Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2017 19:44 - АНАЛИЗ НА МОЙ ПРИЯТЕЛ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1605 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 08.02.2017 13:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Кой командва Б.Б.?

„Едно се говори преди изборите, а после се прави друго”.

Това чистосърдечно признание е произнесено на 9.11.2016 г. от обещавача на справедливост – другаря Бойко Борисов. Поводът е избирането на Доналд  Дък за президент на САЩ. На Б.Б. може да се вярва – той самият предизборно е обещавал какво ли не. Щеше да разваля заменките на олигарсите, които ощетиха държавата = народа с над 8 млрд. лева. Щеше да бори корупцията и контрабандата, щеше… много работи щеше, ама нищо не е. И това е факт. Но никой не може да му се сърди, той е честен лъжец. Човекът лъже, но и си признава, че менти. В интерес на истината, неговите колеги от другите разбойнически шайки (партии) само лъжат. Да сте чули някой от БСП, АБВ, ДПС, ВМРО, НФСБ, АТАКА, ДСБ, НДСВ… някой, който и да е от ментарджиите, да се е изправил пред камерите на националната телевизия и публично да си е направил самокритика? Нищо подобно. Продължават да се тупат в гърдите с крадливите си ръчички, колко много милеят за майка България докато алчните им задници рупат ли рупат народна парб.

Запомнихте Бойковото признание, нали? Безспорно е, за носителя на черен балтон са изписани не една и две химикалки. Знаем, че е бил член на БКП, пожарникар, мутра, бандит, кмет, премиер. Разбрахме, че е честен лъжец. От него самия става ясно кои са приятелите му:

1.Шефът на „ЛУКОЙЛ” за България – Валентин Златев. „ЛУКОЙЛ”, които не плащат вече 10 години нито лев данък печалба у нас, но редовно се отчитат в Русия с милиарди долари заплатени данъци.

2.Консултантът от руската страна при аферата „Белене” Валентин Златев. Афера, при която българските данъкоплатци олекнаха с 1 млрд. и 300 млн. лева, които отпътуваха отново за Москва.

3.Валентин Златев, който от години наред плаща на фирмата на приятеля си „ИПОН” милиони, за да охранява обектите на „ЛУКОЙЛ” в България.

Как беше оная приказка? „Кажи ми кои са твоите приятели, за да ти кажа ти кой си”. Сякаш за Б.Б. се знае всичко, но никой не е разкривал какво се крие вътре в него, какъв е характерът му, каква е неговата психика и какви са мислите му. Действията му са необяснимо неадекватни. За един ден може да си смени мнението поне десет пъти. Той изглежда стихиен, емоционален и спонтанен. Каква е истината? На 27.01.2017 г. гледах по БТВ интервю с Даниел Вълчев, бивш кадър на НДСВ и настоящ активист на Деформаторския блок. Освен купчината от безценни алабализми, Д.В. се изпусна, че играе тенис със служебния премиер Огнян Герджиков, с Бойко Борисов и с други отговорни другари. Вълчев сподели, че според него спортът показва кой какъв е и в живота. Например: той самият, и Герджиков били по-емоционални и допускали много случайни грешки. В същото време Бойко Борисов бил много стегнат и не допускал случайни грешки. Не бил емоционален, а педантичен и методично преследвал целта си.

Чудесно! Защо Б.Б. подаде оставка? Защо му трябваше да обвързва падането на второто си правителство с резултатите от президентските избори?!? Методичният, педантичният, неправещият случайни грешки Б.Б. преследва целта си с хладен разум. Стъпките му са много добре обмислени. Тогава какво излиза? Някой му нареди да се оттегли, или той самият се отдръпва? Може би е дошло времето за елегантно минаване в режим „тишина”. Така, както направиха преди него Ахмед Доган, Сергей Станишев, Иван Костов, Гоце Първанов, Симеон Сакснезнамкойси? Иначе що се отнася до целите на Б.Б. за тях съмнение няма. Да запази вече награбеното и да продължи да граби. Точно както сториха и „колегите” преди него. И Б.Б. ще предаде щафетата на следващия разбойник, който ще внимава да не падне и косъм от плешивата глава на педанта.

Всеизвестна е старата българска традиция, според която кокалът никога не се пуска доброволно. Просто не е в рамките на добрия тон властимеющ да се откаже сам от виаграта си, нали така? Тогава кой нареди на пресметливия Бойко да хвърли оставката си? Кой притежава силата да пенсионира премиера на Абсурдистан?

 

Ивайло Зартов, 03 февруари 2017г.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11788514
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930