактически, това е марксисткият модел на Маркс, Ленин, Сталин и компания. В тази субкултура се говореше за сила, за оръжие, за военна агресия, за смърт на капитализма и всичко, свързано с него. Тук става дума до създаване на силов и агресивен рефлекс, който да подмени истинското, нормално мислене в рамките на социален пълнокръвен живот. Затова първото нещо, което унищожиха болшевиките-марксисти бе интелигенцията и църквата. Ако има силна интелигенция и силна църква марксизмът и комунизмат нямаше да се реализират. Често ми опонират, че става дума за изкривявания на марксизма като наука, но това е само клише, което самите книги на Маркс и неговите последователи опровергават. Да не говорим, че марксизмът не е наука. Той е стратегия за възстановяване на робството, в което уж робите да станат господари. Но самата реализация и възникването на първата комунистическа дружинка под името "Съюз на справедливите" показателно. То възниква конспиративно. Също като мафията. Човек лесно може да направи здравата връзка между двете, защото и възникването, и целите, както и средствата за изпълнение са еднакви. През 1848 г. Маркс написва т. нар. "Комунистически манифест". Но в него няма и грам наука. Той е един изключително агресивен призив за насилствена смяна на върхушката на капиталистическата система и превръщането и в робовладелчество, където уж ще управляват работниците, но всъщност става дума за една върхушка от хитреци, които искат да се превърнат в пълновластни господари, недосегаеми за закон и обществено мнение. Думите на Сталин: "Има човек-има проблем. Няма човек-няма проблем" всъщност означава не просто човек, който слуша и изпълнява, а за човек, който мисли.
Ако погледнем и САЩ ще видим доста сходни неща с тези в руско-монголската територия, наречена Русия /СССР/. И досега в южните щати отношението към негрите като манталитет не е по-различно онпреди 1865 г., когато влиза в сила законът за премахване на робството.
Ако прочетете горенаписаното и се съгласите дори само отчасти с него, ще ви стан ясно каква е сутуацията у нас сега.
Тези дни има глям писък, че жените получавали по-малко пари от мъжете за една и съща работа.
В тази теза има няколко идиотщини. Днес по една телевизия се появи едно бабе, което много често се появява по медиите. То започна да ме замеря с цифри, без да обясни какво означава това.
Основната идиотщина е, че тезата е абсолютно погрешна в същността си. Тя заменя термина "щатна длъжност" с думите "една и съща работа". По какъв начин е успяла да проследи кой какъв принос има в една институция или фирма? Може би стои с молив и лист и описва кой какво е свършил и какъв е резултатът от това?
Глупости!
Единствено правилен начин на заплащането може да бъде личния принос на всеки един работещ. Много съм любопитен да ми обясни това бабе дали депутатите, които имат еднакви заплати мъже-жени какъв принос имат за страната и обществото и колко пари трябва да получат за това. Моето мнение е, че те не трябва да получават и стотинка. Напротив! трябва да плащат за това, че съсипват обществото и институциите за лична или групова облага. Например, нека ми обясни бабето какъв е приносът на депутата Пеевски, който не ходи в Парламента, не обикаля изборния си район, но използва положението си на депутат да трупа стотици милиони.
Знам, че бабето и останалите тикви няма да може внятно да ми обясни това, защото псевдонауката, наречена политикономия, която единствено са учили няма нищо общо с икономиката, а с политиката.
Която у нас означава шикалкавене!
Освен, ако ми докаже, че шикалкавенето е наука!



Гласувай:
9



1. анонимен - Симеонов е боклук, но това, че каза ...
09.03.2018 10:30
Симеонов е боклук, но това, че каза истината за руския кагебеец, е велико.
Цялата путиноидна сган реве на умряло.
Ако Симеонов стане премиер, е най добрият вариант.
цитирай
2. bosia - за боклуците
09.03.2018 10:56
Ако агресивният боклук става за премиер, то той може да бъде само от още по-големи боклуци.
Ако това е "най-добрият вариант" не мога да си представя кой е най-лошият. Що се отнася до т. нар. "руски патриарх" не може отношението към него да бъде критерии за избиране на премиер. Ако беше така, то половин българия щеше да го напсува на майка! Което всъщност не е толкова лошо.
цитирай
3. анонимен - Как бе, най лошият вариант е Курн...
09.03.2018 11:00
Как бе, най лошият вариант е Курнелия.
В сравнение с Боко Тиквата Далавери е по добър, а истината е че всички са гадове.
цитирай
4. bosia - до черноморе
09.03.2018 12:11
Кога си прав? Когато казваш "...най-добрият вариант..." или "...по-добър вариант...?
цитирай
5. nedovolen - За дупедатите и робството си прав. ...
09.03.2018 14:34
За дупедатите и робството си прав. Демокрация произхожда от демон и крада.Без значение на изток или запад.
А довечера пий и една от мен . Ще я осребря, ако се видим някой Божи ден :)))
цитирай
6. bosia - недоволно
09.03.2018 19:58
Ще ми дойде над нормалното, но не ми пречи. Що се отнася да дмокрацията и на изток и на запад от Европа, там нещата винаги ще са съмнителни, да не кажа невъзможни.
Наздраве!
цитирай
7. get - - Господин Колев - в един и същи момент, и в Европа, и в Америка(САЩ) - е наложен КОМУНИЗМА?
11.03.2018 19:54
bosia написа:
Ще ми дойде над нормалното, но не ми пречи. Що се отнася да дмокрацията и на изток и на запад от Европа, там нещата винаги ще са съмнителни, да не кажа невъзможни.
Наздраве!


