Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2016 13:32 - СЕЛСКИТЕ ТАРИКАТЛЪЦИ НА БОРИСОВ И КОМПАНИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4005 Коментари: 9 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 БЕЛИТЕ КОНЕ ИЗМРЯХА.  НЯМА БЯЛ КОН ЗА ВРЪЩАНЕ

Имам чувството, че се намирам в някакво селско читалище и гледам самодейци как играят много слаба пиеса, която сами са написали.
Преди изборите писах за това, че, вероятно, Борисов сам иска да се оттегли временно, за да се върне на бял кон след провала на БСП. Сега вече съм сигурен в това. По почерк този сценарий много прилича на написан от министърката на милиционерите Б,чворова. Тя има подобен стил на тръмпясване. 
Идеята да дадат властта на комунистите, които нямат никакъв капацитет да оцелеят,  сама по себе си не е лоша, но тук излиза на преден план фактът, че от това няма да спчели Борисов, а нов играч, когото очаквам да се появи непосредствено след Нова година.
Така или иначе, без читав собствен бюджет БСП и служебно правителство ще се издънят. А време за нов бюджет-няма. Капацитетът на Чобанов е дотолкова, доколкото да критикува, но не и да прави бюджет
В същото време няма как да се съберат 2/3 от гласовете на този парламент, за да се свика ВНС. Ако питате мен, това не е и необходимо, защото това може да се замени с един бърз рефередум с въпрос: "Искате ли да се премахне институцията ВНС, а функциите му да се поемат от обикновено народно събрание?". Тогава нито ще им трябва мнозинство от 2/3 , нито ще се губи време за съставяне на ВНС и започването му да работи. А най-вероятно и да се избере, то няма да може да работи достатъчно добре.
Но има още един момент, който е особено важен, но никой не иска да мисли за това. Защото който и да управлява, ще трябва да направи нова конституция, нов модел на изпълнителната власт и нова съдебна система. И точно това изтрепа белите коне, на които иска да се върне Борисов. 
Начинът, по който Борисов издигна най-непригодния човек за кандидат президент и вялата кампания показаха ясно, че Борисов иска да ги загуби, но този път от носа му текна кръв. Самият факт, че позволи на т. нар. "матриоти" и т. нар. "реформатори" да издигнат свои представители ясно показа това. Една нова съдебна система ще започне точно с неговия арест. Фактът, обаче, че той знае много, а няма качества да мълчи, прави кукловодите много нервни и вероятността да го пратят при белите коне е много висока. 
Много ми е смешно какви ги дудне Нинова, след като и от нейния нос тече кръв. Тя явно не си дава сметка, че тази динена кора, на която стъпи ще пусне и нея на пързалката.
От цялата тази ситуация може да спечели, колкото и да е на пръв поглед нереално, само Румен Радев. Защото ще стане решаваща сила за промени и без да участва в законодателната и изпълнителна власти, ще поеме позитивите, а парламентът и кабинетът-негативите. Но за тази цел трябва да направи невъзможното. А то е свикване под негов патронаж на една постоянно действаща кръгла маса от браншови и неправителствени организации и отделни старейшини. Там ясно и открито да се поставят всички важни проблеми на страната и да се потърсят ефективни и правилни решения. 
Защото т. нар. "партии" просто нямат капацитет за това и вече всички видяха това.



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - От браншови организации най- много разбира
14.11.2016 15:15
Йоана Рубин.

Когато направите кръглата маса, включете и мен, та да намажа и аз от келепира. Не забравяйте и ветерана Йоло Денев!
цитирай
2. bosia - до Апостолов
14.11.2016 20:08
Направете си с Йоло кръгла маса. Вече има кисело зеле и пърцуца. Може и квадратна да си направите.
Щом сте мераклии!
цитирай
3. apostapostoloff - Не, не, ние не сме толкова достойни и
15.11.2016 04:01
заслужили люде. Не можем да се мерим с изпечения дисидент Босото, инициатора на безброй кръгли маси. Ние ще живеем вечно в неговата сянка и ще пием от безграничната му мъдрост.

Така де, най- ярките политици на Прехода са Йоло Денев, Николай Колев- Босия и Йоана Рубин. Ако Шапкар Радев има капка ум в главата, той би трябвало да ви цани за тайни съветници.

Това, което исках да кажа е следното: тая кръгла маса Солунска митница ли е? Ако е Солунска митница, и аз искам да участвам. Защото от дете мечтая да седна на някоя кьор- софра и да се навъртя до уригване. А след това да се извъртя сладко, сладко в топъл нужник.

А иначе на самата кръгла маса аз мога да разтягам локуми за единение, балансирана политика и пр.

