Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2016 11:03 - СТАТИЯ ОТ МОЙ ПРИЯТЕЛ-ДИПЛОМАТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1743 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА КАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ-ВЪРХОВЕН ГЛАВНОКОМАНДВАЩ  БИХ ГЛАСУВАЛ на 6 ноември 2016 г. ?!

 

В опасностите от ислямското нашествие от юг, с роли и обхват са намесени и четирите геополитически фактори на България: Турция, САЩ, ЕС, Русия. Като държави, или в състава на политически алианси, или дори отделни индивиди  и кланове в тях, причинили злини преди столетия като колонизатори, а сега конципиращи, способстващи, подстрекаващи или спонсориращи в конкубинат с 2-3 мракобесни шериатски автокрации. С доходоносното участие на трафиканти-каналджии, при съвпадане на политически и социално-икономически интереси на различно високи обществени нива на носители на корпоративна власт с широк спектър – от феодални до постиндустриални субекти. Целта на нашествието е опростачване на Европа, смазване на европейската идентичност чрез мащабно генно съешаване в посока глобализиране на задокеанската финансово-властова алчност с перспектива: налагане на актуално-примитивно, вече не първобитно-общинно, а потребителско, лесно потребляемо и манипулируемо стадо от послушници-изпълнители.

При това и географски най-близко разположените ни 2 геофактора не престанаха да контролират чужди географски райони с нееднозначна историческа съдба, включително чрез откровени военни действия. В същото време глобалният протектор, частично подпомаган от вероятно заставяни западноевропейски, в т.ч. брюкселски ибрикчии на новия световен ред, продължава да „твори” бездържавие в полза на ненаситния в алчността си корпоративен капитал, банки, ВПК.

Купени и платени наши медии и журналисти, циганолюбиви (по К.Кеворкян) НПО-та (неправителствени организации) като БХК (Хелзинкския комитет) и тем подобни, преживящи предимно от отвъдграничен аутсорсинг, продължават да обсипват изнурената от дезинформация българска и европейска общественост с пропагандни елементаризми и неморално насаждане на чувство за никога несъществувала за Третата българска държава и страни с близка историческа съдба колониална вина. Шайката от подобни пишурки ни увещава post factum към съотговорност след векове като послушни гяури и съизпълнители на „Доктрината Монро за ХХI век” и на Корана.

 Политическата властова камарила и „независимата” висша съдебна магистратура признаха тихомълком трета поредна конституционно-подозрителна политическа партия, съшита на псевдо-етническа основа, но със сериозни съмнения за чуждо-агентурен мотив. Надминахме по този показател все още цивилизована Европа, където досега по подобни, но реални етнически признаци съществуваха партии в Испания, Словакия, Румъния. Вместо с урегулиране на тази политическа тема, или с мерки за предотвратяване на масовата чужда и родна ислямска инвазия, СМИ ни облъчват с писания за предстоящите президентски избори у нас или в САЩ. Там пък се очертава опцията досегашният Върховен вожд (рожба на расова толерантност, но с изискани маниери) да бъде заменен от действително Бледолик брат-милиардер или Сестра-милионерка, ликвидаторката на Либия, през която Европа поузаптяваше мераклии за европейци от Африка. Или може би сегашният президент да е биологически образец за европейското бъдеще? Инак България, особено в северозападните си села и досега е презадоволена от мургави насилници, „внос” - вероятно по небрежност на наследниците на ювигите канове и боили - преди векове от Северна Индия, за да се нуждае от нови попълнения. Макар и все по-често те да са „професионалисти”, специализирали се в Даеш, в Чечня или в Афганистан преди това.

От месеци пледирам/е за реално укрепване на южните ни граници, но не само със защитни съоръжения по 30 км. от общо 274-километровата ни граница с Турция.

Мисля, че настъпи крайно време нашата нео/полит/номенклатура за часове поне да се откъсне от личните си интереси и да се опита да схване, че досегашното упование в ЕС, САЩ, НАТО или в Турция да ни спомогнат да се избавим от натрапниците- ислям/ист/ки бегълци е ефимерно, ако ПОНЕ на първо време не се справим сами. Опазването на България и Европа от ислямските гео-полит-орди изглежда не се вписва в доктрината Монро и заветите на Пророка. Далеч по-интересна за нас е унгарската политика, тази на другите Вишеградски и съседни страни, и особено държавническият подход на Скопие и Белград при озаптяване на натрапниците.

В тази екстремална за оцеляването на България ситуация полуграмотни новинари ни изяждат времето с „Радините вълнения” на няколко семейства и дузини службогонци за предстоящите президентски избори у нас, с Митьо Очите или с поредния ни тотален провал като държава на Олимпиадата в Рио.

