Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2017 12:12 - ДНЕС Е 5 МАРТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2432 Коментари: 9 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ДНЕС Е ПАМЕТЕН ПРАЗНИК
 На тази дата преди 64 години се гътна, отровен от своите, най-големият сатрап на човечеството. Йосиф Джугашвили-Сталин /Криминално проявеният престъпник Коба/Вероятно, по този повод, беше поканен в сутрешния блок новият руски губернатор на България. От цялото интервю на развален български език, превеждан на нормален български, се разбра, че ние се бъркаме в руските работи и трябва да ги оставим на мира.
Каква архинаглост!



Гласувай:
1



1. podvodni - Та значи сатрап бил Джугашвили !...
05.03.2017 13:11
Та значи сатрап бил Джугашвили !?
Ми то ако не беше този сатрап, сега ти, цървулко, щеше да търкаш наровете в някой турски зандан като опозиционер на Ердоган.
цитирай
2. bosia - до горния удавник
05.03.2017 14:09
Явно не си само удавен, но и много тъп. Ако пияните орди на Масовия убиец Сталин не бяха влезли в България през септември 1944 г., Сега България щеше да бъде една Швейцария на Балканите. Явно българската история не ти е силна страна.
цитирай
3. podvodni - Ма щели сме да задминем Швецария ша ...
05.03.2017 19:04
Ма щели сме да задминем Швецария ша знаиш !
Гьотферен, Чърчил е настоявал за наказание поради сътрудничеството ни с Третият Райх, въпреки, че не сме изпратили и един войник на фронтовете, а най-вече заради политическата му кариера провалена през ПСВ от краха му на балканският фронт срещу България, страната ни дза бъде разпарчетосана на 4 анклава и попадащи под юрисдикцията на съседните ни държави.
Искаш ли да се опиташ да познаеш, в Техеран кой е скръцнал със зъби и ясно е дал да се разбере, че тази идея въобще няма да се обсъжда .
Писна ми от малоумни кретени.
Поне да беше прочел мемоарите на Чърчил и по-точно епизода със салфетката !
цитирай
4. bosia - до горния удавник
05.03.2017 20:23
Дрисльо, дрисльо!
Ако в главата ти имаше поне една молекула мозък, щеше да сгрееш защо Германия загуби тотално войната, а сега никой в Европа не може да я стигне! А истината е, че само четвъртинка от Германия остана в руското влияние и тя фалира тотално! Кухата ти тиква, те държи над водата, но носът и устата ти са под водата. Като верен сталинист ме караш да вярвам на евреите Чърчил и Сталин, но истината е, че си болен от кремълски грип, който е смъртоносен и човек едва 40 години след смъртта си разбира това.
Повече не ми цапай блога, покойнико, защото ще те изтрия тотално. Пиши си в блога и не се прави на пич. Пичовете имат име, презиме и фамилия, което показва, че носят отговорност за простотията си.
цитирай
5. vladtepes - България преди 1944г.
06.03.2017 16:08
България е била слабо развита държава - не е имало почти никаква промишленост, селското стопанство е било раздробено и слабопродуктивно, повечето селяни са живеели в кирпичени къщи, нямало е водо- и електроснабдяване освен София и донякъде някои други големи градове. Надали при друго управление България щеше да тръгне много по-добре. Имало е много малко истински индустриалци, които да могат да развият по-сериозно производство, повечето капиталисти са въртели далавери покрай обществените поръчки и са изнасяли непреработени или слабо преработени суровини. България като съюзник на Германия надали щеше да избегне тежки репарации и/или териториални загуби при каквото и да е развитие на нещата. Също надали щеше да има сериозни инвестиции в България.
цитирай
6. bosia - аман от криптокомунисти
07.03.2017 11:17
До горния малумник без име. Човек, ойто си измисля партизанско име, а не пише със собственото си, или е мафиот, или, още по-лошо, комунист.
По времето на комунизма у нас не успя България да постигне селскостопанските показатели от 1939 г. Баща ми беше професор по агрономство и отлично зная това.
Що се отнася до инвестиции, ние никога няма да стигнем до онези инвестиции и до онази организация на производството и пазара. България през 1938-39 г. е на четвърто място по темпове на развитие.
Сега сме на последно място по всичко, освен по престъпност, корупция и безотговорност. За тези неща сме на ърво място.
Ако си нямаш име, ела, ще те заведа в кварталната църква и ще те кръстя.
цитирай
7. vladtepes - България преди 1944г.
07.03.2017 12:02
1939г. България изнася основно непреработена селскостопанска продукция или такава с първична преработка с ниска добавена стойност. Малките стопанства са неефективни и все едно щеше да се стигне до някакво окрупняване независимо дали кооперации или фермери до площи 1000-2000 декара с освобождаване на работна ръка и нарастване на градското население. Все едно за освободените хора трябваше да се създаде заетост с по-висока добавена стойност. Тракторите са били малко и хората с по няколко десетки декара не са имали такива, само по-големите стопанства. Повечето къщи на село са били кирпичени, не е имало ток и вода в селата, малките и средните градове, частично и в по-големите. Добивите са били ниски - не е имало препарати, торене, дълбока оран за борба с вредителите и подобряване на почвите. За дълбока оран с максимално раздробяване на почвата да не говорим за фрезоване са нужни трактори с голяма теглителна сила, каквито преди 1944г не е имало. След 1944г. има много грешки, но и преди това не е било добре - България е била предпоследна в Европа по икономическо развитие пред Албания и със сравнително малко изоставане от съседите. Аз съм фанатичен атеист и се гордея с това - Бог е лъжа и измама.
цитирай
8. bosia - Ти, Гарабед, си фанатичен глупак
10.03.2017 20:58
Законът за кооперациите е приет още във Великото народно събрание през 1879 г. Що се отнася до добивите, социалистическата антидържава никога не успя да достигне количеството произведена селскостопанска продукция през 1939. Що се отнася до темповете на развитие, просто влез в интернет и ще видиш, че ние сме на 4-то място по темпове на развитие. А че не е имало трактори е факт. Тогава тракторите са били кът навсякъде.
Ти не си просто атеист. Ти си зловреден и смрадлив комунист. Твоята вяра е в съветската власт плюс електрификация.
цитирай
9. vladtepes - Преди 1944г.
11.03.2017 14:36
Само със селско стопанство не може да се направи нормална икономика - нужни са други производства с висока добавена стойност като машиностроене. Земята е била силно раздробена, все едно е щяло да има окрупняване с механизация и освобождаване на работна ръка, която трябва да се поеме от промишлеността. Кооперациите са имали малък дял като цяло. Електричество е имало само в София и частично в други големи градове, селата са били с примитивни газени лампи. Почти е нямало водопровод и канализация.На практика не са се използвали богатите ресурси от цветни метали на България за развитие примерно на електротехническа промишленост. Селското стопанство е било низкопроизводително - добивите от декар са били малки, не е имало почти никаква борба срещу болестите особено вирусните. Не е имало организирана селекционна работа за създаване на по-добри сортове, хибриди и т.н. не е имало и специализирани семепроизводствени стопанства със строга изолация на растенията и максимална борба с болестите, които да осигуряват качествен посевен материал с високи качества и без вируси.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734734
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031