Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2017 11:48 - БЪЛГАРСКИ? ХЕЛЗИНКСКИ? КОМИТЕТ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7368 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КРАСИМИР КЪНЕВ И ДЕЯНИЯТА НА БХК
Пределно ясно е, че БХК прави политика, а не правозащита. Също като "Подкрепа". Като някои екологични сдружения, като правораздавателната ни система.
Странното е, че БХК възникна заради мен. Това стана през лятото на 1989 г., когато територията, наречена България търсеше начин да ме осъди за антикомунизъм, антисъветщина и създаване на "противозаконни" сдружения. След като не успяха да намерят член от глава Първа от НК /Политическите членове и най-вече чл. 108/, се хванаха за чл. 273 от тогавашния НК. Аз бях в ГСУ /Главно следствено управление при ДС/, а след това ме прехвърлиха в ЦСЗ /Центарален софийски затвор/. Тогава група интелектуалци начело с Радой Ралин, поетът Борис Христов, Борис Димовски и други създадоха "Комитет 273" в моя защита. Сред тях се примъкна и Красимир Кънев. Всъщност трябваше да бъда опандизен заради създаването на "Подкрепа" Това е моя лична идея и реализация. Аз използвах тогавашната конституция и тогавашния кодекс на труда и най-вече чл 33, който даваше право на създаване на доброволни сдружения, които да защитават трудовите права на българските граждани без да искат разрешение от когото и да било. Всъщност, аз използвах тогаващното законодателство, за да създам един мозъчен център, който да подготвя концепции, кадри и реализации на нови профсъюзи, политически партии и медии. Т.е. това, което в средата на седемдесетте направиха КОС-КОР в Полша. Затова и името на "Подкрепа" задължително вървеше с обяснението, че това е профсъюз на интелектуалците. Вследствие на ареста ми, обаче, ЦК на БКП и ДС напълниха профсъюза с лумпени и агенти. Това обезсмисли моето присъствие в "Подкрепа". 
Комитет 273 остана и след преврата. Постепенно интелектуалците бяха елиминирани и той се превърна в БХК с председател Красимир Кънев. Парите бяха осигурени, по официална информация, от американския конгрес. Това е официалната информация, но кой ги планира и изплаща-не съм сигурен дали е така.
Както и да е. 
Слушам тарикатщините на Кънев по медиите и чета декларациите му. Интересно ми е как заради циганите в Асеновград вие като бясно куче на месечина, а когато аз замерях с гнили домати мързеливите, продажни и безотговорни депутати заради избиването на български граждани по пътищата от зле обученишофьори и такива със закупени книжки цели 5 месеца и бях арестуван противозаконно 14 !!! пъти-мълчеше като риба и си правеше топчета от сополите си. Бях тормозен от прокуратурата, полицията и политиците, но Кънев не намери повод да протестира срещу този системен и съзнателен тормоз върху личността ми и пълното незачитане на правата ми. БХК не ме покани, не ме потърси, не излезе с декларация, не ми предложи правна помощ. Дори фактът, че аз станах причина да се създаде този комитет не го интересува. Досега не съм бил поканен нито веднъж за тези 28 години, откакто е създаден. Между другото и "Подкрепа" не ме е канила, но това е друга бира.
Дали да не си намажа лицето с катран и да се обявя за циганин?
Тогава със сигурност ще заинтересувам БХК!



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. serengeti - Дейността на БХК е много отговорна и ...
03.07.2017 16:10
Дейността на БХК е много отговорна и не е нормално и ти да припяваш в хора на лаещите по него кретени от рода на блиц и пик.
Фактът, че кретените в блога са напомпили това, е показателен.

ипсата на пряк достъп на лишените от свобода до съд, пред който да искат да бъдат условно предсрочно освободени, ще доведе корупция и поредица от осъждания на България пред Европейския съд по правата на човека.

Това пише Българският хелзинкски комитет (БХК) в становище във връзка с промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), приети миналата седмица от правната комисия в парламента на първо четене. Те бяха предложени от депутати от БСП, след като стана известно, че Софийският градски съд е освободил предсрочно двама от групата на "Наглите". Втората инстанция впоследствие отмени определението на СГС и двамата останаха в затвора.

Възможността, от която двамата са се възползвали, е промяна в закона от началото на годината, която е свързана с мерки, които властите в България трябваше да вземат след пилотното решение "Нешков срещу България". Една от тях предвиждаше именно на лишените от свобода да се даде възможност да имат пряк достъп до съд и да не зависят от преценката на затворническата администрация.



В становището си до правната комисия от БХК се спират първо на мотивите на депутатите от БСП, като ги определят като несъстоятелни. В проекта на левицата пише, че "предвиждането на право на всеки осъден да подаде молба до съда след изтичане на минималния срок на изтърпяване на наказанието, регламентиран в чл. 70 и 71 от НК, доведе до възможността лица, осъдени за тежки престъпления като отвличане, да получат възможност за предсрочно освобождаване".

"И до, и след реформата предсрочното освобождаване се постановява от съд, когато са изпълнени предвидените от закона условия. Лицата, осъдени за тежки престъпления, получават възможност да бъдат предсрочно освободени от съда и в двата случая. И в двата случая затворническата администрация представя становище пред съда, което има голямо значение за изхода от производството. В първия случай освен това затворническата администрация или прокуратурата имат възможност да преградят пътя на осъдения до съда. Така те играят роля и на страна по делото, и на съд, доколкото, ако не представят затворника за предсрочно освобождаване, изходът от делото се предрешава още преди да е образувано. Така на практика в ръцете на прокуратурата и на затворническата администрация се предоставят правомощия да решават кой заслужава да бъде освободен и кой не, тълкувайки закона безконтролно и заобикаляйки съда", пишат от БХК.

