Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2017 10:15 - ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА НА БЪЛГАРИЯ Е СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2297 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 02.08.2017 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Илияна Йотова отказа помилване на Ивайло Зартов

Вицепрезидентът на Р. България Илиана Йотова отказа помилване на Ивайло Зартов, осъден на 9 години лишаване от свобода по Наказателния, а не по Търговския кодекс на Р. България, по иск на частно българо-руско дружество, на което е бил управител (вж.тук, тук,  туктуктуктук). И на трите инстанции, на които се гледа делото срещу Зартов, не е постановено извършването на финансова ревизия на частната фирма, но Зартов е осъден на такава дълга ефективна присъда, по обвинение от фирмата за присвояване и безстопанственост. По време на делото срещу Зартов има и оказано давление върху тогавашния главен прокурор Борис Велчев от страна на високопоставени руски дипломати в България.

Ивайло Зартов вече е излежал 8 години от 9-годишната си присъда. Молбата за неговото помилване бе подадена до президента Румен Радев от неправителствената организация Обществен съвет по правосъдие (вж. тук).

image

В апела на Обществен съвет по правосъдие, изпратен до президента Румен Радев през м.февруари т.г., се казваше:

„Нашите искания са в две направления: да бъде направено от Вас възможното по закон за проверка по случая на Ивайло Зартов и извършените нарушения на правата му по време на съдебния процес и след него по време на изтърпяване на наказанието, както и да бъде издаден Указ за помилването му.
„Обществен съвет за правосъдие“ от години изследваме проблемите на съдебната система и причините за пълното недоверие на гражданите в нея. Случаят, който Ви молим да разгледате, е част от многото несправедливо издадени присъди, без налични доказателства. Наред с това е характерен и с наличието на политическо влияние на чужди дипломати, от което страда наш сънародник.“

Както и, че: „Осъденият Ивайло Илиев Зартов излежава наказателна присъда 9 години лишаване от свобода, за извършено престъпление присвояване и безстопанственост на 3,5 млн лева от частна фирма – ищец, според присъда по дело 1140/2011 г. на Бургаски Окръжен Съд. Потвърдена от Апелативна инстанция и ВКС. Внимателен преглед на преписката показа, че в делото не е правена икономическа експертиза на състоянието на фирмата, въпреки, че тя е била поисквана многократно, във всички съдебни инстанции, от защитата на осъдения. Това е достатъчно да се предположи, че присъдата е постановена при неизяснени фактически обстоятелства. Упоритостта на всички съдебни състави, да откажат извършването й, говори за субективност и влияние върху тях.
Наясно сме, че не притежавате правомощия да разпоредите преразглеждане на делото. Горните факти сочим, за да Ви запознаем с обстоятелствата, при които е постановена присъдата, и липсата на каквато и да е било справедливост и законност в този случай.“

Преди подаването и разглеждането на тази молба на Обществен съвет по правосъдие, до президента Радев бяха изпратена и писма от Ивайло Зартов и от неговата съпруга (вж.тук и тук). А в резултат на многократни граждански протести пред Президентството в началото на тази година, свързани с различни проблеми и беззакония в българската съдебна система, с неговия случай са били запознати служители на президентската институтция, както и самия президент. През есента на миналата година Зартов се бе обърнал и до правосъдния министър и националния омбудсман (вж. тук).

В крайна сметка, с този отказ на вицепрезидента Илияна Йотова, която пише в своето решение, че на този етап не намира основания да упражни правото си на помилване относно Зартов, българската държава за кой ли път показва на „големия престъпник“ Ивайло Илиев Зартов, че неговата родина никой облечен с власт не се интересува или не желае не да се преразгледа една странна присъда, но дори само да се ограничат последствията от нея. Никой и пръстта си не мръдна, никой не се усъмни, че има нещо, което не е наред в този казус, никой не направи нищо, за да съхрани вярата на един образован и способен български гражданин в собствената му държава.

