Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2016 09:54 - КАК МОЖЕТЕ ДА ПОВЪРНЕТЕ БЕЗ ДА СТЕ ПИЛИ ХАПЧЕ ЗА ТОВА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1011 Коментари: 0 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗА ПОВЪРХНОСТИТЕ И ДЪЛБОЧИНИТЕ

Като оставим настрана елементарната същност на българските медии и до голяма степен и на българската журналистика, последните дни ми дойдоха в повече.
Като няма скандални събития, българските медии започват да преувеличават някоя дребна случка, за да я представят като обществено значима или катастрофична. Но това не е най-голямата им болест. По-страшното им заболяване е, че или преписват без да са сигурни в преписаното, или канят такива "умници" /едни и същи още отпреди т. нар. "преход"/ които дуднат както едно време.
Трагедията в Ница веднага бе приписана на ИДИЛ. Без да има нито едно доказателство за това. В същото време не се търсят никакви доказателства за психичното разстройство на убиеца на 84 човека. А информацията за психологическия му портрет и разводът му са много сериозни аргументи за постъпката му. Един психически разстроен човек с агресивни инстинкти има достатъчно основания /за себе си/ да унищожава и отмъщава, независимо дали пред него хората са виновни или невинни. Но медиите просто го пришиха към ИДИЛ и точка. Сега основният им аргумент е, че ИДИЛ е поел отговорността за избиването на тези хора. Това, разбира се, се използва къде по-умело, къде по просташки от политиците и те отклоняват вниманието на обществото от вътрешните проблеми, като генерализират и преувеличават едно събитие. В САЩ такива случаи са хиляди. Писали двойка на ученик, той взима пушката или пищова от дома си и се връща в училище, където ги започва наред-учители и ученици. Но никой не приема това като терористичен акт на ИДИЛ. Макар ИДИЛ да поема отговорност за всичко лошо, което става по света, за да помпа бицепси и да създава страхова психоза.
Под формата на шега ще ви кажа, че ако Корнелия Нинова залепи един шамар на Бойко Борисов, ИДИЛ ще поеме отговорността. Ако на другия ден Борисов залепи шамар на Нинова, ИДИЛ пак ще поеме отговорността, ако, разбира се, Пеевски или Прокопиев не изпреварят ИДИЛ.
По същият начин се интрепретира и провокацията, която стана в Турция. Аз наричам това "Преброяване на дивите зайци". Тази дирижирана провокация на Ердоган освети несъгласните с режима му. В същото време подлъга турските граждани да защитят статуквото. Турция е една империя като СССР и Югославия. Тя може да съществува само като авторитарна или тоталитарна държава, понеже е многонационална държава, създадена от Англия и Франция, още преди Ататюрк, през 1916 г. Ататюрк просто изпълни техния план. А, че ще се разпадне Турция, това е вън от съмнение. Тя от десетилетия се намира в период на разпад и няма да е далече деня, в който това ще стане. Но нашита медии показват едни кадри, които са на повърхността, а това, което става в дълбочина  не ги интересува. Всъщност, у нас медиите не са информационни центрове, а идеологически и дезинформационни фирми.
Върви криминално проявеното лице Борисов и казва: "Турция е лоша!". Медиите го отразяват незабавно. Същата Вечер Борисов казва, че Турция е добра. Медиите отново го отразяват и се възхищават "Какъв стратег!"
На мен не ми трябват хапчета за повръщане. Просто пускам телевизиите и веднага отивам в тоалетната.




Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738510
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031