От БХК заявяват, че лишаването на затворниците от пряк достъп до съд за решаване на въпроса за тяхното предсрочно освобождаване противоречи на установената практика на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) по чл. 6 от конвенцията - за правото на справедлив процес.
цитирай
2. bosia - до горния НДжонго
03.07.2017 16:38
Синко, дръвчиш се като надрусан футболен фен, но се криеш зад името на един резерват.
Това е недостойно и дори подло.
Що се отнася до УПО няма какво да ми кажеш. Много преди БХК съм писал в блога си до какво ще доведе тъпата промяна в закона.
Ти, който твърдиш, че БХК си върши работата защо не ги питаш за отказа да ме защитят при противозаконните ме арести? При това става дума за 14 ареста в рамките на 3 месеца, въпреки, че им показвах решенията на съда, които бяха изцяло в моя полза и дословно казват" "...Протестът на Колев чрез замеряне на депутатите с гнили домати е легитимен и не представлява престъпление или административно нарушение...!"
цитирай
3. serengeti - Това, че ти си недоволен от БХК, че не ...
03.07.2017 17:46
Това, че ти си недоволен от БХК, че не са те защитили, не значи, че няма нужда от него.
Очевидно е, че срещу БХК реват комуноиди и путиноиди, а те, както знаем, не са хора, такива като кушел.
В нормалните сайтове, като Дневник, се отнасят с уважение към БХК, в такива помии като Пик, Блиц, другите путински сайтове лаят срещу тях.
Защо напомпиха путинските червеи кушелоиди ТОЧНО ТОЯ твой постинг?
Мисли, босия, мисли.
цитирай
4. bosia - до резерватчето
03.07.2017 18:42
Драги ми смехурко,
Путиноиди не използвам за помпа.
Но си помисли, въпреки че си нямаш име.
А може и да си предмет?
Защо БХК защитава пет сополиви циганчета, а отказва да вземе отношение за избиването на български граждани по улиците и пътищата?
Отговори ми на този въпрос, пък тогава се сещай за престъпника Путин!
Ако прочетеш постинга ми за Путин, ще видиш истинската му биография.
Най-добре е да дойдеш до къщи да те кръстя, за да си имаш истинско име. Който се крие зад псевдоними или е партизанин, или е паразит, или и двете.
цитирай
5. debeloto - серенгети, ти си жалък.
04.07.2017 09:07
серенгети, ти си жалък.
цитирай
6. selena3 - Анджек де.
04.07.2017 09:25
bosia написа:
Драги ми смехурко,
Путиноиди не използвам за помпа.
Но си помисли, въпреки че си нямаш име.
А може и да си предмет?
Защо БХК защитава пет сополиви циганчета, а отказва да вземе отношение за избиването на български граждани по улиците и пътищата?
Отговори ми на този въпрос, пък тогава се сещай за престъпника Путин!
Ако прочетеш постинга ми за Путин, ще видиш истинската му биография.
Най-добре е да дойдеш до къщи да те кръстя, за да си имаш истинско име. Който се крие зад псевдоними или е партизанин, или е паразит, или и двете.


Защо помпадурите не напомпаха постинга ти за путлер, а тоя?
И си много смешен да се пъчиш така, след като си играчка на путинскитеи мекерета.

цитирай
7. bosia - до горната луна
04.07.2017 11:04
Вижда се с просто око, че феновете на БХК са безименни, безмозъччни и монотонни.
Иете вкупом в църквата и се кръстете. Иначе оставате само предмети.
И се вижда с просто око, че конците ви ги дърпат от едно място. За мен няма значение колко души ме четат. Бих искал да ме четат хора, които разбират за какво става дума и ще има обща полза от това.
цитирай
8. nedovolen - 1
04.07.2017 11:45
БХК е едно от творенията на Шорош. За малка подробност припомням една от публикациите на покойния ЕЛТИМИР /25.10. 2013/:

03.07.2013 15:05 - Евреите ни изтребват, а ние мълчим!
/n - има снимка, която не успях да копна/
Тази отрудена и измъчена българка е обречена на смърт от евреите и от тяхното послушно правителство. Ако беше циганка, досега сто фондации и над правителствените организации на мръсния гаден евреин Джордж Сорос да са помогнали. Ама нали е българка, да мре. Евреите се заеха с нашето пряко унищожение. Ние мълчим. Позорно е. Имаме ли право да се наречем Българи и човеци, ако продължаваме да бъдем равнодушни?
Те го избраха, не ние. Или ние тях ще унищожим, или те нас! Трето няма.
http://www.blitz/news/article/208936
Жена обяви гладна стачка пред общината в Сливен заради немотия

От две банки я притискат за непогасени кредити
64.годишна жена от Сливен обяви гладна стачка пред областната управа в града. Тодорка Георгиева е с 28-годишен трудов стаж, но не й достигат години да се пенсионира. От декември миналата година тя и съпругът, който също е безработен са без доходи, а за да оцелеят са разпродали домашното си имущество и земя. С тези средства е платила данъците си и част от задълженията си към банка.

От две банки я притискат за непогасени кредити. Жената е с редица заболявания - операция на гърлото, болни кости, бъбреци, алергия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737357
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031