Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2016 16:42 - ЗА МИШКИТЕ И БАНДИТИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1166 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 16.09.2016 16:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

12 бандити

Тази година ми се прииска да посетя някое много екзотично място. Разгърнах атласа и погледът ми се спря на малка държавица в югоизточна Европа с обещаващото име Бандитостан. Снабдих се с кратък справочник  за избраната дестинация и се зачетох. Може да не повярвате, но се оказа че бандитостанците си имат закони. Най-главният, законът на всички закони са го нарекли Конституция. В нея пише, че в Бандитостан цар е Народът. Народът е суверен. Всичко е в името на Народа. Никой и нищо в тази страна не е и не може да бъде над Народа. Хубаво. Викам си, брееей че интересно място! Как само звучи, а? Тия, бандитостанците очевидно живеят достойно, законосъобразно и се къпят в справедливост.

На следващата страница се натъкнах на информация, която ме стъписа. Оказва се, че в Бандитостан живеят две племена – бандитостанци и българи. Първите са привилегированата класа. Те държат властта изцяло в свои ръце. Назначават си президенти, министър-председатели, министри, депутати, съдии, прокурори, журналисти, бирници… Изобщо целият държавен апарат тотално е съставен от хора от тяхното племе. Българите в тази държава са в ролята на добитък, за когото никой не се грижи. Те са наричани данъкоплатци, електорат, избиратели…, имат и едно обобщаващо име – балъци. Спомних си за една зържава в Африка, в която също имаше две племена. Едното взе та изкла няколко милиона от другото, а загрижената международна общност нарече този вид съжителство геноцид. Хуту и Тутси май се казваха…

Тия, българите за 26 години са намалели с около 3 милиона души, а бандитостанците се плодят  и процъфтяват. Техните деца учат в престижни учебни заведения в чужбина. Возят се в лимузини, притежават 5-звездни хотели… В справочника е посочен пример: 28-годишният син на екс президента Гоце Първанов е горд собственик на 5-звезден хотел. Децата на българите, …всъщност българите нямат деца. Не могат да си позволят да ги изхранят. Бандитостанците се къпят в лукс за сметка на мизерстващите българи.

Прескочих няколко страници от справочника и попаднах на нещо любопитно. Оказва се, че в Бандитостан освен Конституция си имат и Конституционен съд, който се състои от 12 съдии. Една трета се избират от Народното събрание, втората трета се назначават от президента и третата трета се избират от общо събрание на съдиите на Върховния касационен и Върховния административен съд. В края на тази страница с много ситен шрифт е напечатано: „Всъщност и 3-те трети КС съдии се назначават от бандитостанското племе, защото и НС, и президента, и ВКС и ВАС са органи, защитаващи само и единствено интересите на управляващата класа“.  И тук също е приложен пример: През 2016 г. около 700 000 българи са се събрали, направили са подписка и са поискали да има референдум, чрез който да покажат, че желаят да се самоуправляват, че отхвърлят властта на бандитостанците над българите.

Но тези 12 конституционни съдии са казали: „НЕ!”, „Не може вие сами да решавате съдбите си. Не разрешаваме! Ние бандитостанците ще решаваме вместо вас как вие да живеете. Вашето желание е противоконституционно”. От цялото това великолепие разбрах, че по Конституция българите нямат право сами да решават кой да ги управлява. Тоест, българите не са онзи Народ, който по конституция се води, че е суверен.

Еей, това справочниците са адски полезно нещо! Никога нямаше да науча за тия чудеса. Има дори и имената на 12-те КС бандити: Борис Владимиров Велчев – председател, Цанка Тодорова Цанкова, Стефка Савова Стоева, Румен Христов Ненков, Кети Методиева Маркова, Георги Богомилов Ангелов, Анастас Василев Анастасов, Гроздан Николов Илиев, Мариана Тодорова Карагьозова-Финкова, Константин Любенов Пенчев, Филип Димитров Димитров, Таня Иванова Райковска. Председателят Борис Велчев е бил преди това 7 години Главен прокурор на Бандитостан и е известен с това, че се е справил блестящо през мандата си. Никога не е имал достатъчно доказателства за корупция по високите етажи на властта. Съответно - нито един висш бандитостанец не е пострадал. Наследникът на Б.Велчев, сегашният Главен прокурор Сотир Цацаров, определено също като му дойде времето ще стане конституционен съдия, защото и той сърцато защитава бандитостанското племе. И той е майстор на нямането на доказателства.

Бррр… затворих справочника. Нещо ми се отщя да ходя в тая държавица. Идва ми прекалено екзотично, някакси. Що за държава е това?

 

Ивайло Зартов, 26 август 2016 г.




Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11784942
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930