Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2017 13:05 - ЕДНА МАЛКА ЛЕКЦИЯ ПО "НОВОБЪЛГАРСКИ" ЕЗИК
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2051 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МЕДИИТЕ ГОВОРЯТ НА ЕЗИК, РАЗЛИЧЕН ПО СМИСЪЛ, ОТ БЪЛГАРСКИЯ

Ще започна с малко история.
На 9-ти септември 1944 г. България беше обърната с хастара навън. Абсурдният съветски комунизъм унищожи всичко стойностно и го замени с пълни абсурди. Като се започне от собствеността и се стигне до затварянето на границите. Планово се унищожи българското село и превърнаха свободните селяни в зависими индустриални работници. За да станем 10 милиона в страната бяха вкарани цигани от Югославия, Румъния и къде ли не. Но най-страшното е, че беше съсипана ценностната система на българина и заменена с натрапена със страх и репресии "вяра" в "Светлото комунистическо бъдеще". Това стана чрез унищожаване на свободата на медиите и лабораторно създаване на квазикултура.
Нека погледнем какво пишат и говорят огромна част от медиите:
Те пишат и говорят "Народно събрание", "Българско правителство", "Съдебна система", "Четвърта власт".
Всъщност, рейтингът на тези институции показва, че нещата са точно обратното. Затова е редно да се казва "Антинародно събрание", "Антибългарско правителство", "Осъдителна система", "Политическа тояга". Това са реалните имена на тези институции.
Особен интерес предизвиква последната от споменатите институции.
По телевизиите и вестниците се показват редовно едни и същи дебилни физиономии, представени като експерти, социолози, политолози, откровени курви и идиоти и какви ли ни. Днес, например, лицето Нора Стоичкова, която се представя за българска журналистка, защитаваше яростно режима на Путин, като по този начин директно застреля нашите възрожденски колоси Георги Раковски, Захари Стоянов, Васил Левски, Христо Ботийов и цялата тази плеяда от умни и действени хора, които са знаели какво представлява руската империя и че оттам дефинитивно не може да се очаква нещо добро за България. Тук ще спомена книгата на един имперски дипломат и публицист, който откровено пише, че стратегията на руската империя е "...България трябва да престане да съществува. Една широка ивица от Черно море до Пловдив трябва да стане руска територия, а останалата част да се РАЗДАДЕ!!! на Сърбия и Гърция". Книгата се казва "История российской дипломатии" и е написана от Сергей Спиридонович Татишчев. Издадена е през 1890 г. в Санкт Петербург. Държа да ви кажа, че и досега Съветската империя и наследницата им Русия не е променила отношението си към България нито официално, нито неофициално. Странно ми е защо нито един преподавател по история в нашите смешни университети не споменава тази фундаментална книга. Те говорят точно обратното-"Освободителна война" и "Унищожаване на монархо-фашизма". 
Особен интерес предизвиква и един друг факт. Вярата на българина беше подменена с надежда. Българинът не вярва. Той се надява.
Какво означава това?
Това означава, че вярващият човек, който е действен и решителен беше подменен с един уплашен, пречупен и смачкан и само се надява да стане чудо и нещо да се слчи от само себе си. Достатъчно е да видите по телевизиите днес, на Кръстовден, какво огромно множество очаква църквата да излекува тях и близките им от такива болести като рак, аутизъм, детска церебрална парализа и прочие. Оказва се, че ние, българите, живеем в един вечен Кръстовден.
Повече от ясно е, че такива хора не искат промяна, а само я чакат. Такива хора заслужават тази държава.
Ще завърша с още един абсурд. Днес лицето Корнелия Нинова, която катастрофира миналата седмица, съобщи сериозно, че е получила "Сътресение на мозъка".
Това е пълен абсурд както за нея, така и за нейните колеги в политиката.       



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kolevdobri - "...такива хора не искат промяна, а само я чакат."
14.09.2017 13:46
Право в десетката.
цитирай
2. apostapostoloff - Курнелия Сланинова няма
14.09.2017 15:45
сътресение на мозъка, защото тя няма мозък.
цитирай
3. get - - Това е ИСТИНСКИ ФАКТ - който аз съм го установявал, както документално, така и чрез ... ?
15.09.2017 20:09
... свидетелски доказателства - Само бъркате в следното?
bosia написа:

За да станем 10 милиона в страната бяха вкарани цигани от Югославия, Румъния и къде ли не.


- Циганите бяха внесени не за "да станем десет" - точното е "девет милиона".
Второто:
- Това става в периода от три, до ПРЕДИ ЧЕСТВАНЕТО на "1 300 години България"?

- За истината на твърдяното - се подписвам с двете си ръце ... или както казва на турският чиновник-бей майстор Кольо Фичев - глава си давам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735752
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031