- В САЩ това става - кога президента Розенфелд(известен повече, като Рузвелт) обяви своя New Deal (Нов курс) ... в Европа стана след като Монтегю Норман(говерньора на Банк ъф Ингланд) отпусна кредит(невъобразимо голям) на ФЮРЕРА ... Шикългрубер-Хидлер - като преди това бяха смачкали германския народ от плащане на военни репарации!
Малко по-рано Сталин обяви и той свой Нов курс (тоест създаване на Военно-промишления комплекс за предстоящата война) в Съветска Русия. Същият бе изграден с баснословно големи кредити ОТПУСНАТИ МУ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ФИНАНСОВ ИНТЕРНАЦИОНАЛ - последва ГЛАДОМОРА в резултат!

- Не случайно още на времето е била популярна сентенцията:
Войната е ЖЪТВАТА за банкера!
- Не случайно еврейката Гутле Шнабл и майка на ... банкерите с фамилия: "червено-щитове" ... си позолява "скромно" да прогласи:
Ако синовете ми пожелаят - няма да има войни!

- Не случайно двама автори твърдят, че в дарената лична колекция на Британския музей, от Лайънъл Ротшийлд, се пазят две полици с подписа на Маркс - за получени от Фамилията пари за издръжката му - докато е писал "научния-комунизъм"!

- Не случайно М. Бакунин пишещ за "научните-социалисти" казва:
"Маркс и марксизма стоят с единия крак в "банката"! - някой ще каже, този страда от психоза и развива теории на конспирацията - но срещу това МОГА ДА ПРЕДСТАВЯ ФАКТИ ... а казано е ... "срещу фактите и боговете мълчат" - sic!

- Не случайно ги е казал тези слова М. Сервантес?

„СВОБОДАТА Санчо, Е ЕДНО ОТ НАЙ-ЦЕННИТЕ БЛАГА, с които небесата даряват хората.
С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето.
ЗА СВОБОДАТА, КАКТО И ЗА ЧЕСТТА, МОЖЕ И ТРЯБВА ДА СЕ ЖЕРТВА ЖИВОТЪТ и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека.
- Казвам ти го Санчо, ти видя пиршеството и изобилието, на които се радвахме в замъка, който преди малко напуснахме. Е добре, сред онези вкусни гозби и ледени напитки на мене ми се струваше, че се измъчвам от глад, защото не им се наслаждавах свободно, како бих им се наслаждавал, ако те бяха мои.
Задълженията да се отплатиш за направените ти (от другиго – д.м.) благодеяния и милости СА ВЕРИГИ – КОИТО ПРЕЧАТ НА ДУХА ДА БЪДЕ СВОБОДЕН!

Свободата Санчо, е сладко нещо.
От СЛАДКОДУМЦИТЕ ВЛАСТИМЕЮЩИ, НЕ Я ЧАКАЙ – С ОБЕЩАНИЯТА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ. Сладките неща те за себе си ги пазят. Я гледай за година власт какви търбуси правят. А теб най-много с някое позагнило морковче да те позалъжат.
- Свободата Санчо, САМ ТРЯБВА ДА СИ Я ИЗВОЮВАШ …!”

„Ако ИЗБЕРЕШ ПЪТЯ НА ДОБРОДЕТЕЛТА И СЕ СТРЕМИШ ДА ВЪРШИШ САМО ДОБРОДЕТЕЛНИ НЕЩА, НЯМА ЗАЩО ДА ЗАВИЖДАШ на тези, чиито прадеди са били князе и сеньори – защото кръвта се наследява, а ДОБРОДЕТЕЛТА СЕ ПРИДОБИВА И СТРУВА САМА ПО СЕБЕ СИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КРЪВТА.”
цитирай
8. bosia - до Гет
12.03.2018 11:38
За Маркс отдавна е известно, че получава пари т определени банкери. Затова и в "Капиталът" няма и дума за банкерския капитал.
цитирай
9. kolevdobri - Всичко става със съгласието на робите.
14.03.2018 19:36
Съгласието на робите. Как само звучи?

От мен "плюс".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734300
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031