Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2016 13:18 - ЗАЩО ЧАК СЕГА СОЦИОЛОЗИ И ПОЛИТОЛОЗИ СИ СИТИХА, ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1645 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЕДИН МОЙ ПОСТИНГ ОТ 27 ЯНУАРИ, ЧЕ бОРИСОВ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Можете да прочетете и други мои постинги от началото на годината, че Борисов ще се кандидатира за президент поради невъзможността да оцелее физически.

27.01 11:02 - 
СБОГОМ, БОРИСОВ! автор: bosia категория: Политика   image 
прочетен: 1218 коментари: 3 гласове:  5  
  imageimage

СВРЪХАКТИВНОСТТА НА УМИРАЩИЯ

Както виждате, сбъдва се предположението, че ситуацията бързо се влошава и радикализация на протестите неминуемо ще се случи.

Любопитни са ми хаотичните движения и приказки на Борисов. Това, че не владее ситуацията не е необходимо да казвам-вижда се и с просто око.

Особено фрапантно е решението законодателната и изпълнителната власт да искат оставката на ВСС. Не, че ВСС и съдебната власт работят добре. Напротив! Но нима законодателната и изпълнителната власти работят по-добре?

С хаотичните си изявления и действия, Борисов показва едно изключително тревожно състояние. То, явно, не е породено от искането на оставката му, основана на една дълга и тежка поредица от действия и бездействия на неговите министри и на държавната администрация като цяло. На практика няма институция, която да знае какво да прави и как да го прави. Хаосът в страната и външните намеси са непосилни за справяне от този кабинет и този премиер. Това го прави истеричен и припадничав. Мълчанието около „странната” визита на Нюланд, отношенията с Турция и Русия, докладът относно вътрешния ред и правосъдието сгъстиха до такава степен напрежението, че Борисов изперка и се опитва да насочи топката в чужда врата без да забележи, че това е неговата собствена врата.

Тук искам да ви кажа, че не става дума за политическото оцеляване на Борисов, а за физическото му оцеляване. Той знае, че ако не оцелее политически, ще бъде ликвидиран като Луканов. Имайки предвид дребната му душица, свръхегоизма му и ниския интелктуален капацитет той прави всичко, което смята за добро, за да оцелее до май-юни. Тогава ще се опита да се кандидатира за президент, като по този начин осигурии още 5 години от живота си.

Явно, Борисов, не е добър математик. Той просто тръгва и стига единствено до аритметиката. А аритметиката не е политика и идеология. Политическата формула за оцеляване и успех е много по сложна от 1и 1 прави 2.

Евттините мехури, които пускат от екипа му, че утре, например, ще има национален протест пред Народното събрание, който е организиран от агитките на Гриша Ганчев е смехтворен. Нима Ганчев му избра кабинета? Нима Ганчев и агитките му изнасилиха момичето в Стрелча? Нима Ганчев преби циганчето в Галиче?

Не ми се изпада в изброяване на всички глупости, които стават ежеминутно в това, което допреди 70 години се е наричало България.

Че Борисов е пътник не подлежи на съмнение. Но аз искам да припомня на другият мухльо, на когото за последните три години написах пет писма-предложения за създаване на Постоянно действаща национална кръгла маса от неправителствени организации, която да анализира проблемите и да предложи бързото им решение. В същото време Народното събрание трябва да приеме ролята на отговорна кризисна институция и да легитимира предложенията на Кръглата маса, а едно програмно кризисно правителство да извърши останалото.

Сетихте ли се за кого става дума?




Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Борисов има пълен контрол над ситуацията,
31.07.2016 17:49
с него не могат да се мерят нито Путин, нито Ердоган. Защото Борисов държи цялата местна власт, Борисов държи, разбира се, и изпълнителната власт. Той си осигури болшинство в парламента с барековчета. Той държи и Президентството и сега отново ще си го овладее.

Докато разни баламурници защитават TV 7, Борисов действа тихо, подмолно, хитро и коварно. И много ефективно!
цитирай
2. bosia - до Апостолов
01.08.2016 10:50
Борисов изобщо не контролира нищо, защото сам той е под пълен контрол. Оцеляването му е силно затруднено. Затова не обяви досега кандидатурата си. Той шикалкави и се опитва да печели време. След като американците го отсвириха, проблемите му станаха много и той е в цугцванг.
В момента мисли само за кожата си.
цитирай
3. kolevdobri - За американците разбрах, но...
03.08.2016 12:18
bosia написа:
Борисов изобщо не контролира нищо, защото сам той е под пълен контрол. Оцеляването му е силно затруднено. Затова не обяви досега кандидатурата си. Той шикалкави и се опитва да печели време. След като американците го отсвириха, проблемите му станаха много и той е в цугцванг.
В момента мисли само за кожата си.

...има ли сили, тук, в България, които го държат "за яйцата"?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735127
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031