Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2017 11:42 - БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВА ЕС
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1564 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 НАПЪНИТЕ СА БЕЗСМИСЛЕНИ

Скандалите тепърва предстоят. Без работещ парламент няма да се излъчи нормално правителство, което да подготви и проведе председателството на България от началото на 2018 г. Има няколко сценария, но нито един от тях не е работещ. 
Единствен интересен сценарий е да се направи правителство от ГЕРБ и БСП. Но той е невъзможен като продължителност. Сегашното правителство е една сбирщина от интереси, но ръката на монтерейската банда се вижда с просто око. След доклада на американските служби за фалита на КТБ и всеобщо известната контрабанда на цигари, оръжие и наркотици, както и участието на Борисов, Леевски и проче в това нещата не могат да бъдат стабилизирани. Агресията на Нинова  спрямо ГЕРБ е толкова силна, че на практика Нинова и Борисов не могат да се гушнат, защото ще останат без обществена подкрепа. Може да се мисли за елиминирането на Борисов, но това означава, че доверието в ГЕРБ рязко ще падне. Следва разрив и нови избори. При това положение, обаче, няма да може да се направи правителство, готово да председателства ЕС.
Ако политиците мислеха за председателството, щеше да си проличи в отношенията между т. нар. "системни партии". Борисов разчита, че заради председателствуването на ЕС сегашното правителство и президентът няма да извадят на светло зулумите му, но той става напълно зависим от президента и БСП и това, на практика, го прави аутсайдер.
Но аз не виждам нищо друго освен агресия, егоизъм и много ниска степен на интелект и отговорност.



Гласувай:
5



1. podvodni - Пред българските политици въобще ...
29.01.2017 12:27
Пред българските политици въобще не стои въпросът за предстояшото претцедателството на България в Ес. Това е технически въпрос който се разрешава за двадо три месеца. Настаняването на наши хора на синекурни длъжности не отнема много време.
Неяснотата в новото разпределение на световната сцена е най-наболелият проблем пред политическата ни класа. Всички са в шахи абсолютна мъгла относно това което става. Тръмп е президент на САЩ, но това въобще не успокои духовете в Албиона и Щатите. Напротив, нещата тепърва започват да се закучват. Тази година предстоят избори в две възлови за ЕС страни - Германия и Франция. Ако за Германия се знае със сигурност, че Ангела Меркел е изпята песен, то за Франция нещата са малко на кантар. А за капак през 2018-та предстоят президентски избори в Русия. Това е още по-натоварващо относно неяснотата за позицията на Путин - дали ще се кандидатира отново или не.
Очакванията на политиците ни, че в Германия и Франция отново ще натделее статуквото и надеждите, че през 2018-та Путин ще бъде изместен от президентският пост или най-малкото няма да се кандидатира отново, ще провокира съдаването на правителство ГЕРБ - РБ или преко-сили ГЕРБ-БСП, след изборите през март.
Изненадата ще бъде зашеметяваща когато очакванията не се сбъднат, което ще наложи провеждането на нови извънредни парламентарни избори през късната пролет или ранната есен на 2018-та година.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737717
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031