(Майната им на старейшините- те са изкукуригали дъртаци!)
цитирай
4. zaw12929 - ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ- ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА БЯЛ ...
15.11.2016 09:30
ИСТИНАТА ЗА ГЕРБ- ЩЕ СЕ ВЪРНАТ НА БЯЛ КОН, АКО СЕ ПРИЛОЖИ РЕФЕРЕНДУМА
РЕФЕРЕНДУМЪТ - СЕГА СЕ ЯХВА ОТ ГЕРБ, ЗА ДА БЪДАТ ВЕЧНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ И СЕГА С ВСЯКА ИЗЯВА ГЕРБ ЩЕ БИЯТ В ЕДНА ТОЧКА- ВЕДНАГА ДА СЕ ПРИЕМАТ УСЛОВИЯТА НА РЕФЕРЕНДУМА. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- ВСЕКИ ГЕРБЕР ОТ ДНЕС, ПРИ ВСЯКА ИЗЯВА НА ЕКРАН ЩЕ ПОСОЧВА НУЖДАТА ОТ НЕЗАБАВНО ВКАРВАНЕ РЕФЕРЕНДУМА В ИЗБОРНИЯ ЗАКОН. РАЗЧИТА СЕ НА НАШЕТО НЕВЕЖЕСТВО, НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ, ВИСОКОМЕРИЕ
КАПАНЪТ Е ЗАЛОЖЕН: БСП СЕ ОТКАЗА, А ПАТРИОТИТЕ, КОИТО ЗАЛОЖИХА НА ПРОМЯНАТА ЩЕ СЕ ОПИТАТ ЛИ ДА НАПРАВЯТ НОВА КОАЛИЦИЯ БЕЗ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРИ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО С ЕДНА ПРОГРАМА ЗА СПАСЯВАНЕ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАСЕЛВАНЕ ХОРАТА НА ИД- ФИНАНСИРАНИ ОТ БЮДЖЕТА , ОТ БЕДНОСТТА, БЕЗРАБОТИЦАТА И СТАРТИРАНЕ ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
КАПАНЪТ Е ЗАЛОЖЕН
ПАТРИОТИТЕ НЕ СА БИЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО, ИМАТ НАБОР ОТ ЗАКОНИ, ПРИЕТИ И ОТКАЗАНИ САМО В ЕДНА ЦЕЛ: ЗАПАЗВАНЕ, ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ БЪЛГАРИЯ И СЕГА ИМАТ ШАНСА ДА ОПИТАТ КАТО ПРЕОЦЕНЯТ И ИЗЧИСТЯТ ГРЕШКИ
БЪЛГАРИЯ СЕГА Е В РЪЦЕТЕ НА ПАТРИОТИТЕ, КОИТО ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ СЕГА ВЕДНАГА - НАЧАЛО 33 ДЕПУТАТИ И ДА ПРИОБЩЯТ ВСИЧКИ, КОИТО ИЗРИТАХА ГЕРБ ЗАСЕГА И ДА СЛОЖАТ БАРИЕРА ЗАНАПРЕД. КАПАНЪТ Е ЗАЛОЖЕН ВИЖ:
http://zaw12929.blog/politika/2016/11/15/celta-na-referenduma-partiite-v-bylgariia-da-sa-samo-dve-ger.1490350
цитирай
5. bosia - до Апостолов
15.11.2016 10:34
Постолчо, ти бъркаш Кръгла маса със шведска маса. Що се отнася до уригвнето, ти и сега го правиш непрекъснато. Ти нещо бъркаш за политиците на прехода. Да си спомняш някога да съм се кандидатирал? Напротив! Отказах всички покани, защото това не са моите хора.
Да се ровичкаш из блогове и сайтове и да псуваш показва само едно, че си тежък комплексар. Що се отнася до прехода, аз съм го започнал още в края на шейсетте. Прочети ми стиховете от онзи период и може би ще ти прищрака нещо.
Не си спомням да съм те виждал нито в ГСУ, нито в старозагорския, нито в софийския, нито в Бобовдол.
Защо така?
цитирай
6. bosia - до завчо
15.11.2016 10:36
И как се казва коня? Менда Стоянова ли?
цитирай
7. karamelita - Трябва една твърда генералска ръка на Радев и то бързо
15.11.2016 11:15
Народът хареса Радев и иска да се избави от управлението на Борисов. Направи го с гласа си главнокомандващ на армията - какво друго може да се очаква освен преврат?Президентска република.Кой ще палти? Ами сили ,които не искат Борисов и неговите хитри селски игри за изсмуквне на пари на народа и държавата,за задушаване на бизнеса,може и Русия...Или целият народ да го подкрепи за това.Може сега и Америка. За това държавната администрация работи до късно през нощта да замита,защото се страхува,че ще бъде вкарана директно в затвора!Наистина трябва да бъде бързо арестувана!Радев наистина трябва да хване сръчно ябълката и с твърда ръка ако е наистина много смел човек.Кръстя се и очаквам...дано не станат вечните караници за кокала и препирни,които и в миналото доведоха болярите на главите на нещастния български народ,който падна под робство...Бог да ни пази!Хората тук наистина трябва да напрегнат пиянските си глави и да проявят разум!
цитирай
8. apostapostoloff - Защото ние, тарикатите, не
15.11.2016 11:58
влизаме в затворите. Затворите са за абдали като теб. Какво постигна, като лежа в затвора?... Хвана на тигана дръжката, връчиха ти на геврека дупката, изхвърлиха те отвсякъде и сега мизеруваш като куче.

Аз твоите стихчета няма да чета, защото нямат особена стойност, ама ти прочети поне една моя книга, па ела тогава да ми фамилиарничиш и да делиш мегдан с мен.
цитирай
9. bosia - до горния тарикат
15.11.2016 13:11
Вие, селските тарикати, затова и не ходите със счупени ръце и крака, защото нямате скелет. Просто си пълзите и оставяте мокра пихтия след себе си. Колкото се отнася до стиховете ми, те са преведени на 18 езика и за тях имам 14 международни награди. Почетен гост съм на конгресите на международния Пен.
Ние сме на различни мегдани. Аз на твоя кален мегдан нямам намерение да стъпвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742500
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031