Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2016 10:57 - MИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО ЛИ? НЯМА ТАКОВА НЕЩО!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 754 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Кой е крадецът в МП? Има ли лапаница в Министерството на „правосъдието“?

„Роди ме, мамо с късмет, па ме хвърли на смет“. Осъвремененият братовчед на това прашасало възклицание е: „Искам, мамо, да стана държавен служител и ми е все тая къде“. Логиката е железобетонна. Където и да си, щом си чиновник винаги ще има далавера, като почнеш от министъра, през зам.министъра, до шефове на дирекции, управления, направления, отдели…та чак до портиера. Навсякъде се усвояват „едни пари“ или нещо се подписва, дописва и преоформя, така че част от „общите“, от парите на данъкоплатците да остават в чиновническите джобове. Любим похват са обществените поръчки. Виртуозно се нагласят, така че да ги спечели „правилната“ фирма, независимо че нито цените, нито качеството на предлаганите услуги и продукти са сред най-добрите. Важното е, че ще има „връщанка“. Някой ще намаже дебело филията, защото е спомогнал при спечелването на търга.

Иначе в България все няма пари за деца, за майки, за пенсионери, за образование, за здравеопазване… за нищо няма пари. Как да има, като „Държавата“ краде на всяка крачка? Във всяко министерство се краде безпощадно, като за последно. Съвсем гнусна става картинката, когато лапаницата се извършва в Министерството на правосъдието, пардон, на кривосъдието. То, в това министерство нали уж трябва да са най-честните хорица? Ето какво питане отправих към гореспоменатото министерство:

До министъра на правосъдието

От Ивайло Зартов,  л.св. ЗО Казичене

П  И  Т  А  Н  Е

Г-жо Захариева, знаете ли Вие, кой отговаря за обществените поръчки в снабдяването с хранителни продукти в системата на затворите? Наясно ли сте кой точно Ваш служител се грижи за изхранването на лишените от свобода? Как му е името на този симпатяга? Това някой Ваш зам.министър ли е или е някой от ГДИН /главна дирекция изпълнение на наказанията/? По затворите и арестите в България има между  8 000 и 10 000 човека. Цифрата варира в зависимост от усърдието на кривосъдниците и зовът на „статистиката“. Колкото повече престъпници, толкова повече може да се краде около тях.

Докато Вие, г-жо Захариева търсите кой е отговорникът, ето ви някои любопитни цени на продукти, които влизат в Централния софийски затвор, в затвора „Кремиковци“ и в ЗО „Казичене“. Уверен съм, че няма да Ви е трудно да си направите справка за цените в останалите места за лишаване от свобода из страната.

И така: Свинско месо трупно – 6,15 лв. за кг. За сведение на посрещачите – в магазините може да се купи свинско месо без кост за 5 лв./кг. Далаверата е очевидна, нали г-жо Захариева? Както казва Кубрат Пулев: „Продължаваме напред!“:

Кренвирши „Чех“ за благозвучие наречени пилешки, влизат в системата, тоест данъкоплатците ги плащат на прекрасната цена от 7,07 лв. за кг! Това нещо в магазина си го купувате за вегетарианските си дни на половината от споменатата цена; Наденица варено пушена – 7,55 лв. за кг. Този продукт също е гордост за всяка текстилна промишленост. Кайма „Чех“ – 7,35 лв./кг. Кисело мляко „Чех“ 2%, което се рекламира по телевизията за 36 стотинки за кофичка, тук е 85 стотинки. Така погледнато – нищо работа… Увеличението е само двойно. Но не става въпрос само за цената. В процентите определено има печатна грешка, би трябвало да е 0,0002%. А и самата бяла течност прилича на силно разредена негасена вар.

Както и да е. Вас не ви интересува какво ядат затворниците, нали така? Престъпници, майната им на тях, нали? Обаче би трябвало да ви вълнува защо са завишени цените? Защо се крадат парите на данъкоплатците? Питам Ви: Кой при вас краде от тези обществени поръчки? Кой в повереното Ви министерство се мисли за недосегаем или пък наистина е такъв, защото плаща, тоест отчислява от награбеното нагоре по възходяща линия? Питам и отговор не искам, защото е невъзможно някой в Министерството на правосъдието да краде. Това е абсурд! Нали така, другарко министър? Ох, не се сдържах да не ви нарека „другарко“. Ама какво да правя, като Ви чувствам толкова близка. Накрая ще си позволя едно сравнение. Както в Министерството на транспорта при скандала с фалшивите шофьорски книжки, министърът се оказа невинен, защото е съдействал на органите, така и Вие ще се окажете невинна, защото ще съдействате? Познах, нали? И ако не Ви дават справките за останалите затвори по страната, само кажете – аз ще Ви помогна.

София, ЗО „Казичене“

25.08.2016г. Искрено НЕ ваш:  Ивайло Зартов




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11775721
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930