Може със същата мяра, с която всички облечени с власт първо в съдебната система в България, и на трите инстанции, на които се гледа делото срещу него, след години и на съдиите от Софийски градски съд, които отказаха условно предсрочно освобождаване на Зартов в края на 2016-та и в началото на тази година (с мотива, че той не се е покаял и не се е признал за виновен, за какъвто той наистина никога не се е признавал), а сега и в Комисията по помилванията при президетската институция и вицепрезидентът Йотова, са постановили своите решения по този случай, някой ден може да им отвърне само небесното правосъдие, което никога не съди криво и за което няма нищо тайно, което да не стане явно. „С каквото мярка мерите, с такава ще ви се отмери“, се казва в един известен евангелския текст. Но облечените с власт рядко се сещат за това, че с каквато мяра мерят, с такава на тях самите ще им се отмери.


 



Гласувай:
3



1. attila - ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ !
02.08.2017 13:12

ДА СЕ ЗНАЕ:

ФАТМАКА Радев Не е ЧОВЕК, Той е КОМУНИСТ !

ПЕДОФИЛА от ДС Гоце Първанов Назначи ФАТМАКА-КОМУНИСТ Радев за Генерал !

Присъдата е Ясна: Да се ИЗБИЯТ Семействата на Болшевишките КОПЕЛЕТА !

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР Е КАТЕГОРИЯ ПОДЧОВЕК, ДЕГЕНЕРАТ, ЖИВОТНО ! УБИВА СЕ САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО !

Спасението на БЪЛГАРИЯ е ПРОЧИСТВАНЕ от Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво !

Членове и Семейства на Членове на Престъпни Организации като:

БКП Преименувана на БСП !

ДС Преименувано на ДАНС !

МВР Преименувано от Народна МИЛИЦИЯ на Национална ПОЛИЦИЯ !

Подлежат на ЛИКВИДИРАНЕ по ЧЛЕН 8 от БЪЛГАРСКИ ЗАКОНИ ТОРЕ:

"За Измяна на Държавата се УБИВАТ не само Виновните,но и Техните Най-Близки Родственици"

Член на ДС-УБИВА се Потомството !

Член на БКП-УБИВА се Потомството !

Член на МВР-УБИВА се Потомството !

Член на ДАНС-УБИВА се Потомството !

КОЙ Е КОМУНИСТ, ТОЙ НЕ Е ЧОВЕК !

КОЙ Е МИЛИЦИОНЕР, ТОЙ Е ПОДЧОВЕК !

КОМУНИСТ И МИЛИЦИОНЕР СЕ УБИВА САМО СЕМЕЙНО, НЕ ПО ЕДИНИЧНО !

КАЗАХ !

w-w-w.b-u-l-g-a-r-y-a.g-a/c-o-m-m-u-n-i-s-m.h-t-m-l

цитирай
2. ivanbaichev1878 - Шибан изкуфял дъртак я си купи доматки и марш при хитлериста симеонав..
03.08.2017 00:49
Или тъпа дърта курво от хонорара ти в тв СКАТ си купуваш доматките :)
Жалък педал мога да те смажа по всяка тема с факти.
Ето виж ..
Русия педал тъп я няма 27г. Като влияние над политиката ни..
Ако бе тук тогава къде е Южен-поток ???
Къде е АЕЦ-Белене ???
Къде е Бургас-Алексондруполис ???
Къде са Руските бази тук ???
КЪДЕ СА БЕ БОКЛУК ???
ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА ДЪРТ ВМИРИСАН ПАЦУЛ ЛИЖЕЩ САЩ-NATO , НО БИЛ неонаЦИОНалист :)
Дядка бягай за памперси и не се мъчи да мислиш че в тези теми си БОС :)
цитирай
3. bosia - до горното
03.08.2017 18:42
Виждам, че събираш рубли, за да си купиш "Лада".комби.
Ще ти отива на физиономията, акъла и културата. Е, последното не става и за "Запорожец", но от мен да мине.
цитирай
4. nedovolen - Босия.
07.08.2017 15:22
Иван Байчев е точен. Ти, ти за какво лежа.
цитирай
5. bosia - до горното недоволно от себе си
07.08.2017 18:22
Аз лежах три пъти.
Щом ти харесва Дядо Иван, взми го гушни и си се любете щастливо и продължително. Какъв ти е проблема?
Хем ще си лежите без проблеми и ще знаете защо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742875
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031