Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.04.2017 09:15 - ДАЛИ ПУТИН НЕ Е ПОП ГАПОН?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1865 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 04.04.2017 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КЪРВАВАТА НЕДЕЛЯ-9 ЯНУАРИ 1905 Г.

Разпопеният поп Георгий Аполонович Гапон и и покръстеният евреин Пинхас Рутенберг организират т. нар. "Кървава неделя" на 9-10 януари 1905 г. в същия този Санкт Петербург, където вчера имаше взрив в метрото. 
Интересното за двамата е, че и двамата са агенти на царската охранка, която е в основата на създаване на ЧК и последвалите я НКВД, ГПУ и КГБ. Провокацията е гигантска и има за цел да се намери повод за разправа с есерите и болшевиките. Гапон е успял да изведе по улиците на столицата на руската империя 200 000 човека. Част от тях са били въоръжени,  по пътя си са бастисвали магазини, включително и оръжейни. Изстрели е имало от страна на демонстрантите още преди да срещнат войниците. В същото време е имало скрити, качени по дърветата въоръжени провокатори, които са стреляли в тълпата. Това дава основание на руския самодържец Николай да се саморзправи с опозицията, още повече, че само три дни преди това срещу него има опит за атентат. Гапон избягва още в началото на престрелката, но Рутенберг го подмамва и убива, след което избягва в Италия и си възстановява юдейската вяра.
Само преди седмица в няколко руски градове имаше митинги и манифестации срещу Путин-колегата на поп Гапон по служба. След година има избори за президент и на Путин-Гапон му трябва повод за разправа с Алексей Навални и опозицията, за да си гарантира победа на изборите.
Странно, но сред версиите на ФСБ тази версия липсва. Защото не представлява никаква трудност за ФСБ, която се ръководеше от Путин преди да стане президент, да организира атентата, независимо от убежденията на терориста. Така се избягва повторението на "Кървавата нееля", когато поп Гапон избяга и постави пред евентуално разкриване на участие на охранката в организирането на безредиците. Първоначалната версия, че изпълнителят е избягал в следващия вагон на метрото беше изоставена и терористът беше заменен с камикадзе от средна Азия.
За един офицер от терористичната организация КГБ не представлява никакъв проблем да си организира атентат, който да бъде основание за разправа с опозицията. За организирано доказателство може да се приеме и "невзривилата" се втора бомба, която трябва да убеди публиката, че става дума за терористична акция на ИДИЛ. Не бива да се пропусне и друг факт от външнополитически характер. Нали той се гушна с Ердоган, който направи същото чрез организираният от него "преврат", след което изби основните си противници, арестува и уволни стотици хиляди.
Близкото бъдеще ще покаже.
Но руската медийна и хибридна  война ще бъде зверска!



Гласувай:
5



1. theodor - СЪВПАДЕНИЕ
08.04.2017 03:46
ЕТО КАКЪВ КОМЕНТАР НАПИСАХ ВЧЕРА: "ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ВЗРИВА В МЕТРОТО В ПЕТЕРБУРГ /ТАКА И НЕ РАЗБРАХ ДАЛИ Е БИЛ САМО ЕДИН, ИЛИ СА БИЛИ ДВА?!/, Е ОЧЕВИДНО, ЧЕ ИМА ВРЪЗКА МЕЖДУ ЗАЧЕСТИЛИТЕ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПУТИНЩИНАТА И ТОЗИ "ТЕРАКТ"! ТОВА Е НАЧИН ДА БЪДАТ ПРЕУСТАНОВЕНИ. ЩЕ ПРИПОМНЯ ЗА ОСЪЩЕСТВЕНИТЕ ОТ ФСБ АТЕНТАТИ, В КРАЯ НА ХХ ВЕК, С ЦЕЛ ДА ГИ ПРИПИШАТ НА ЧЕЧЕНЦИТЕ, И ДА ИМ "РАЗКАЖАТ" ИГРАТА! Е, РАЗКАЗАХА ИМ Я. "РИНГЕ-РИНГЕ РАЕ, ДИВ ПЕТЕЛ ИГРАЕ...".
цитирай
2. haralanov - ........
12.04.2017 23:53
ПУТИН – ВЧЕРА ТАКА, ДНЕС ОНАКА. С ЕДНА ДУМА: ЗОР!
Че в Москва са ошашавени спор няма. Вчера заявиха, че Путин няма да приеме американския държавен секретар Рекс Тилерсън. Самият Путин изръси междувременно няколко простотии срещу Тръмп, а днес го виждаме – нов човек! Приема Тилерсън и срещата е продължила 2 ЧАСА.Това говори, че Путин е на голям зор.Че е във вилка: или сътрудничество със САЩ или с Асад. Среден път няма.
Ако имаше среден път срещата щеше да приключи в рамките на дипломатическия протокол – до 30 минути, не повече. Все пак Путин е президент, а Тилерсън е само един държавен секретар. Но като си на зор времето тече по друг начин..
Едно е ясно. Русия се самозатапи със сирийската си авантюра и за да се оттапи ще има още много зор да види. А всичко е повече от ясно: Или приятелство с Тръмп или приятелство с Асад. Впрочем Асад също има избор: да доживее последните си дни някъде в Русия или да последва съдбата на Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи. И Тръмп има избор: да гледа сеира на Русия или да я вади от калта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734059
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031