Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2017 06:00 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1921 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА Е ИЗКЛЧИТЕЛНО ВРЕДЕН ФАКТОР ЗА БЪЛГАРСКОТО ПРАВОСЪДИЕ

От медиите разбрах, че част от съдиите в България са поискали оставката на Цецка Цачева като министър на правосъдието. Поздравявам позицията на тези съдии и се обръщам към ръководството на съюза на съдиите в България да се вслуша в този протест и да вземе отношение по него.
За доказателство ще направя един анализ на схващанията и действията на Цецка Цачева като председател на Народното събрание и юрист, с извинение.
По повод на моя протест срещу бездействието на българската прокуратура в лицето на Главния прокурор и отказа на депутатите от Народното събрание и изпълнителната власт да прекратят продажбата на документи за правоуправление на водачи на МПС без необходимата подготовка и изпити, които на всичко отгоре са напълно неграмотни и чужденци, които не владеят писмено език, Ццка Цачева каза на 13 септември 2015 г. по БТВ следното:

„За разлика от представителя на българското правосъдие, за мен това не е акт на протест, а е криминално проявено деяние и с удовлетворение споделям, че има досъдебно производство с възможност да приключи в съдебна фаза като наказателно производство срещу главния инициатор на този символичен „протест” и някои негови последователи”, заяви Цачева.

Не е необходимо човек да бъде юрист, за да анализира думите на Цачева и да разбре какво иска да каже тя.
Тя се поставя над независимата съдебна власт и като партиен секретар от началото на петдесетте години на миналия век отказва да приеме, че съдийските решения не се основават на партийна целесъобразност, а на справедливост и върховенство на закона. С думите си Цачева ясно отказва правото на съдиите да бъдат независими и отговорни пред закона и съвестта си за решенията, които са взели. Цачева поставя личното си мнение и щенията си над правата на човека и закона и като дълбоко некомпетентен и неморален човек си позволява да отрича правото на съдиите да взимат решения противни на нейните щения. 
Тук ще ви дам някои подробности за цялостното развитие на протеста ми чрез мятане на гнили домати по депутатите от 439то НС.
След като в разстояние на година и половина сезирах всички институции за продажбата на шофьорски книжки на неграмотни и неподготвени български и чужди граждани и не получих нито един отговор, реших да променя формата си на протест, за да разберат българските граждани и институциите на ЕС, че у нас се избиват съзнателно невинни граждани от неподготвени и невъзможно да бъдат подготвени водачи на МПС. Поисках среща с депутатите, за да им обясня тази корупционна схема и да им покажа доказателства за това. Цачева категорично отказа да бъда допуснат в НС, въпреки че имаше официална заявка за това от депутата Велизар Енчев. Така стигнах до идеята за протест от друг тип. Избрах гнилите домати за средство за протест поради факта, че са червени и меки и не могат да причинят болка или повреда на целостта и здравето на мишените. Прочее, това направих още през 2012 г. на 21 ноември, при което бях арестуван и съден по чл. 325 от НК по бързата процедура. Съдията категорично отказа да даде ход на делото поради липса на състав на престъплание и призна протеста ми за легитимен. От прокуратурата дори не обжалваха решението. Това решение носих и при протестите ми през 2015 г., но въпреки това, по указание на Цачева бях арестуван общо 14 пъти и осем пъти ми бе изфабрикувано обвинение по чл. 325 от НК и по УБДХ. Спечелих всички дела и имам окончателни, влезли в сила решения. Отпаднаха в администратвния съд и заповедите за задържане както и глобите от СДВР и Инспектората при софийска община. Така се стигна до осъдителни присъди към СДВР и Инспектората при Софийска община от моя страна за претърпни материални и нематериално щети. Сумите са сериозни, но наказани-няма. На всичко отгоре след края на всички дела ще заведа едно дело за 10 млн. лева за съзнателен и системен тормоз върху личността ми, както и за физически претърпени болки и страдания при арестите и престоя ми в РУП 01 при СДВР. Но Цачева и подобните на нея няма да бъдат наказани или поне оповестени като противозаконно действали и превишили правата си държавни служители. Уверявам ви, че сумата ще бъде употребена за доброто на България.
В заключение се обръщам към вас да засилите натиска за оставка на Цачева като министър на правосъдието поради некомпетентността и неморалността и, както и поради грубите и намеси в работата на съдиите и ВСС. Няма да бъде силно ако кажа, че липсата на съдебна реформа е следствие на действията на Цачева и такива като нея.
Препоръчвам ви да направим една кръгла маса на тема "Реформа на съдебната система" и да анализираме и препоръчаме на Народното събрание конкретни действия и решения за промяна на сегашния модел на правосъдие.

                                                           Николай Колев-Босия 



Гласувай:
2



1. kolevdobri - Здравей!
21.08.2017 09:24
Какво ще кажеш за условие, да може да се кандидатства за шофьор, независимо от това дали става дума за професионалист или любител, след представяне на диплом за средно образование. И за да се ограничи пък от друга страна купуването на дипломите, защото, ако може да се купи диплом за основно образование, защо да не може да се купи и такъв за средно образование, да се гарантира, че това няма да се случи.
На второ място, прилагане на финладската система за полагане на изпити. Там процедурата трае месеци наред и както се казва, "няма лабаво".
цитирай
2. bosia - До Колев
21.08.2017 11:05
Белята е там, че се продават дипломи и за висше образование. Депутатите на ДПС масово си купуват дипломи за висше, най-често от бургаския свобозен университет.
Докато не се създаде работещо електронно правителство ще бъде все така.
Сега е време да съборим тази дърта пръдла, която е "завършила" ЗАДОЧНО право в СУ за 3!!! години!!! Друг такъв "отличник" е настоящия министър на икономиката Караниколов. На 22 години той вече е "завършил" право и е назначен за държавен служител в министерство.
цитирай
3. kolevdobri - Как да стане с кръглата маса?
21.08.2017 13:19
bosia написа:
Белята е там, че се продават дипломи и за висше образование. Депутатите на ДПС масово си купуват дипломи за висше, най-често от бургаския свобозен университет.
Докато не се създаде работещо електронно правителство ще бъде все така.
Сега е време да съборим тази дърта пръдла, която е "завършила" ЗАДОЧНО право в СУ за 3!!! години!!! Друг такъв "отличник" е настоящия министър на икономиката Караниколов. На 22 години той вече е "завършил" право и е назначен за държавен служител в министерство.

Говоря не толкова за организацията, колкото за финансирането. Тази кръгла маса трябва да има зала за срещи, подбор на участници...Кой ще определи кой да участва? В НС има стотици предложения за подобряване на икономиката на България, в това число дадени от работодателски организации, БАН и други институции. И накрая - едно нищо. Не искам да обезсърчавам никого, просто искам да знам начина. Иначе съм "за" идеята и бих участвал.
цитирай
4. bosia - до Колев
21.08.2017 15:43
Просто трябва да се вземат протоколите от кръглата маса в Полша в периода 1988-1994 г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735827
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031