Първата тема би приковала внимание, ако някой от кандидат-президентите бе фиксирал виждане за париране на ислямско-ислямистката инвазия. Струва ми се, че широк обществен интерес би представлявала програма, в която кандидатът да поеме максимални ангажименти, в рамките на отредените му президентски пълномощия, за:

-          временно или дългосрочно конституционносъобразно суспендиране на всички международно- и вътрешноправни законодателни актове, които възпрепятстват или ограничават суверенното опазване на българските държавни граници с всички възможни разполагаеми средства, вкл. военни. В т.ч. гарантирането на пълен имунитет на граничарите и другите правоохранителни органи на държавната власт при добросъвестно изпълнение на служебния дълг;

-          временно затваряне на южните ни граници, особено стриктно с Турция, освен за туристически, служебни и пътувания от хуманитарно-семеен характер;

-          законодателят за кратко време, при необходимост, да извърши необходимите изменения и допълнения в нормативната база с оглед предприемане на крути, драстични  мерки по максимално кратки съдебни процедури срещу каналджии, корумпирани граничари, полицаи, военнослужащи и политици, участващи или закрилящи схеми по незаконно преселване в България на въпросния контингент.

-          В Европейския съюз и НАТО: България да инициира консултации, да потърси и намери ползотворни решения за:

-          поне временно използване на членските вноски на страната за укрепване на южните ни граници и в интерес на ЕС и НАТО. Убедителната аргументация е елементарно постижима за все още останали висши професионални дипломати;

-          Мнозинството от предшестващите мигранти и свежи ислямски пришълци в Европа са съсредоточени главно в 5-6 от големите страни-членки (СЧ) на Европейския съюз, на практика приемниците на най-могъщите в миналото колониални държави. Отчитайки гражданството и произхода на атентаторите в Европа през последните години, ДАНС следва да извърши необходимото граждани от кризисните региони, както и на СЧ на ЕС и НАТО с неевропейски етнически произход, да избягват да посещават България.

Трудно, но не невъзможно. Наясно съм на какви многобройни, кухи възражения у нас и отвън би могла да се натъкне подобна позиция. Но в случая визирам избора на Български Президент, не на бъдещ неефективен, освен за себе си, пореден международен послушник, роден в България. А тя изобщо няма нужда от повече ислямо-ислямистки оплодители, ползватели и насилници, без трудови навици.  Законите и човешките, вкл. европейските ценности, би следвало да се осъвременяват в зависимост от каузата и интересите на нашата общественост. Нима на нас българите не ни бе внедрено разбирането за демокрацията на прононсирания българофоб Чърчил при наличието на други дефиниции на интелектуалци като Оскар Уайлд или на Марк Твен: “Демокрацията е да спечелиш на своя страна по-голямата част от глупаците”?  

Векове наред Европа не успя да интегрира убедително сегашните десетина милиона цигани, въпреки прилагането даже на най-антихуманни практики. В „новите земи” въпреки началната бруталност и сегрегация, гражданствеността възникна,  с по-различна еволюция. Сравнението би било неуместно, въпреки, че и в САЩ и сред „великите сили” на стария континент не блика ентусиазъм при разкриване на истини за възникването, миграцията, военното и особено за практики при следвоенното урегулиране, даже на световните войни през 20 век. В Съединените щати поне най-драстичното наказание не е отменено навсякъде, част от „хората на реда” по нашите географски ширини с внимание наблюдават развоя по темата в сегашна Турция. Дори по-възрастни хора, жертви на цигански произвол, си спомнят за расисткия закон от преди над 70 г., когато на циганите е било забранено да посещават централни квартали и да ползват обществен транспорт. По мигрантите Алиансът заема сравнително индиферентна позиция, а останалата част от значимата международно чиновническа бюрокрация в лицето на ООН, ЕС, ОССЕ и пр. се измъква с прехвърляне на отговорността върху държавните глави. Времената на Сесил Роудс и Ку Kлукс клан отшумяха, но не и последствията, базирани на вождизъм, различни култури,  религиозно и други идеологически влияния във формирането на манталитета на разнородствата. Нищо против реални бежанци, по изключение дори на единици от несъседни страни, но и хората от „държавите в по-чест преход” имат право да съхранят изстрадани елементарни предпоставки, културата и образователната си система с национална специфика и частични социални постижения за по-нормално съществуване и свой живот, без диктат и наплив отвън.

А нима международното и националното право и практики трябва винаги да се подчиняват на закона на джунглата, следвайки «победителя» или големия брат ?

Да не забравяме, че най-големите си политически успехи след 1878 г. България е постигала въпреки нежеланието на  тогавашните велики сили: Съединението през 1885 г. и Обявяването на независимостта на Родината през 1908 г.!

            Но настоящата ситуация е дотолкова критична, че от сегашните европейски ценности при опазване на българската граница от ислямски нашественици засега със съжаление едва ли бихме могли да приложим нещо повече от първият предупредителен изстрел във въздуха срещу нарушители да бъде отвесно нагоре, вторият- под тъп ъгъл...

            Именно за президент с елементи на такава програма в частта й за опазването на националната сигурност бих гласувал. Още повече, ако ни вдъхне доверие да стане първият български политик, който да изпълни обещаното.

 

 

23 август 2016 г.

 

                                                                                               д-р Огнян Гърков

 

ogniangarkov.blog.bg




Гласувай:
3



1. staler - +
25.08.2016 20:42
+
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734454
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031